Subsidies voor opleiden en scholing

Subsidieadvies

Het is belangrijk voor de arbeidsmarkt dat iedereen, jong en oud, zich kan (blijven) ontwikkelen. Met subsidies moedigt de overheid werkgevers aan om het leren en ontwikkelen van haar werknemers te stimuleren. Voor mkb-ondernemers is er subsidie beschikbaar om individuele loopbaanadviezen aan te bieden of om met ontwikkelplannen de scholingsbehoefte in kaart te brengen. Verder biedt de overheid subsidie om leerlingen en studenten op te leiden en te begeleiden voor erkende leerbedrijven.
Direct contact opnemen

SLIM: Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen

Met deze stimuleringsregeling wil de overheid het leren en ontwikkelen van werknemers in het mkb stimuleren. De subsidie dekt 60 tot 80% van de kosten die worden gemaakt voor het opstellen van een ontwikkelplan of opleidingsplan voor een bedrijf. Ook het aanbieden van loopbaan- en ontwikkeladviezen is subsidiabel.

Lees meer
I Stock 930512118

Subsidieregeling Praktijkleren

Het kost werkgevers tijd en geld om leerlingen en studenten op te leiden en te begeleiden. Met de subsidie Praktijkleren stelt de overheid een subsidiebedrag beschikbaar voor erkende leerbedrijven die een praktijkleerplaats of werkleerplaats aanbieden. Per leerling of student is het maximale subsidiebedrag € 2.700 op jaarbasis.

Lees meer
I Stock 628110806 1

Subsidie investering en opleiding voor provincie Groningen en Gemeente Emmen

Het nieuwe JTF-programma stelt € 42 miljoen subsidiebudget beschikbaar voor investerings- en opleidingsprojecten van mkb-ondernemers in Noord-Nederland. De subsidie draagt bij aan investeringsprojecten in de proces- en maakindustrie. Denk hierbij aan machinebouwbedrijven en de productie van materialen. En komt noordelijke ondernemers tegemoet in de bij- en omscholing van hun personeel.

Lees meer
I Stock 457978411

Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven & Eerder uittreden (MDIEU)

Gemotiveerd en gezond je werk kunnen doen: dat wil toch iedereen? Helaas lukt dat niet altijd. Daarom is de MDIEU-subsidie (Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven & Eerder Uittreden) in het leven geroepen. Zet jouw organisatie activiteiten in die de duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroten? Dan kun je hier naar verwachting in april en september 2024 weer subsidie voor aanvragen.

Lees meer
Business event: workshops voor ondernemers - Zwolle en Deventer

Hulp nodig bij het aanvragen van een subsidie voor opleiden en scholing?

Ben jij werkgever en op zoek naar subsidies voor opleiden en scholing? De subsdieadviseurs van Moore MKW kennen de weg en kunnen je adviseren welke subsidies voor jouw onderneming interessant kunnen zijn. Ook kunnen ze je ondersteunen bij het aanvragen van de subsidies. Neem contact op met onze subsidieadviseurs om de mogelijkheden te bespreken of vraag vrijblijvend een subsidiescan aan.

Neem contact op

Contact

Vind een specialist bij jou in de buurt

Geert Witjes
Geert Witjes

Subsidieadviseur

+31 (0)54 121 74 11