Subsidies voor duurzaamheid

Subsidieadvies

Op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing biedt de overheid ondernemers talrijke subsidies en belastingvoordelen aan. Al die duurzaamheidssubsidies hebben als doel om bij te dragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen en de CO2-uitstoot te verlagen. Ga jij (ver)bouwen, wil je investeren in energiebesparing of het opwekken van hernieuwbare energie? Wil jij jouw wagenpark verduurzamen of investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Dan liggen er volop mogelijkheden en kansen om subsidies voor duurzaamheid aan te vragen.
Direct contact opnemen

Subsidie Circulaire ketenprojecten

Ontwikkel jij een circulair product, een circulaire dienst of een circulair proces samen met andere mkb-ondernemers? Samenwerken met andere bedrijven is ontzettend belangrijk voor een circulaire economie waarin we grondstoffen slim hergebruiken en minder CO2 uitstoten. Werk je samen in een circulair ketenproject? Dan liggen er subsidiekansen tot wel € 20.000 per ondernemer.

Lees meer
I Stock 1340716614 1

Versnelde klimaatinvesteringen industrie (VEKI)

Wil jij investeren in energiebesparing en efficiëntere processen? Maar is de terugverdientijd van jouw investering langer dan vijf jaar? Mogelijk kom je in aanmerking voor de Versnelde klimaatinvesteringen industrie (VEKI) regeling. Afhankelijk van het type investering, zijn 30 tot 70% van de kosten subsidiabel.

Lees meer
I Stock 1340519929

EIA: Energie Investerings Aftrek

De Energie Investerings Aftrek (EIA) biedt fiscale aftrek voor bedrijven die investeren in CO2-reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie. De Energie Investerings Aftrek kan een netto belastingvoordeel opleveren van 11,74% op investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen. In 2024 is voor de EIA in totaal € 259 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Lees meer
I Stock 612720768

MIA en Vamil: milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen

De Milieu Investerings Aftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investering (Vamil) is voor bedrijven die investeren in duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Het belastingvoordeel kan oplopen tot 45% van de investeringskosten en / of 75% aan willekeurige afschrijvingen.

Lees meer
69

ISDE: Investeringssubsidie Duurzame Energie

Zakelijke en particuliere gebruikers kunnen voor de investering in isolatiemaatregelen, (hybride) warmtepompen, zonneboilers en kleinschalige windturbines duurzaamheidssubsidie aanvragen via de ISDE. In 2024 is hiervoor in totaal € 600 miljoen subsidie beschikbaar gesteld.

Lees meer
I Stock 1053366072

SDE++: subsidie voor investeringen in hernieuwbare energie

Bedrijven die gaan investeren in hernieuwbare energie kunnen subsidie aanvragen via de SDE++. Deze duurzaamheidssubsidie is speciaal voor de opwek van hernieuwbare energie uit water, wind, zon, biomassa of geothermie en moet bijdragen aan de reductie van CO2.

Lees meer
I Stock 1127463737

MOOI: Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie

De MOOI-regeling (Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie) is een duurzaamheidssubsidie voor consortia die samenwerken aan energie-innovaties die bijdragen aan het verlagen van de CO2-uitstoot. De subsidie is bedoeld voor onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten binnen drie thema’s: industrie, gebouwde omgeving en elektriciteitssector.

Lees meer
I Stock 1129704403

DEI+: Subsidieregeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie

Subsidie voor bedrijven die zich bezighouden met innovaties op het gebied van energiebesparing, het opwekken van duurzame energie en/of CO2-emissiereductie. De subsidie is specifiek voor innovatieve producten, diensten en processen met veel marktpotentie. De DEI-subsidie biedt mogelijkheden om de innovaties te demonstreren en verder in de praktijk te ontwikkelen.

Lees meer
I Stock 1188930630

SEBA: Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's

Ondernemers die een nieuwe elektrische bedrijfsauto aanschaffen kunnen hiervoor een tegemoetkoming van maximaal € 5.000 in de kosten ontvangen via de SEBA (Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s). De subsidieregeling geldt bij zowel koop als financial lease van de nieuwe bedrijfsauto als deze 100% emissieloos is. Let op: vanaf 2025 wordt de subsidie opgeheven.

Lees meer
Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsautos

EFRO: Europees Fonds Regionale Ontwikkeling

Ondernemers in Overijssel en Gelderland die willen investeren in innovatieve en duurzame projecten kunnen in aanmerking komen voor subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Voor de periode tot 2027 heeft EFRO twee inhoudelijke prioriteiten: een slimmer Oost Nederland en een groener Oost Nederland.

Lees meer
I Stock 1225375936 2

Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

Particulieren die een volledig elektrische personenauto gaan leasen of kopen kunnen subsidie aanvragen via de SEPP. Het kan gaan om een nieuwe of een tweedehands elektrische auto. De subsidie bedraagt minimaal € 2.000 en maximaal € 3.350 als de elektrische auto aan de subsidievoorwaarden voldoet.

Lees meer
I Stock 1151028349

Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmateriaal (SSEB)

De Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmateriaal (SSEB) moet bijdragen aan het verduurzamen van de bouwsector. Als bouwbedrijf of verhuurder van bouwmaterieel kun je met deze subsidieregeling investeren in emissieloze bouwmachines.

Lees meer
I Stock 970057744

Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks (AanZET)

Ondernemers die een volledig emissieloze vrachtauto aanschaffen kunnen in 2024 tussen de 40 en 60% subsidie krijgen op de aanschafprijs. De Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks (AanZET) is beschikbaar bij de aankoop of bij financiële lease van de vrachtauto.

Lees meer
I Stock 1311984523

Videocase duurzaamheidsinvesteringen Raamdecoratie.com

Vorig jaar werd het toenmalige kantoorpand van Raamdecoratie.com te klein waardoor er nieuwbouwplannen ontstonden. Tijdens deze nieuwbouwplannen kwam Thijmen Bourgondien, eigenaar van Raamdecoratie.com, tot de ontdekking dat er subsidiemogelijkheden waren op het gebied van duurzaamheid. In deze video vertelt Thijmen Bourgondien hoe de samenwerking met Moore MKW bijdroeg aan het verduurzamen van hun nieuwbouwpand. En welke voordelen zij hierdoor hebben behaald.

Moore MKW ondersteunt Raamdecoratie.com succesvol bij subsidieaanvragen voor duurzaamheid

Hulp nodig bij het aanvragen van een subsidie voor duurzaamheid?

Zijn er in jouw organisatie plannen om te verduurzamen of energie te besparen en ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een subsidie? Onze subsidieadviseurs helpen je graag verder en kunnen je alles vertellen over de subsidies voor duurzaamheid, de mogelijkheden voor jouw bedrijf en het aanvraagproces. Neem contact op met onze subsidieadviseurs om de mogelijkheden te bespreken of vraag vrijblijvend een subsidiescan aan.

Neem contact op

Contact

Vind een specialist bij jou in de buurt

Daan Evers MSc
Daan Evers

Subsidieadviseur

+31 (0)54 121 74 47