Casemanagement

Personeels- en salarisadvies

Is langdurig ziekteverzuim een uitdaging voor jou als werkgever? Laat de casemanagers van Moore MKW jou helpen met hun kennis en ervaring op het gebied van verzuimbegeleiding. Onze casemanagers zijn gespecialiseerd in re-integratieprocessen en ondersteunen jou bij het voldoen aan alle verplichtingen, taken en verantwoordelijkheden vanuit de Wet verbetering poortwachter. Samen zorgen we voor een snelle en soepele re-integratie van jouw medewerkers.
Neem contact op

Wat is casemanagement?

Bij casemanagement biedt een casemanager ondersteuning aan werkgevers en zieke werknemers bij het tijdig zetten van de juiste stappen, met als doel een zieke werknemer snel en duurzaam te laten re-integreren. Bij Moore MKW hebben wij ervaren casemanagers in dienst die jou en je werknemer kunnen begeleiden tijdens het re-integratieproces. Dit is belangrijk, omdat langdurige afwezigheid van werknemers door ziekte gevolgen kan hebben voor jouw dagelijkse bedrijfsvoering.

De casemanagers van Moore MKW zijn gespecialiseerd in het begeleiden van re-integratieprocessen bij langdurig verzuim. Zij ondersteunen werkgevers bij het voldoen aan alle verplichtingen, taken en verantwoordelijkheden die voortkomen uit de Wet verbetering poortwachter. Na zes weken ziekte moet een werkgever bijvoorbeeld een probleemanalyse laten opstellen door een bedrijfsarts. Duurt het verzuim langer dan zes weken? Dan kunnen de casemanagers samen met jou als werkgever een re-integratiedossier opstellen en bijhouden.

Wat levert casemanagement op voor werkgevers en medewerkers?

De casemanager van Moore MKW ondersteunt je bij de coördinatie van het re-integratieproces. Op deze manier weet je als werkgever zeker dat alle zaken rondom het verzuim goed geregeld zijn. Dit geeft rust en voorkomt verrassingen. Niet alleen voor jou als werkgever, ook voor de zieke werknemer.

Er is namelijk één duidelijk aanspreekpunt voor voor de zieke werknemer en alle andere betrokken partijen tijdens het langdurig ziekteverzuim. Hierdoor is er duidelijkheid voor iedereen en liggen er geen taken en verantwoordelijkheden bij verschillende medewerkers of afdelingen.

Door het specialisme van onze casemanagers kunnen complexe verzuimvraagstukken en andere vragen die met langdurig ziekteverzuim te maken hebben proactief opgepakt worden. Is er sprake van een loonstop of loonopschorting? Dan schakelt de casemanager met de arbeidsrechtjurist.

Is er coaching nodig voor een medewerker? Dan schakelt de casemanager met gecertificeerde coaches. Al deze kennis en expertise hebben we in huis bij Moore MKW.

casemanagement-claudia-grimbergen-pont

Snel en efficiënt door samenwerking arbodienst en Moore MKW

Verzuim kost veel geld en als het proces te lang duurt zitten medewerkers onnodig lang thuis. Eén van de redenen is dat bedrijfsartsen lange wachttijden hebben. Bij Moore MKW is dat geen reden om lang te wachten. We werken samen met arbodienst Dokter Jones. Dokter Jones heeft specialisten taakdelegatie in dienst. Zij werken onder verantwoordelijkheid van de bedrijfsarts. Daardoor is een verwijzing naar de bedrijfsarts niet altijd nodig en kunnen we snel en adequaat een verzuimvraagstuk voor jou oppakken.

Ben je al klant bij ons? Dan kunnen we ook snel schakelen omdat we jou en je onderneming al kennen. Daardoor zijn we niet onnodig veel tijd kwijt met het leren kennen van de mensen en de processen en kunnen we meteen aan de slag. En als de salarisadministratie via ons loopt kunnen we ook slimme koppelingen leggen, waardoor de administratieve afhandeling efficiënt verloopt én we tijdig verzuimtrends kunnen constateren.

