German Desk

Internationaal ondernemen

Onderneem je in Duitsland of heb je plannen om de Duitse markt te betreden? In Duitsland gaat alles nét even anders. Op de German Desk van Moore MKW werken onze Nederlandse en Duitse adviseurs gezamenlijk aan jouw succes over de grens.
Neem direct contact op

Ondernemen in Duitsland

Veel van onze klanten doen zaken in Duitsland. De Duitse markt biedt kansen, maar tijdens het ondernemen en werken in Duitsland lopen veel ondernemers ook tegen uitdagingen en vragen aan. De wetten, regels en cultuurverschillen, bedrijfsstructuren zitten anders in elkaar en soms is het ook even wennen aan de manier waarop de zaken worden gedaan.

Waarom de German Desk?

Onze German Desk is gespecialiseerd in alle financiële, fiscale en juridische aspecten van ondernemen en werken in Duitsland. Maar dat is niet het enige, wij hebben ook oog voor de tradities, normen en gebruiken aan beide kanten van de grens. Wij vinden dat in een succesvolle zakenrelatie alles draait om goede communicatie. Wij werken daarom samen met Nederlandse én Duitse specialisten om jou zo goed mogelijk te ondersteunen. Dat maakt onze aanpak volgens onze klanten anders en succesvoller.

Waar kan de German Desk mee helpen?

Wij helpen ondernemers die actief zijn in Duitsland in verschillende fases van hun onderneming en met het beantwoorden van verschillende vragen:

  • Is de Duitse markt interessant voor mijn onderneming?

  • Ik wil in Duitsland zaken doen: waar en hoe begin ik?

  • Moet ik een Duitse GmbH oprichten of kan ik een vestiging van mijn Nederlandse bedrijf openen?

  • Waar moet ik rekening mee houden als ik medewerkers in Duitsland in dienst neem?

  • Hoe zet ik een goede financiële administratie op als ik Duitsland onderneem?

  • Heb ik een Duitse accountant nodig?

  • In welk land moet ik welke belasting afdragen?

  • Met welke Duitse instanties krijg ik als ondernemer te maken?

  • Welke fiscale voordelen kan ik benutten?

  • Als ik een bedrijf in Duitsland heb, is een Duitse auto van de zaak dan voordeliger?

Internationaal ondernemen met Moore MKW

Jouw bedrijf kent geen grenzen, onze dienstverlening ook niet. Onderneem je niet alleen in Duitsland, maar internationaal? Wij helpen je graag overal ter wereld en met alle vragen die je tegenkomt. Met een sterk internationaal netwerk kunnen wij jou als ondernemer altijd snel en eenvoudig in contact brengen met specialisten in ieder land waar je onderneemt.

Lees meer
Hans Eppink Moore MKW

German Desk voor werkgevers

Neem je als Duitse werkgever een Nederlandse werknemer aan? Of andersom: neem je als Nederlandse werkgever een Duitse werknemer aan? Dan krijg je te maken met verschillende vragen op het gebied van arbeidsrecht, sociale zekerheid en belastingheffing.

De adviseurs van de German Desk kunnen jou als werkgever ondersteunen bij alles wat er komt kijken bij het in dienst nemen van werknemers over de grens. Naast onze dienstverlening aan jou als werkgever, kunnen we ook jouw werknemers particulier ondersteunen bij al hun vragen.

Lees meer
german_desk_moore_mkw

Vraag stellen aan onze German Desk?

Heb je een vraag over ondernemen of werken in Duitsland voor de specialisten op de German Desk? Neem vrijblijvend contact op met één van onze collega’s. Zij vertellen je graag meer over de German Desk.

Neem direct contact op
German Desk KroeseWevers

Neem contact op

Contact

Mr. Drs. Harold Oude Smeijers
mr. drs. Harold Oude Smeijers

Partner belastingadvies

+31 (0)54 121 74 27

Marielle Kisfeld-Mommer - KroeseWevers
mr. Marielle Kisfeld-Mommer RB

Belastingadviseur

+31 (0)54 121 74 09