Arbeidsrecht

Personeels- en salarisadvies

Welk arbeidscontract kun je het beste opstellen voor nieuwe medewerkers? En hoe ga je goed en zorgvuldig om met ontslag? Onze arbeidsrechtspecialisten kunnen je deskundig advies geven over het opstellen, het up-to-date houden en het beëindigen van arbeidscontracten.
Direct contact opnemen

Het juiste arbeidscontract kiezen

Bij het aangaan van een arbeidscontract heb je de keuze uit diverse contracten. Zo zijn er contracten voor bepaalde tijd, onbepaalde tijd, oproepcontracten, maar ook specifieke contracten voor stagiaires en vakantiekrachten. We adviseren jou over het juiste contract in iedere situatie.

Ook helpen we met andere vragen, zoals het vaststellen van het aantal vakantiedagen voor jouw personeel, de hoogte van de vakantietoeslag, een eventuele auto van de zaak en loondoorbetaling bij ziekte.

Arbeidsrecht

Voldoen jouw arbeidscontracten nog aan de cao?

Gelden er binnen jouw branche cao-afspraken? Onze arbeidsrechtspecialisten zoeken voor je uit welke cao-afspraken er voor jouw bedrijf gelden en hoe jij aan deze afspraken kunt voldoen.

Onze arbeidsrechtspecialisten informeren je over de cao-afspraken die voor jouw onderneming gelden. Wordt er een nieuwe cao afgesloten, dan kun jij een overzichtelijke vergelijking ontvangen waarin precies staat welke cao-wijzigingen gelden en welke impact deze op jouw onderneming hebben.

Overeenkomsten bij ontslag

Afscheid nemen van een medewerker is meestal niet het prettigste en eenvoudigste onderdeel van het werkgeverschap. Wij kunnen jou hierbij zoveel mogelijk werk uit handen nemen. Bijvoorbeeld door jou te adviseren in het kiezen van de juiste procedure.

We ondersteunen jou bij ontslagprocedures bij het UWV, bij de kantonrechter en bij het opstellen van beëindigingsovereenkomsten. Mogelijk kan er ook sprake zijn van ontslag op staande voet of een andere reden om afscheid te nemen van een medewerker. Zoals bij een bedrijfsovername. Ook hierin kunnen we jou bijstaan.

Snel, voordelig en altijd een juiste arbeidsovereenkomst

Als ondernemer kan het laten opstellen en up-to-date houden van arbeidsovereenkomsten veel tijd en geld kosten. Daarom bieden wij een abonnement aan, waarbij jij altijd de beschikking hebt over een juiste arbeidsovereenkomst. Voor € 500 per jaar ben je met dit abonnement verzekerd van inhoudelijk correcte en up-to-date arbeidsovereenkomsten.

Moeten de modelovereenkomsten geactualiseerd worden vanwege wetswijzigingen of veranderingen in de cao? Wij regelen dat alle contracten altijd inhoudelijk juist zijn en voldoen aan de laatste wetgeving en cao bepalingen. Daarnaast krijg je de beschikking over andere documenten zoals (aanzeg)brieven en een addendum bij verlenging. Het abonnement bevat standaard de volgende documenten:

  • Arbeidsovereenkomst bepaalde en onbepaalde tijd oproepkracht

  • Arbeidsovereenkomst bepaalde en onbepaalde tijd werknemer vaste uren

  • Addendum verlenging

  • Brief vaste uren aanbod

  • Aanzegbrief wel/geen verlenging

Advies over verlofsoorten bij ouderschap

Geboorteverlof, betaald en onbetaald ouderschapsverlof, bevallingsverlof, zorgverlof. Wil jij als werkgever goed advies over de verschillende verlofsoorten voor jouw medewerkers? De arbeidsrechtspecialisten kennen de verschillende verlofregelingen kunnen jou helpen bij het aanvragen van uitkeringen of het vastleggen van afspraken.

Lees meer

Hybride werkbeleid ontwikkelen

Werken jouw medewerkers steeds vaker thuis? Met een duidelijk hybride werkbeleid voorkom je onduidelijkheid en maak je de verantwoordelijkheden en verwachtingen helder die daarbij horen. De specialisten van Moore MKW kunnen jou helpen met het opstellen van hybride werkbeleid.

Hybride werkbeleid ontwikkelen

Vrijblijvend kennismaken?

Kennis van het arbeidsrecht is onontbeerlijk als jij personeel in dienst hebt. Maar als werkgever hoef je geen arbeidsrechtspecialist te zijn. Wij kunnen jou met al jouw vragen op het gebied van personeel en arbeidsrecht ondersteunen.

Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van personeel, salaris en specifieker arbeidsrecht? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze arbeidsrechtadviseurs helpen je graag verder.

Direct contact opnemen
Thessa van Zoeren KroeseWevers

Neem contact op

Contact

Vind een specialist bij jou in de buurt

Mr. Thessa van Zoeren
Thessa van Zoeren

Adviseur arbeidsrecht

+31 (0)53 303 43 36