Jaarrekening controleren

Audit

Wil je jouw jaarrekening laten controleren? Met de onafhankelijke controleverklaring van Moore MKW krijg je zekerheid over jouw financiële situatie. Dat geeft inzicht en vertrouwen. Voor jou en voor aandeelhouders, banken, instellingen, leveranciers of toezichthouders die beslissingen nemen op basis van uw jaarrekening.
Direct contact opnemen

Controleproces en onafhankelijk oordeel

Om tot een onafhankelijk oordeel te komen, controleren wij of de jaarrekening een goede weergave is van jouw werkelijke financiële situatie.
De controle van de jaarrekening is een continu proces waarbij wij jaarlijks de volgende stappen doorlopen:

  • Intake (voor nieuwe klanten);

  • Planningswerkzaamheden en risicoanalyse;

  • Één of meerdere interim-controles in de loop van het verslagjaar;

  • Eindejaarscontrole na afloop van het verslagjaar;

  • Afronding door oplevering en bespreking van een rapportage met aandachtspunten, verbeterpunten en adviezen.

Waardevolle managementinformatie

Het onafhankelijke oordeel geeft jou zekerheid, maar ook inzicht. De informatie die wij verzamelen is voor ons van groot belang om de accountantsverklaring te onderbouwen.

Maar de controlewerkzaamheden leveren ook waardevolle managementinformatie voor jou op. Je kunt zien waar je staat, wat je waard bent, maar ook kansen, knelpunten en risico’s in jouw organisatie worden vaak zichtbaar tijdens controlewerkzaamheden.

Iris - Audit

Waarom jouw jaarrekening laten controleren bij Moore MKW?

  • Wij kennen de markt, de sector of branche waarin je opereert waardoor wij efficiënt en effectief onze controlewerkzaamheden kunnen uitvoeren.

  • Wij zijn onafhankelijk en werken volgens de geldende regels en richtlijnen. Daar staan wij voor, omdat wij vinden dat onze onafhankelijkheid juist de zekerheid en kwaliteit biedt die je zoekt.

  • Op basis van de controle van jouw jaarrekening delen wij (opgedane) kennis, inzichten en aanbevelingen waarmee je de bedrijfsvoering kunt verbeteren.

  • Naast het controleren van jouw jaarrekening kun je bij Moore MKW ook terecht voor het samenstellen van jouw jaarrekening of voor specifieke IT-audits. Ook voor alle andere financiële dienstverlening of vraagstukken waar je als ondernemer of werkgever mee te maken hebt ben je bij ons aan het juiste adres.

Jaarrekening laten controleren?

Behoefte aan een onafhankelijke controleverklaring of heb je vragen over het controleren van de jaarrekening? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Daan - audit

Neem contact op

Contact

Vind een specialist bij jou in de buurt

Rick Ikink MSc RA
Rick Ikink RA

Partner audit

+31 (0)53 850 49 91

Michel Thoben 2
Michel Thoben RA

Partner audit

+31 (0)88 2021 358