Herstructurering van je onderneming

Belastingadvies

De juiste bedrijfsstructuur kan een aanzienlijk belastingvoordeel opleveren. Is er sprake van een fusie, overname of bedrijfsopvolging? Worden activiteiten uitgebreid of is een(her)financiering noodzakelijk? Dit zijn cruciale momenten om na te denken of de structuur van de onderneming nog optimaal is in de huidige vorm. De adviseurs van Moore MKW kunnen ondersteunen bij de herstructurering van je onderneming.

Direct contact opnemen

Een optimale structuur voor een toekomstbestendige onderneming

Past de juridische structuur die je ooit gekozen hebt voor jouw onderneming nog steeds bij de fase waar je nu in zit én bij de plannen die je hebt voor de toekomst?

De juridische structuur die je kiest voor jouw onderneming bepaalt hoeveel belasting je betaalt. De adviseurs van Moore MKW helpen jou om een fiscaal zo optimaal mogelijke structuur neer te zetten, waardoor je zo min mogelijk belasting betaalt.

Fiscale en andere voordelen van herstructurering

Naast fiscale voordelen biedt de juiste bedrijfsstructuur ook andere belangrijke voordelen. Een goede bedrijfsstructuur kan leiden tot efficiëntere bedrijfsprocessen en betere risicobeheersing, maar ook zorgen voor meer flexibiliteit.

Zodat je als ondernemer sneller en makkelijker kunt inspelen op kansen en veranderingen. Met de juiste bedrijfsstructuur kun je aantrekkelijker zijn voor investeerders en financiers. Dat leidt weer tot betere voorwaarden voor (her)financiering.

Onze adviseurs helpen jou daarom graag om de optimale structuur te vinden die past bij de huidige en toekomstige strategie van jouw onderneming.

Wanneer kan herstructurering gewenst zijn?

  • Plannen voor bedrijfsopvolging, de overdracht van aandelen of bij een fusie of (af)splitsing

  • Het starten van nieuwe activiteiten of het beëindigen van activiteiten

  • Het verkrijgen van (her)financieringen

  • Nieuwbouw of verbouw van bedrijfspanden

  • Spreiding financiële risico’s en aansprakelijkheidsrisico’s

  • Een reorganisatie om de performance van (onderdelen van) het bedrijf te verbeteren

  • Gebruik maken van specifieke belastingfaciliteiten zoals de fiscale eenheid of de deelnemingsvrijstelling om dubbele belastingheffingen op winst van dochterondernemingen te voorkomen

  • Als je internationaal gaat ondernemen, als sprake is van emigratie (conserverende aanslagen) of bij voortzetting van het bedrijf in een ander land (met mogelijk bronbelasting)

  • Efficiënt aanspraak maken op WBSO-subsidies of toepassing van de innovatiebox.

Alles fiscaal en juridisch goed geregeld voor alle betrokkenen

Bij een herstructurering krijg je te maken met fiscale wetgeving en juridische regels. Dat is vaak al complex genoeg. Maar als je iets wijzigt in de structuur, krijg je ook te maken met belangen van andere partijen. Investeerders willen weten of en hoe de herstructurering hun investeringen kan beïnvloeden.

Bijvoorbeeld door veranderingen in bedrijfswaarde, risicoprofiel en toekomstige inkomstenstromen. Banken en leveranciers, zijn geïnteresseerd in de terugbetaling van hun vorderingen en de continuïteit van de onderneming.

De Belastingdienst heeft belang bij de naleving van fiscale verplichtingen en het innen van belastingen. Bij zo’n herstructurering komt van alles samen. Bij Moore MKW ondersteunen we je in dit proces en beantwoorden we al deze vragen.

Denk op tijd na over herstructurering

Heb je toekomstplannen, zeker wanneer je je bedrijf wilt verkopen, denk dan op tijd na over een eventuele herstructurering.

Door tijdig op dit soort momenten te anticiperen, kan een nieuwe bedrijfsstructuur je het meeste opleveren. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Neem voor je vraag of een kennismaking vrijblijvend contact met ons op.

Maikel - Belastingadvies

Neem contact op

Contact

Mr. Maikel Luisman RB MB
mr. Maikel Luisman

Belastingadviseur

+31 (0)53 850 49 55

Pieter Steltenpool 1
mr. Pieter Steltenpool

Belastingadviseur

+31 (0)88 2021 772