Data-analyse

Accountancy

Met het onderbuikgevoel en de intuïtie van ondernemers is vaak niets mis. Maar wat als dat onderbuikgevoel te onderbouwen is met betrouwbare real-time data? Dankzij automatisering en data-analyse wordt jouw managementinformatie steeds beter, sneller en slimmer. Zo neem je goed onderbouwde bedrijfsbeslissingen en maak je eenvoudig prognoses en scenario’s voor de toekomst. Wij kunnen je helpen met het vertalen van de data uit jouw onderneming naar bruikbare stuurinformatie.
Direct contact opnemen

In één oogopslag zien hoe de zaken ervoor staan

Alle financiële, administratieve of logistieke processen die in jouw onderneming zijn geautomatiseerd of gedigitaliseerd, genereren data. Maar die gegevens leveren niet direct bruikbare informatie op die je kan helpen om operationele of strategische beslissingen te nemen. Dat is een gemiste kans. Want door data te verzamelen, data te combineren en de data te analyseren kan dat wel.

Je kunt dankzij slimme tools nu sneller dan ooit dashboards en rapportages maken waarin relevante informatie over jouw bedrijf overzichtelijk wordt gepresenteerd.

Geen ingewikkelde spreadsheets meer, maar een overzichtelijk dashboard waar je in één oogopslag ziet hoe de zaken ervoor staan. Door de technologie kan dat zelfs real-time.

Beter onderbouwde bedrijfsbeslissingen nemen

Zodra je actueel inzicht hebt in de KPI’s (Kritische Prestatie Indicatoren) van jouw onderneming kun je beter en sneller sturen op de doelen die je hebt gesteld. Je weet bijvoorbeeld welke marge je moet maken op bepaalde producten om winstgevend te zijn. Dankzij de rapportagetools weet je of de marges die je nodig hebt om winstgevend te zijn ook werkelijk gehaald worden. Je kunt zien welk gedeelte van de kosten bestaat uit personeelskosten.

Als je in de logistieke wereld onderneemt, dan kun je ook inzicht krijgen in de bezettings- en beladingsgraad of de kostprijs per kilometer van een vrachtwagen. Ieder bedrijf heeft andere KPI’s. De adviseurs van Moore MKW bekijken samen met jou welke stuurinformatie voor jouw onderneming belangrijk is.

Samen met jou zorgen we dat deze gegevens voor je in kaart worden gebracht in een overzichtelijke online omgeving. Met de actuele cijfers kun je beter onderbouwde bedrijfsbeslissingen nemen. Lopen de zaken goed? Ook dan is het prettig om die vermoedens bevestigd te krijgen.

Strategische beslissingen nemen met prognoses en scenario’s

De koppeling van verschillende informatiebronnen geeft je nieuwe inzichten op basis van actuele gegevens. Hierdoor kun je niet alleen snel schakelen, je kunt ook eenvoudiger scenario’s en prognoses ontwikkelen. Bijvoorbeeld als je een grote investering overweegt, maar wilt weten hoe de exploitatie eruit gaat zien.

Zeker bij strategische beslissingen wil je weten hoe deze kunnen uitpakken op de lange termijn. Data-analyse zorgt ervoor dat je samen met onze accountants altijd en overal toekomstgericht kunt ondernemen.

De voordelen van data-analyse

  • Nieuwe inzichten door bestaande informatiebronnen te ontsluiten en te koppelen aan jouw financiële administratie.

  • Snel risico’s en kansen signaleren op basis van informatie uit verschillende interne processen en externe ontwikkelingen.

  • Het kunnen volgen van ontwikkelingen en trends in de markt en monitoren van financiële, logistieke en operationele processen in jouw eigen onderneming.

  • Geen ingewikkelde spreadsheets, maar alle data overzichtelijk en eenvoudig gevisualiseerd in een managementdashboard.

  • Dashboards die op maat zijn ingericht met de KPI’s die voor jouw onderneming belangrijk zijn.

  • 24/7 toegang tot actuele managementinformatie in een overzichtelijke omgeving.

  • Goed onderbouwde beslissingen nemen op basis van betrouwbare en actuele bedrijfsinformatie dankzij realtime dashboards en prognoses.

  • Makkelijker communiceren met stakeholders over resultaten en processen door de informatie te presenteren op een manier die iedereen begrijpt.

  • Tijd besparen met samenstellen van terugkerende managementrapportages en financiële rapportages.

  • De IT-adviseurs van Moore MKW kunnen jou op basis van realtime managementinformatie nog beter adviseren en begeleiden bij specifieke ondernemersvraagstukken.

Meer informatie of vragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van data-analyse. De IT-adviseurs van Moore MKW helpen je hier graag bij. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Rene Accountancy

Neem contact op

Contact

Ivo Klein Holkenborg
Ivo Klein Holkenborg

Consultant IT

+31 (0)31 437 48 40

Wouter Smidt
Wouter Smidt

Consultant IT

+31 (0)53 850 49 04