Subsidieadvies header

Subsidieadvies

Onze diensten

Wil je subsidie aanvragen voor jouw bedrijf? Het aanvragen van subsidie kan een overweldigend en tijdrovend proces zijn. Met de subsidieadviseurs van Moore MKW vergroot je de kans op subsidietoekenning. Zij geven je graag subsidieadvies en werken meestal op basis van ‘no cure no pay’.

Bespaar tijd en geld met subsidieadvies

Onze subsidieadviseurs hebben de afgelopen jaren vele ondernemers geholpen met het aanvragen van subsidie. Tijdens de subsidieaanvraagprocedure ontzorgen we je volledig. Jouw aanvraag is zorgvuldig voorbereid en de details zijn tot in de puntjes gecontroleerd voordat de aanvraag de deur uitgaat.

Je hebt geen zorgen over het behalen van deadlines, onze subsidieadviseurs dienen jouw aanvraag op tijd in en bewaken de vervolgstappen in het subsidieproces. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar voorkom je ook onnodige uitgaven.

Kennis over subsidie en thuis in jouw markt

Als subsidieadviseurs kennen we de regio waarin je met jouw bedrijf actief bent en we hebben diepgaande kennis over de beschikbare ‘potjes’ en de bijbehorende regelgeving. Daarnaast beschikken we over een sterk netwerk richting kennisinstellingen bij innovatieve bedrijven.

Maar ook inhoudelijk en technisch hebben we kennis van zaken. We zijn thuis in duurzaamheid, procesoptimalisatie, innovatie, productontwikkeling, marktbenadering en internationalisering.

10 redenen om subsidieadvies in te winnen bij Moore MKW

 1. 1

  Vaste contactpersonen: Je regelt alles rondom jouw subsidie met vaste contactpersonen. We werken met dubbele dossierkennis: twee contactpersonen kennen jouw dossier. Ook als jouw aanvraag is toegekend en je de administratie van jouw subsidie door ons laat verzorgen, houd je dezelfde contactpersonen.

 2. 2

  Nauwe samenwerking: We nemen graag de tijd voor je en maken een vaste afspraakstructuur met je. We willen weten wat er in jouw onderneming speelt. Zo zorgen we ervoor dat je geen geld op de plank laat liggen en kunnen we op tijd aanvragen indienen en de subsidiekansen verzilveren die voor jou relevant zijn.

 3. 3

  Multidisciplinaire dienstverlening: We kunnen snel schakelen en samenwerken met andere specialisten binnen Moore MKW. Bijvoorbeeld met onze belastingadviseurs, zodat je ook alle belastingvoordelen benut.

 4. 4

  Toekomstgerichte advisering: Ga jij aan de slag met innovatieve projecten? Overweeg je te investeren in nieuwe bedrijfspanden? Wij bespreken graag jouw toekomstplannen en geven proactief subsidieadvies en advies over stimuleringsregelingen die kunnen bijdragen aan jouw projectdoelstellingen.

 5. 5

  Hoogwaardige kwaliteit van dienstverlening: De aanvragen die we voor je indienen zijn kwalitatief hoogwaardig. We kennen jouw onderneming, jouw markt en hebben technische kennis. Én we spreken de taal van de subsidieverstrekker.

 1. 6

  Gekwalificeerde mensen: Je werkt samen met onze subsidieadviseurs, die al duizenden ondernemers geholpen hebben bij het aanvragen en afhandelen van subsidie.

 2. 7

  Sterk internationaal netwerk: Van een internationale samenwerking tot een Europese subsidieaanvraag: onze subsidieadviseurs helpen je graag verder. Wij hebben een wereldwijd netwerk van specialisten tot onze beschikking, waarmee wij je van internationaal subsidieadvies kunnen voorzien.

 3. 8

  Voor elk type ondernemer: We zijn er als subsidieadviseur in iedere groeifase van jouw bedrijf: of je nu een kleine start-up bent of een groot mkb-bedrijf runt.

