Pensioenadvies

Belastingadvies

Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor jouw eigen pensioen. Je bepaalt wanneer je wilt stoppen met werken en hoe jouw oudedagsvoorziening er uitziet. Als ondernemer heb je veel vrijheid om jouw financiële toekomst goed te regelen. Maar je moet het wél regelen. Of: laten regelen. Onze pensioenadviseurs helpen je graag bij het maken van slimme keuzes.
Direct contact opnemen

Pensioenadvies voor de ondernemer

Pensioen is een complexe materie met vele regelingen, uitzonderingen en dimensies. Wil jij jouw pensioen sparen, jouw pensioen verzekeren of kies je voor een lijfrenteproduct? Ben je werkzaam als directeur-grootaandeelhouder (DGA), dan heb je nog een extra keuze namelijk: wil je pensioen opbouwen via jouw bv of vanuit privé? Als ondernemer heb je geen werkgever die voor je beslist hoe het pensioen geregeld is.

Jij bent de werkgever. Het is dus aan jou om te kiezen voor een pensioenoplossing die het beste bij jouw persoonlijke wensen en situatie past. Om die keuze te maken kunnen onze pensioenadviseurs je inzicht geven in de mogelijkheden. En hoe die mogelijkheden financieel en fiscaal voor je uitpakken, zowel zakelijk als privé. Op basis van die informatie kun jij betere beslissingen nemen over jouw financiële toekomst.

Pensioenadvies voor de DGA

Heb jij als DGA in het verleden een pensioen in eigen beheer opgebouwd? Heeft jouw BV nog steeds een pensioenvoorziening op de balans staan of heb je deze voorziening inmiddels omgezet in een Oudedagsverplichting (ODV) of afgekocht? Het kan (fiscaal) wenselijk zijn om aanvullend op een andere wijze een oudedagsvoorziening op te bouwen.

Zekerheid en inzicht

Heb je als DGA in het verleden een pensioen in eigen beheer opgebouwd? Heeft jouw BV nog steeds een pensioenvoorziening op de balans staan of heb je deze voorziening inmiddels omgezet in een Oudedagsverplichting (ODV) of afgekocht? Het kan (fiscaal) wenselijk zijn om aanvullend op een andere wijze een oudedagsvoorziening op te bouwen. Onze specialisten adviseren je hier graag over.

  • Jouw persoonlijke wensen voor nu en voor later.

  • De bestaande oudedagsvoorzieningen (pensioenen, verzekeringen, lijfrente of stamrecht).

  • De mogelijkheden voor pensioenopbouw in jouw situatie. Ook kunnen wij je helpen met financiële planning, waardoor je inzicht krijgt in jouw huidige en toekomstige financiële situatie.

DGA-advies op alle terreinen

Naast advies over jouw pensioen, kunnen wij jou als DGA met onze afdeling DGA-advies ook adviseren over mogelijke fiscale en financiële voordelen op alle andere terreinen.

Lees meer
Maikel - Belastingadvies

Cao & Pensioen

De complexiteit rondom pensioen en inkomen is door veranderingen in wet- en regelgeving enorm toegenomen. Wat vandaag geldt, kan morgen anders zijn. Wil jij als werkgever meer informatie? Je kunt met al jouw vragen over cao en pensioen bij onze adviseurs terecht.

Lees meer
Claudia - Persooneels en salarisadvies

Neem contact op

Contact

Vind een specialist bij jou in de buurt

Mr. Boris Meinders
mr. Boris Meinders

Partner belastingadvies

+31 (0)53 850 49 60