De voordelen van casemanagement bij Moore MKW

  • Regie op verzuimbegeleiding: de casemanager van Moore MKW neemt de regie in handen bij verzuimbegeleiding, waardoor tijdens het re-integratieproces scherp blijft welke verantwoordelijkheid bij wie ligt. Dit geeft rust voor zowel de werkgever als de zieke medewerker.

  • Eén vast aanspreekpunt: bij langdurig ziekteverzuim is de casemanager het aanspreekpunt voor de zieke werknemer en voor alle betrokken partijen, waardoor er geen verantwoordelijkheden bij verschillende medewerkers of afdelingen liggen.

  • Advies en brede expertise: de casemanager geeft advies over uiteenlopende vraagstukken met betrekking tot verzuim.

  • Multidisciplinaire dienstverlening: de casemanager is in staat om snel te schakelen met specialisten binnen Moore MKW, zoals arbeidsrechtjuristen of coaches.

  • Samenwerking met arbodienst: Moore MKW werkt samen met arbodienst Dokter Jones voor snelle en adequate verzuimbehandeling.

  • Slimme koppeling met het salarispakket: werkt jouw onderneming met Loket of Nmbrs en verzorgt Moore MKW de salarisadministratie? Wij zorgen voor een koppeling naar online verzuimsysteem Dossiermanager. Zo worden ziekmeldingen automatisch verwerkt in het verzuimsysteem, waardoor verzuimtrends eerder opgespoord kunnen worden en proactief advies gegeven kan worden.

  • Persoonlijke aandacht: we zijn betrokken bij jou en je onderneming. We kijken altijd naar jouw specifieke situatie waardoor we snel en effectief aan de slag kunnen.

  • Alleen betalen bij ziekteverzuim: in tegenstelling tot veel arbodiensten betaal je bij Moore MKW alleen bij ziekteverzuim.

  • Jouw onderneming en werknemers staan voor ons op 1: onze casemanagers streven er in samenwerking met jou naar dat zieke werknemers weer gezond aan het werk kunnen zodat ook jouw onderneming gezond blijft.

Transparante prijzen voor casemanagement

In tegenstelling tot veel andere arbodiensten betaal je bij Moore MKW alleen als er daadwerkelijk sprake is van ziekteverzuim. We hanteren hiervoor transparante prijzen die vooraf met je worden gedeeld. Zo weet jij waar je aan toe bent en heb je de begeleiding die past bij de wensen en behoeften van jouw onderneming.

Casemanagement

Begeleiding tijdens het gehele verzuimproces

De casemanager van Moore MKW denkt niet alleen met je mee, maar ondersteunt je tijdens het gehele verzuimproces. Wil je weten wat wij op het gebied van casemanagement voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Claudia Grimberg-Pont. Zij helpt je graag verder.

Neem contact op

Zieke of arbeidsongeschikte medewerker(s)

Als werkgevers ben je verplicht om maximaal twee jaar van het loon van zieke medewerkers door te betalen. Je kan je tegen deze kosten verzekeren. Ieder jaar ontvang je in november de Whk-beschikking waarin, als jouw loonsom een vooraf vastgesteld minimum overschrijdt, wordt aangegeven hoeveel extra premie je eventueel als werkgever het komende jaar moet betalen voor zieke en/of arbeidsongeschikte (ex-)werknemers.

In de praktijk komt het regelmatig voor dat een werkgever een beschikking krijgt met een premiebedrag voor deze (ex-)werknemers voor wie eigenlijk een andere uitkering passender zou zijn. Met deze uitkering die meer passend is, kan de extra premie vaak duizenden euro’s lager worden.

Door middel van onze WGA-scan onderzoeken wij eventuele mogelijkheden om de extra premie te verlagen. In dat geval begeleiden wij jou om ervoor te kunnen zorgen dat je jaarlijks duizenden euro’s minder aan premie betaalt.

Neem contact op

Contact

Vind een specialist bij jou in de buurt

Claudia Grimberg-Pont
Claudia Grimberg-Pont

Adviseur cao & pensioen en register casemanager

+31 (0)53 303 43 85