 4. 9

  Flexibele werkwijze: We werken in een team en zijn in staat om onvoorziene opdrachten op te pakken.

 5. 10

  Vrijblijvende oriëntatie: Je kunt altijd bij ons terecht met een vraag of voor een vrijblijvende oriëntatie. Meestal kunnen we snel inschatten wat de kansen en mogelijkheden zijn voor jouw onderneming.

Ons 4-stappenplan voor het aanvragen van subsidie

Wil jij voor jouw bedrijf subsidie aanvragen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Hiervoor hebben we een 4-stappenplan ontwikkeld waarin je precies kunt zien welke stappen we samen met je doorlopen voor het aanvragen van subsidie.

Daan Subsidieadvies Moore MKW

Stap 1: Kennismaking en oriëntatie

Tijdens een kennismakingsgesprek leren wij jou en jouw onderneming beter kennen. Hierbij kijken we samen naar de situatie waarin jouw onderneming zich bevindt en wat jouw plannen zijn voor de toekomst.

Ga jij met jouw bedrijf een nieuw product of productieproces ontwikkelen, met andere partijen samenwerken of investeren in een nieuw bedrijfspand?

Wellicht kom je dan in aanmerking voor een van de volgende subsidies: de WBSO, MKB voucher Overijssel of DEI+. In deze fase horen we graag jouw ondernemersplannen. Hierbij geldt, hoe vollediger de informatie is die we ontvangen, des te beter we de subsidiemogelijkheden voor je kunnen onderzoeken.

Stap 2: Subsidiescan

Naar aanleiding van de informatie die tijdens het kennismakingsgesprek en de oriëntatie naar voren zijn gekomen, voeren we een subsidiescan uit. Hierbij zoeken we naar aanknopingspunten voor jouw onderneming in zowel regionale, nationale als internationale subsidieregelingen.

De subsidieregelingen die raakvlakken hebben met jouw ondernemersplannen worden vervolgens in een overzichtelijk subsidieadviesdocument gepresenteerd. In dit document wordt per regeling ingegaan op de volgende onderwerpen:

 • Het doel van de subsidie;
 • De belangrijkste eisen en randvoorwaarden van de subsidie;
 • De hoogte van de subsidie;
 • De deadline voor het indienen van de subsidieaanvraag.

Stap 3: Start subsidieaanvraag

De resultaten van de subsidiescan bespreken we samen, waarbij tevens de slagingskans van de verschillende mogelijkheden besproken wordt. Bij voldoende slagingskans starten we met het verzamelen van de benodigde gegevens en documenten voor een complete subsidieaanvraag. In dit proces proberen we je zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, zodat de administratieve last tot het minimale beperkt wordt.

Afhankelijk van de subsidieregeling blijft echter enige betrokkenheid noodzakelijk. Vervolgens vragen we de subsidie binnen de gestelde termijn aan. Gedurende dit gehele aanvraagproces sturen en monitoren wij proactief, waarbij we tevens eventuele projectpartners betrekken. Na het indienen van de subsidieaanvraag houden we contact met de subsidieverstrekker.

Stap 4: Afhandeling subsidieaanvraag

Bij toekenning van de subsidie kan gestart worden met het project. Indien gewenst, kunnen we het subsidieproject tot aan de officiële vaststelling van de subsidie begeleiden. Denk hierbij aan:

 • Het monitoren/bijsturen van het project;
 • Het opstellen van voortgangsrapportages;
 • Het contact houden met de projectpartners/subsidieverstrekker;
 • Het opstellen van het eindrapport.

Neem contact op

Contact

Vind een specialist bij jou in de buurt

Ing jan schut 1
Jan Schut

Subsidieadviseur

+31 (0)54 153 06 66

Erik Schapink Msc
Erik Schapink

Subsidieadviseur

+31 (0)54 121 74 49