Cao & Pensioen

Personeels- en salarisadvies

De complexiteit rondom cao en pensioen is door veranderingen in wet- en regelgeving enorm toegenomen. Wat vandaag geldt, kan morgen anders zijn. Als werkgever kun je onmogelijk al die veranderingen rondom cao en pensioen bijhouden. En dat hoeft ook niet. Dáár zijn onze adviseurs juist voor.
Direct contact opnemen

Alles geregeld rondom cao en pensioen

Als werkgever kun je met al jouw vragen over cao en pensioen bij onze adviseurs terecht. Denk hierbij aan vragen als:

  • Hoe zit het met een collectief pensioen voor mijn medewerkers?

  • Is er binnen mijn bedrijf een cao van toepassing?

  • Heb ik als werkgever te maken met een verplicht gesteld pensioenfonds?

  • Hoe hoog is het pensioenbedrag dat mijn medewerkers ontvangen op de dag dat zij met pensioen of met vervroegd pensioen gaan?

Anticiperen op veranderingen

De veranderingen in de wet- en regelgeving rondom pensioenen hebben de laatste jaren gevolgen gehad voor zowel medewerkers als werkgevers. En die veranderingen blijven bestaan. Onze adviseurs houden voor jou nauwlettend in de gaten hoe de wet- en regelgeving zich ontwikkelt.

Als een ontwikkeling impact heeft of gaat hebben op jouw onderneming, mag je van ons verwachten dat wij jou hierover proactief informeren en desgewenst adviseren. Zo kun je altijd anticiperen op veranderingen en loop je niet achter de feiten aan.

Pensioen en inkomen

Toepassing cao

Afhankelijk van jouw bedrijfsactiviteiten krijg je eventueel te maken met een cao die je verplicht moet toepassen en/of een pensioenfonds waar je je verplicht bij moet aansluiten. Is eenmaal vastgesteld dat je onder een bepaalde cao valt, dan kan het zijn dat je ook verplicht bent je aan te sluiten bij een pensioenregeling.

Het niet of onjuist toepassen van een verplichte cao- en/of pensioenregeling kan financiële gevolgen hebben voor jouw onderneming.

Cao- en pensioenscan

Onze adviseurs hebben een scan ontwikkeld om voor jou in kaart te brengen welke cao en/of pensioenregeling op jouw onderneming van toepassing is. Op basis van de scan adviseren wij jou hierover en helpen wij mee om financiële risico`s op dit gebied te minimaliseren.

Collectief pensioen medewerkers

We krijgen geregeld de vraag of een werkgever als extra arbeidsvoorwaarde de vrijheid heeft een pensioenregeling voor haar medewerkers af te sluiten. Dit hangt van diverse zaken af. Bijvoorbeeld of er een verplichting is om aan te sluiten bij een pensioenfonds.

Als hiervan sprake is, dan geldt dat de werkgever in principe niet vrij is zelf een pensioenregeling af te sluiten. In alle andere situaties adviseren wij jou graag over alle mogelijkheden en begeleiden wij je bij de bij jouw passende wensen.

Cao & pensioen

Vrijblijvend kennismaken?

Wil jij weten wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van personeel en salaris of specifieker op het gebied van pensioen, ziekte en arbeidsongeschiktheid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs cao & pensioen helpen je graag verder.

Direct contact opnemen

Dit kunnen wij jou bieden

In onderstaande vergelijkingskaarten kun je overzichtelijk zien op welke manier wij je verder kunnen helpen.

Moore MKW heeft uiteraard de benodigde vergunningen om jou van pensioenadvies te mogen voorzien.

Indien je niet tevreden bent over onze dienstverlening, dan kun je dit via de klachtenregeling kenbaar maken. Als wij er niet in slagen om het probleem tot jouw tevredenheid op te lossen, dan kun je je ook wenden tot het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Neem contact op

Contact

Claudia Grimberg-Pont
Claudia Grimberg-Pont

Adviseur cao & pensioen en register casemanager

+31 (0)53 303 43 85