1. Vastgoedsubsidies bij nieuwbouw
Bij nieuwbouwplannen voor een bedrijfspand is het slim om zo snel mogelijk de expertise van een subsidieadviseur in te schakelen. Zodra er een voorlopig ontwerp en bestek van het nieuw te bouwen pand is, kan de subsidieadviseur van Moore MKW van grote waarde zijn. Als je in de besteksituatie zit kan de subsidieadviseur namelijk aangeven welke onderdelen van de nieuwbouw wel en welke onderdelen niet subsidiabel zijn.
Maar de adviseur kan ook advies geven over andere keuzes die je kunt maken om optimaal alle subsidiekansen te benutten. Denk daarbij aan het verschil tussen het gebruik van energiezuinige apparaten die wel of niet subsidiabel zijn. Door de juiste keuzes op het juiste moment te maken kun je flink op de kosten van nieuwbouw besparen.
Zeker bij grote nieuwbouwprojecten loopt het subsidievoordeel al gauw op tot een paar ton. Zorg er dan wel voor dat de subsidieadviseur op tijd aanschuift. Liefst op het moment dat er nog verschillende keuzes gemaakt kunnen worden. Want dan kun je de meeste subsidiekansen nog verzilveren.
2. Vastgoedsubsidies bij renovaties en verbouwingen
Groeit jouw onderneming uit z’n jasje of heb je meer ruimte nodig vanwege technische maatregelen of wettelijke voorschriften? Moet het gebouw dringend gerenoveerd worden? Net als bij nieuwbouw zijn er bij de verbouwing of renovatie verschillende subsidies die je kunt aanvragen.
De subsidieadviseur van Moore MKW kan je snel en gericht adviseren over de mogelijkheden. In veel gevallen kun je gebruik maken van verschillende duurzaamheidssubsidies. Zonde om te laten liggen. Net als bij nieuwbouw geldt ook bij verbouwing en renovatie: schakel de subsidieadviseur tijdig in. Want hoe eerder de subsidie-expert betrokken is, des te meer subsidiabele keuzes je kunt maken. Vaak scheelt dat duizenden euro’s.
3. Duurzaamheidssubsidies voor vastgoed
De overheid stimuleert inwoners, maar ook het bedrijfsleven om zo energiezuinig en waar mogelijk klimaatneutraal te (ver)bouwen. Verduurzamen is van overheidswege al lang geen vrijblijvende tip meer. Het ziet er naar uit dat ook jij met jouw bedrijfspand of kantoorgebouw richting minimaal energielabel C moet bewegen. Op dit moment is daar nog veel subsidie voor beschikbaar. Onze subsidieadviseur spart graag met je over de mogelijkheden om jouw bedrijfsvastgoed te verduurzamen. Want de beschikbare subsidies zijn niet voor eeuwig en zullen op den duur verdwijnen.
Terwijl je er als ondernemer van op aan kunt dat de duurzaamheidseisen steeds strenger zullen worden. Zeker als het bedrijfspand eigendom is, is het van belang om de waarde van het bedrijfsvastgoed op peil te houden. Naast het meedenken over verduurzamen, kunnen de subsidieadviseurs je ook adviseren over de juiste investeringen als het gaat om verduurzaming. Want hoe ver moet je gaan met verduurzamen en hoe zit met de kosten en baten als jij subsidie aanvraagt en investeert. De wetgeving maar ook de beschikbare subsidies veranderen voortdurend. Onze subsidieadviseur is op de hoogte van de actuele stand van zaken en alle subsidiemogelijkheden die voor jou interessant kunnen zijn.
4. Vastgoedsubsidies voor innovatie in de bouw
De bouw is een innovatieve sector. En als ergens veel subsidiekansen liggen dan is het op het snijvlak van innovatie en duurzaamheid. Denk aan trends en ontwikkelingen op het gebied van circulair bouwen of bio based producten in de bouw. Steeds vaker geldt voor producten dat ze aantrekkelijker zijn voor investeerders als ze circulair of bio based zijn.
Maar ook de overheid stimuleert een langere levenscyclus of minder impact op het klimaat van producten en processen. Wie op welke wijze dan ook werkt aan innovatie in de bouw, kan waarschijnlijk aanspraak maken op verschillende subsidies op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Of mogelijk een combinatie daarvan. Soms is het namelijk mogelijk om bepaalde subsidies te stapelen. Vraag onze subsidieadviseur gerust om hier eens over mee te denken.
5. Subsidieadvies voor aannemers, installateurs en architecten
Veel vastgoedsubsidies vergoeden ook de uren van aannemers, installateurs of architecten. Steeds meer projectontwikkelaars en aannemers schakelen daarom in het offertetraject van grote (ver)bouwprojecten of renovaties de expertise in van onze subsidieadviseurs. Door goed inzichtelijk te maken voor opdrachtgevers in de offerte welke kosten gedekt worden door subsidies ontstaat er extra financiële ruimte binnen bouwprojecten.
Hierdoor kunnen bepaalde werkzaamheden toch uitgevoerd worden. Dit is waardevol voor de opdrachtgever die daardoor alle wensen kan realiseren binnen het vastgestelde budget. Maar ook voor de aannemer, installateur en architect, die daardoor dekking vindt voor extra werkzaamheden.
6. Subsidie voor duurzaam maatschappelijk vastgoed
De subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen. Eigenaren van zorgvastgoed, maar ook scholen, musea of andere panden met een publieke functie kunnen subsidie aanvragen voor de kosten van energieadvies, een energielabel en verduurzamingsmaatregelingen.
De subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed is geopend voor aanvragen vanaf 18 september 2023. Naar verwachting wordt het de subsidie diezelfde dag nog overtekend. Zorg daarom voor het tijdig indienen van jouw subsidieaanvraag. Wil je zeker weten dat je de openstelling van deze subsidie (en andere subsidies) niet mist? Schrijf je dan in voor onze subsidie-update. In deze nieuwsbrief houden we je dan op de hoogte wanneer je bepaalde subsidies kunt aanvragen.
Neem contact op
Contact
Vind een specialist bij jou in de buurt
- Almere
- Amersfoort
- Amsterdam
- Bussum
- Deventer
- Doetinchem
- Emmeloord
- Emmen
- Enschede
- Lelystad
- Meppel
- Noordwijk
- Oldenzaal
- Putten
- Veenendaal
- Zwolle