WBSO: Fiscale regeling voor R&D

Subsidieadvies

De WBSO-regeling (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) helpt innovatieve bedrijven om de financiële lasten van R&D-projecten te verlagen. In de praktijk betekent dit dat bij het gebruik van de WBSO-regeling jij als ondernemer minder loonbelasting hoeft te betalen als je een nieuw product, een nieuw proces of programmatuur ontwikkelt.
Direct contact opnemen

Kun je de WBSO-subsidie momenteel aanvragen?

Voor 2024 heeft het kabinet € 1.446 miljoen beschikbaar gesteld. Je kunt altijd WBSO aanvragen, maar alleen voor toekomstige werkzaamheden. Een aanvraag dient je dus altijd vooraf in.

Als je gebruik wilt maken van de WBSO-regeling, schakel dan op tijd de hulp in van de subsidieadviseurs van Moore MKW. Zij zorgen dat je de juiste WBSO-aanvraag op het juiste moment indient.

Voor wie is de WBSO-subsidie interessant?

Je kunt als onderneming in aanmerking komen voor de WBSO-regeling als er plannen zijn om een Research & Development-project te starten. Ook als je al begonnen bent met innoveren, kun je alsnog gebruik maken van de WBSO voor de resterende periode waarin innovatie plaatsvindt.

Met de WBSO verlaag je jouw financiële lasten omdat je minder loonbelasting hoeft te betalen.

Wat is het voordeel van de WBSO-regeling voor jou?

De WBSO-regeling is een fiscale stimuleringsregeling die een deel van de loonkosten, overige kosten en uitgaven voor Research & Development compenseert. Over de eerste € 350.000 is deze compensatie 32%. In de praktijk betekent dit dat je minder loonheffing afdraagt.

Ben jij een zelfstandige? Dan krijg je een vaste aftrek voor S&O (speur- en ontwikkelingswerk). Daarnaast is er nog een extra tegemoetkoming voor startende ondernemers.

WBSO: fiscale regeling voor R&D

De WBSO-regeling in combinatie met de Innovatiebox

Als je winsten verwacht te gaan halen uit jouw innovatieve project kan naast de WBSO-regeling ook de Innovatiebox interessant zijn voor je. Met de Innovatiebox realiseer je extra belastingvoordeel.

Doordat Moore MKW een bedrijf is met multidisciplinaire dienstverlening, kunnen onze subsidieadviseurs en onze fiscalisten gezamenlijk de WBSO-aanvraag en Innovatiebox voor je verzorgen.

Hulp nodig bij het aanvragen van de WBSO subsidie?

Wil jij weten of jouw bedrijf in aanmerking komt voor de WBSO-regeling of wil je graag zo snel mogelijk WBSO aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact op met de subsidieadviseurs van Moore MKW.

Ons 4-stappenplan voor het aanvragen van subsidie

Ben jij benieuwd naar (andere) subsidiekansen voor jouw bedrijf, maar heb je geen idee hoe je hier zicht op krijgt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij brengen subsidiekansen voor je in kaart en doen desgewenst de subsidieaanvraag.

Moore MKW 4 stappenplan subsidie aanvragen

Neem contact op

Contact

Drs. Lennart Rolevink
Lennart Rolevink

Subsidieadviseur

+31 (0)54 121 74 29