Subsidies voor innovatie

Subsidieadvies

Innovatie maakt economische groei mogelijk en zorgt voor werkgelegenheid. Daarom ondersteunt de overheid innovatieve bedrijven en samenwerkingsverbanden met verschillende subsidies voor innovatie, stimuleringsregelingen en belastingvoordelen. Ga je als organisatie aan de slag met innovatieve plannen? Mis de vele kansen op subsidie voor innovatie dan zeker niet. De subsidieadviseurs van Moore MKW adviseren je graag welke mogelijkheden er zijn voor jouw vernieuwende ideeën.

Direct contact opnemen

WBSO: fiscale regeling voor R&D

Met de WBSO-regeling (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) kunnen innovatieve bedrijven in aanmerking komen voor belastingvoordeel zodat ze minder loonbelasting hoeven te betalen. De fiscale regeling is bedoeld voor bedrijven die actief zijn in R&D en nieuwe producten, processen of programmatuur ontwikkelen. In 2024 is voor de WBSO € 1.446 miljoen beschikbaar.

Lees meer
Subsidies voor innovatie

MIT-Haalbaarheid: Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren

De MIT-regeling is bedoeld voor innovatieve bedrijven die in een zogenaamde ‘topsector’ vallen. Met behulp van deze regeling kunnen bedrijven een haalbaarheidsproject uitvoeren en technische en economische risico’s in kaart brengen met bijvoorbeeld een marktverkenning of concurrentieanalyse of een inventarisatie van technologie en mogelijke partners.

Lees meer
Subsidies voor innovatie

MIT-R&D samenwerkingsprojecten

De MIT voor R&D samenwerkingsprojecten is specifiek gericht op innovatieve mkb'ers die een nieuw product, een nieuw proces of een nieuwe dienst ontwikkelen in een samenwerkingsverband. Een R&D-samenwerkingsproject bestaat uit industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling. De subsidie is minimaal € 50.000 en maximaal € 200.000 per innovatieproject.

Lees meer
MIT-regeling 2019: Subsidie voor R&D-samenwerkingsprojecten - KroeseWevers Subsidieadvies

De Innovatiebox

De Innovatiebox is een fiscale regeling voor innovatieve ondernemers die speur- en ontwikkelingswerk doen en daarvoor een S&O-verklaring hebben gekregen. Die S&O-verklaring geeft toegang tot de Innovatiebox, waarmee winsten die zijn verkregen met innovatieve activiteiten belast worden tegen maximaal 9% vennootschapsbelasting.

Lees meer
Subsidies voor innovatie

MOOI: Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie

De MOOI-regeling (Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie) is een duurzaamheidssubsidie voor consortia die samenwerken aan energie-innovaties die bijdragen aan het verlagen van de CO2-uitstoot. De subsidie is bedoeld voor onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten binnen drie thema’s: industrie, gebouwde omgeving en elektriciteitssector.

Lees meer
Subsidies voor innovatie

EFRO: Europees Fonds Regionale Ontwikkeling

Ondernemers in Overijssel en Gelderland die willen investeren in innovatieve en duurzame projecten kunnen in aanmerking komen voor subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Voor de periode tot 2027 heeft EFRO twee inhoudelijke prioriteiten: een slimmer Oost Nederland en een groener Oost Nederland.

Lees meer
Subsidies voor innovatie

EFRO Noord

Met de subsidie EFRO Noord kunnen mkb-ondernemers en kennisinstellingen in Drenthe, Groningen en Friesland kansrijke innovatieve producten en diensten voor de markt ontwikkelen. De subsidie kan oplopen tot maximaal € 2.500.000 per project.

Lees meer
Subsidieregelingen

Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmateriaal (SSEB)

De Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmateriaal (SEBB) moet bijdragen aan het verduurzamen van de bouwsector. Als bouwbedrijf of verhuurder van bouwmaterieel kun je met deze subsidieregeling investeren in emissieloze bouwmachines.

Lees meer
Subsidies voor innovatie

Hulp nodig bij het aanvragen van een subsidie voor innovatie?

Ben jij als innovatief bedrijf benieuwd of jouw plannen in aanmerking komen voor een subsidie of voor regelingen waarmee je belastingvoordeel kunt behalen? Onze subsidieadviseurs helpen je graag verder en kunnen je alles vertellen over de subsidies voor innovatie, de mogelijkheden voor jouw bedrijf of project en hoe je het aanvraagproces goed kunt organiseren. Neem contact op met onze subsidieadviseurs om de mogelijkheden te bespreken of vraag vrijblijvend een subsidiescan aan.

Neem contact op

Contact

Vind een specialist bij jou in de buurt

Daan Evers MSc
Daan Evers

Subsidieadviseur

+31 (0)54 121 74 47