Btw-advies

Belastingadvies

Welke btw-tarieven moet je hanteren? Wanneer kun je btw verleggen? Hoe zit het met omzetbelasting als je internationaal onderneemt? Btw-wetgeving is dynamisch en complex. Houd je de ontwikkelingen niet bij, dan verlies je snel het overzicht. Gelukkig kun je hiervoor bouwen op de btw-specialisten van onze adviesgroep omzetbelasting. Zij kunnen je helpen met al je vragen over btw.
Direct contact opnemen

Actueel, persoonlijk en gericht advies

De wetten en regels op het gebied van btw veranderen voortdurend. Dat maakt btw-advies een vak apart. Onze btw-specialisten houden alle ontwikkelingen nauwlettend voor je in de gaten. We informeren je tijdig over actuele btw-onderwerpen. Met ons persoonlijke en gerichte advies kun je zo tijdig bijsturen als dat nodig is. Onze toegevoegde waarde gaat verder. Ook voor andere indirecte belastingen zoals overdrachtsbelasting, energiebelastingen, accijnzen en autobelastingen, staan wij graag met praktische adviezen voor je klaar.

Wat we doen: btw-advies bij Moore MKW

Onze btw-diensten zijn veelomvattend en bestaan onder andere uit:

  • adviseren en optimaliseren van jouw btw-positie in Nederland en over de grens;

  • planning van btw en overdrachtsbelasting bij vastgoedtransacties;

  • verzorgen van btw-aangiften, opgaven ICP, begeleiding bij btw-boekenonderzoeken, bezwaarschriften, beroepsprocedures en correspondentie met de Belastingdienst;

  • terugvorderen van in het buitenland betaalde btw;

  • verzorgen van (in house) btw-trainingen;

  • toetsen van btw-aspecten bij implementatie van ERP-systemen;

  • in kaart brengen (huidige) btw-positie door het uitvoeren van een btw-scan. begeleiden bij een horizontaal toezicht traject. Bij deze nieuwe aanpak van de Belastingdienst beoordelen we of je ‘in control’ bent over btw-processen.

Kennis van de branche en specifieke btw-regels

Iedere branche kent haar eigen specifieke btw-regels en aandachtspunten. Onze btw-specialisten hebben in het bijzonder veel praktijkervaring in sectoren als vastgoed (aannemers, beleggers en projectontwikkelaars), non-profit (zorg, onderwijs en overige stichtingen en verenigingen), sport, internationale handel, reisbranche en automotive.

Wij werken nauw samen met Moore kantoren over de hele wereld om onze klanten optimaal te begeleiden bij internationale activiteiten. Daarnaast werken we nauw samen met advocaten en notarissen.

Teunis van den Berg - Belastingadvies

Douane-advies

Onderneem je internationaal, dan krijg je ook te maken met het douanerecht. Natuurlijk wil je dat je je goederen snel en zorgeloos kunt vervoeren en voorkomen dat je bepaalde boetes of naheffingen krijgt. Voor vragen rond douane en invoerrechten kun je ook bij ons terecht.

Ook hiervoor geldt dat het goed is om op de hoogte te zijn van actuele ontwikkelingen die direct invloed kunnen hebben op jouw business. Denk aan de gevolgen van economische sancties tegen bepaalde landen.

Vera Sietze Martien - Belastingadvies

Meer informatie?

Wil je meer informatie over btw? Lees dan onze uitgebreide blog waarin de termologie rondom btw wordt uitgelegd. Hier lees je meer over de btw-aangifte en tarieven, vrijgestelde ondernemers en verlegging van btw. Of neem contact op met onze btw-specialisten, zij gaan graag met je in gesprek over jouw specifieke situatie.

Neem contact op

Contact

Vind een specialist bij jou in de buurt

Teunis van den Berg 1
drs. Teunis van den Berg

Partner belastingadvies

+31 (0)88 2021 423