Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA)

Subsidieadvies

Met de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) kunnen ondernemers en non-profitinstellingen bij het aanschaffen van een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto in aanmerking komen voor subsidie. Met emissieloos rijden wordt bedoeld dat een bedrijfsauto op elektriciteit of waterstof rijdt. De subsidie bedraagt 7%, 10% of 12% van de netto catalogusprijs of 7%, 10% of 12% van de verkoopprijs zonder btw. Het bedrag kan oplopen tot maximaal € 5.000 per bedrijfsauto. Vanaf 23 april kun je de subsidieaanvraag voor 2024 indienen. Let op vanaf 2025 vervalt de subsidie. 

Direct contact opnemen

Waar is subsidie voor aan te vragen?

De subsidie is aan te vragen voor de aanschaf van nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto(‘s). De volgende elektrische bedrijfsauto’s komen in aanmerking voor subsidie:

  • Nieuwe, volledige emissieloze bedrijfsauto's die alleen rijden door een elektromotor én die vallen onder de voertuigclassificaties N1 en N2 tot een maximumgewicht van 4.250 kg.
  • Bedrijfsauto's met een netto catalogusprijs van meer dan € 20.000 (uit categorie N1 of N2)
  • Voor bedrijfsauto's uit categorie N1 met een typegoedkeuring voor lichte voertuigen geldt een minimum WLTP-actieradius van 100 km.
  • Voor de overige bedrijfsauto's geldt geen minimum actieradius.

Wie kan subsidie aanvragen?

De Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s is bestemd voor ondernemers en non-profitinstellingen die een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto of bedrijfsauto’s aanschaffen.

Wat zijn de voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie gelden de volgende voorwaarden:

  • De aanschaf van de nieuwe elektrische bedrijfsauto vindt plaats met een overeenkomst.

  • De bedrijfsauto heeft een netto catalogusprijs (N1) of verkoopprijs (N2) van € 20.000 of meer (let hierbij op dat de netto catalogusprijs en verkoopprijs zonder btw worden berekend).

  • Wanneer de subsidieaanvraag wordt ingediend mag de koop- of leaseovereenkomst nog niet definitief zijn.

  • De bedrijfsauto mag nog niet aan je geleverd zijn of op jouw naam staan op de datum van de subsidieaanvraag.

Meer weten of hulp nodig bij de aanvraag?

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's? Of wil je hulp bij het indienen van de subsidieaanvraag? Neem vrijblijvend contact op met de subsidieadviseurs van Moore MKW. Zij helpen je graag verder.

Ons 4-stappenplan voor het aanvragen van subsidie

Ben jij benieuwd naar (andere) subsidiekansen voor jouw bedrijf, maar heb je geen idee hoe je hier zicht op krijgt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij brengen subsidiekansen voor je in kaart en doen desgewenst de subsidieaanvraag.

Moore MKW 4 stappenplan subsidie aanvragen

Neem contact op

Contact

Geert Witjes
Geert Witjes

Subsidieadviseur

+31 (0)54 121 74 11