Subsidiescan aanvragen

Subsidiekansen

Benieuwd of jouw plannen in aanmerking komen voor subsidie? Vraag nu een subsidiescan van Moore MKW aan. Met ons speciaal ontwikkelde 4-stappenplan ontdek je niet alleen welke stappen nodig te zijn om te komen tot een succesvolle subsidieaanvraag, maar krijg je tevens een overzicht van de subsidieregelingen die passen bij jouw plannen.

Stap 1: Kennismaking en oriëntatie

Tijdens een kennismakingsgesprek leren wij jou en jouw onderneming beter kennen. Hierbij kijken we samen naar de situatie waarin jouw onderneming zich bevindt en wat jouw plannen zijn voor de toekomst.

Ga jij met jouw bedrijf een nieuw product of productieproces ontwikkelen, met andere partijen samenwerken of investeren in een nieuw bedrijfspand? Wellicht kom je dan in aanmerking voor subsidies voor innovatie of subsidies voor duurzaamheid.

Hierbij geldt, hoe vollediger de informatie is die we ontvangen, des te beter we de subsidiemogelijkheden voor je kunnen onderzoeken.

Stap 2: Subsidiescan

Naar aanleiding van de informatie die tijdens het kennismakingsgesprek en de oriëntatie naar voren zijn gekomen, voeren we een subsidiescan uit. Hierbij zoeken we naar aanknopingspunten voor jouw onderneming in zowel regionale, nationale als internationale subsidieregelingen.

De subsidieregelingen die raakvlakken hebben met jouw ondernemersplannen worden vervolgens in een overzichtelijk subsidieadviesdocument gepresenteerd. In dit document wordt per regeling ingegaan op de volgende onderwerpen:

  • Het doel van de subsidie;
  • De belangrijkste eisen en randvoorwaarden van de subsidie;
  • De hoogte van de subsidie;
  • De deadline voor het indienen van de subsidieaanvraag.

Stap 3: Start subsidieaanvraag

De resultaten van de subsidiescan bespreken we samen, waarbij tevens de slagingskans van de verschillende mogelijkheden besproken wordt. Bij voldoende slagingskans starten we met het verzamelen van de benodigde gegevens en documenten voor een complete subsidieaanvraag.

In dit proces proberen we je zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, zodat de administratieve last tot het minimale wordt beperkt. Afhankelijk van de subsidieregeling blijft echter enige betrokkenheid noodzakelijk.

Vervolgens vragen we de subsidie binnen de gestelde termijn aan. Gedurende dit gehele aanvraagproces sturen en monitoren wij proactief, waarbij we tevens eventuele projectpartners betrekken. Na het indienen van de subsidieaanvraag houden we contact met de subsidieverstrekker.

Stap 4: Afhandeling subsidieaanvraag

Bij toekenning van de subsidie kan gestart worden met het project. Indien gewenst, kunnen we het subsidieproject tot aan de officiële vaststelling van de subsidie begeleiden. Denk hierbij aan:

  • Het monitoren/bijsturen van het project;
  • Het opstellen van voortgangsrapportages;
  • Het contact houden met de projectpartners/subsidieverstrekkers;
  • Het opstellen van een eindrapport.

Vraag nu de subsidiescan aan

Vul hieronder je gegevens in, dan neemt een van onze subsidieadviseurs zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact op

Ing jan schut 1
Jan Schut

Subsidieadviseur

+31 (0)54 153 06 66

Erik Schapink Msc
Erik Schapink

Subsidieadviseur

+31 (0)54 121 74 49