Estate Planning

Belastingadvies

Wat gebeurt er met jouw vermogen als je iets overkomt? En wat is de impact van een huwelijk, een echtscheiding of de geboorte van jouw (klein)kinderen? Met Estate Planning regel je tijdig alles rondom de overdracht van jouw vermogen en de nalatenschap.
Direct contact opnemen

Wat is Estate Planning?

De meeste memorabele momenten in jouw leven hebben ook direct fiscale gevolgen. Zowel zakelijk als privé. Estate Planning is een vorm van planning waarbij onze specialisten in kaart brengen hoe je jouw vermogen zo gunstig mogelijk kunt overdragen aan jouw nabestaanden.

Wij kijken samen met je naar de belangrijke momenten in jouw leven, van geboorte tot overlijden en schetsen wat de gevolgen daarvan zijn voor jouw vermogen en nalatenschap. Denk hierbij aan:

Wij denken met je mee en stellen op tijd de belangrijke vragen, zodat jij je op de momenten van vreugde of verdriet geen zorgen hoeft te maken over jouw financiën.

Fiscaal, financieel en juridisch advies

Bij Estate Planning proberen wij de complexe zaken goed en op tijd voor je te regelen. Want als je vermogen hebt, worden de zaken al gauw gecompliceerd.

Wij kijken samen met jou naar wat je belangrijk vindt. Daarna onderzoeken wij hoe wij jouw persoonlijke wensen zo gunstig en passend mogelijk voor je kunnen realiseren.

In veel gevallen betekent het dat wij inzichtelijk maken wat de wetgeving op het gebied van erven en schenken en het huwelijksvermogensrecht voor jouw persoonlijke situatie betekent.

Ook fiscaal juridisch vraagt jouw vermogen speciale aandacht. Wij brengen in kaart hoe het zit met de verschillende belastingen, zoals schenkbelasting, erfbelasting, inkomstenbelasting en overdrachtsbelasting.

Familiestatuut

Bezit je een familiebedrijf? Dan komt er ook een moment waarop je moet besluiten hoe de toekomst van het bedrijf eruit komt te zien.

Komt er een opvolging vanuit de familie? Dan kan een familiestatuut een goede manier zijn om de continuïteit van jouw bedrijf te waarborgen. In een familiestatuut leg je onder begeleiding van onze adviseurs afspraken vast.

Lees meer
Vera Sanne - Belastingadvies

Stichting Executele en Bewind Moore MKW

Voor het afwikkelen van nalatenschappen (executeurswerkzaamheden) en het uitvoeren van werkzaamheden als bewindvoerder heeft Moore MKW een aparte stichting: de Stichting Executele en Bewind Moore MKW. Het voordeel van het uitvoeren van deze werkzaamheden door een aparte stichting is de waarborg van continuïteit.

De executeur die je aanwijst om jouw nalatenschap af te handelen heeft immers ook niet het eeuwige leven. Ook komt het voor dat de beoogde executeur de werkzaamheden niet kan of wil uitvoeren. Met de benoeming van de stichting als executeur wordt deze onzekerheid weggenomen.

Bewindvoerder

Ook kan de stichting als bewindvoerder optreden, zodat jouw vermogen goed en veilig wordt beheerd. Denk hierbij aan een alleenstaande die geestelijk zelf niet meer in staat is zijn financiële zaken te regelen, aan jonge kinderen of aan een kind met een beperking.

Wil jij weten hoe je alles rondom jouw vermogen goed kunt regelen? Onze specialisten vertellen je graag meer over Estate Planning in een vrijblijvend gesprek.

Neem contact op

Contact

Vind een specialist bij jou in de buurt

Mr. Boris Meinders
mr. Boris Meinders

Partner belastingadvies

+31 (0)53 850 49 60