Financiële rapportages, managementinformatie en prognoses

Accountancy

Als we je vragen hoe jouw onderneming er op dit moment voor staat, kun je dan direct inzicht geven in jouw actuele bedrijfsresultaten? Met de online rapportagetools van Moore MKW presenteer je snel en eenvoudig financiële rapportages, managementinformatie en prognoses. Met deze stuurinformatie kun je beter onderbouwde zakelijke beslissingen nemen of sneller bedrijfsprocessen bijsturen die voor jouw onderneming belangrijk zijn.
Direct contact opnemen

Actueel inzicht in jouw bedrijfsresultaten

Met een online boekhouding bespaar je niet alleen veel tijd. Als je jouw administratie hebt gedigitaliseerd, kun je ook snel en eenvoudig de volgende stap zetten naar financiële rapportages, managementinformatie en prognoses.

Dit kan door jouw boekhoudprogramma te koppelen aan online rapportagetools. Zo creëer je een real-time en geautomatiseerd online dashboard waarop je kunt zien hoe jouw bedrijf presteert.

Geen ingewikkelde spreadsheets met rijen cijfers, maar duidelijke grafieken en diagrammen zodat je meteen bepaalde trends en ontwikkelingen ziet. Hoeveel omzet is er de afgelopen maanden gemaakt? En laat de omzet een stijgende of een dalende lijn zien in de grafieken? Of blijft de omzet nagenoeg gelijk?

Je ziet in één oogopslag hoe de zaken ervoor staan. En je kunt de resultaten vergelijken met de resultaten van eerdere periodes, zoals het voorgaande jaar.

Financiële cijfers tonen met rapportages

Met een financiële rapportage krijg je inzicht in hoe jouw bedrijf presteert. In zo’n financiële rapportage zie je cijfers over omzet en kosten, maar ook cashflowstromen en het bedrijfsresultaat.

Het opstellen van een financiële rapportage is voor veel ondernemingen een tijdrovende klus. Met een up-to-date financiële administratie presenteer je snel en eenvoudig jouw financiële rapportages.

Je hebt online niet alleen alle actuele gegevens paraat. Je draait ook snel de gegevens van een langere periode uit. Hierdoor heb je eenvoudig een financiële rapportage klaar, waarmee je anderen kunt laten zien hoe jouw bedrijf er financieel voorstaat.

Zo hielpen wij de Nederlandse

Bij Sjaak Tolhuisen, directeur en eigenaar van de Nederlandse Dutch Fashion Support ontstond een aantal jaar geleden de behoefte om real time inzage te krijgen in de resultaten van het bedrijf. Daarom heeft Moore MKW de financiële administratie van de Nederlandse gedigitaliseerd, geautomatiseerd en gekoppeld aan niet financiële gegevens. Hierdoor hebben ze altijd en overal inzage in hun cijfers, waaronder in de productiviteit van de medewerkers.

Financiële rapportages, managementinformatie en prognoses

Resultaten monitoren met prognoses

Als ondernemer kijk je natuurlijk ook graag vooruit. Moore MKW kan met de rapportagetools ook prognoses opstellen zodat je weet wat je het komend jaar kunt verwachten. Hiervoor hanteren we als accountants de geldende regels en verklaringen die gelden voor het maken prognoses. Op basis van deze prognoses kun je bepalen wat er nodig is om een bepaalde omzet of een bepaald resultaat te behalen.

Moet je bijvoorbeeld extra personeel aannemen of kun je productieprocessen optimaliseren? Hoe zit het met de liquiditeit van jouw onderneming? Als je de prognose hebt gemaakt kun je monitoren in hoeverre de werkelijkheid overeenkomt met de gemaakte prognose. Hierdoor is snel vast te stellen of er afwijkingen zijn en kun je waar nodig bijsturen om alsnog de doelen en resultaten te behalen uit de prognose.

Ontdek de voordelen

  • Je hebt 24/7 toegang tot actuele managementinformatie in een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke online omgeving.

  • Je signaleert sneller en beter hoe de zaken ervoor staan en kunt hierdoor direct schakelen en actie ondernemen op basis van de actuele cijfers.

  • Je krijgt hierdoor tijdig de juiste managementinformatie die nodig is om goede bedrijfsbeslissingen te nemen.

  • Je bespaart tijd en geld bij het maken van standaard financiële rapportages door deze te automatiseren met online rapportagetools.

  • Door de visuele weergave van cijfers kun je helder en duidelijk jouw bedrijfsresultaten delen, ook met niet-financiële professionals die jou inzicht wilt bieden in jouw resultaten of doelen.

  • De adviseurs van Moore MKW kunnen je op basis van de real-time managementinformatie nog beter adviseren en begeleiden bij specifieke ondernemersvraagstukken.

Meer informatie

Wil je meer weten over het inzetten van geautomatiseerde financiële rapportage, real-time managementinformatie of het maken van prognoses? De IT-adviseurs van Moore MKW helpen jou graag. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak contact met ons op.

Neem contact op

Contact

Ivo Klein Holkenborg
Ivo Klein Holkenborg

Consultant IT

+31 (0)31 437 48 40

Wouter Smidt
Wouter Smidt

Consultant IT

+31 (0)53 850 49 04