HR-advies

Personeels- en salarisadvies

Goed personeelsbeleid is één van de belangrijkste succesfactoren van jouw onderneming. Hoe vind je de juiste mensen? Hoe behoud je talent? Wat als mensen niet optimaal functioneren? En hoe kun je je voorbereiden op krapte op de arbeidsmarkt? Met de HR-adviseurs van Moore MKW haal je de juiste kennis in huis om aan de slag te gaan met al jouw personeelsvraagstukken.
Direct contact opnemen

Functiehuis en beloningssysteem

Als werkgever heb je verwachtingen van jouw medewerkers. Maar jouw medewerkers hebben ook verwachtingen van jou. De basis van een goed personeelsbeleid is daarom een solide functiehuis en duidelijke arbeidsvoorwaarden. Zodat iedereen weet welke taken horen bij welke functie en welke beloning daar tegenover staat. Dit schept niet alleen helderheid, het biedt ook perspectief voor medewerkers die willen doorgroeien.

Onze adviseurs helpen je om deze basis op orde te krijgen. We stellen functieprofielen op en bepalen welk salaris passend en marktconform is.

Lees meer
20230404 Personeel Salarisadvies KW Casper Maas Fotografie V2 1 Verkleind

Strategische personeelsplanning

Naast een stevige basis met een functie- en salarishuis, leggen wij ook graag het fundament voor het succes van jouw onderneming. Dat doen wij met strategische personeelsplanning. Onze HR-adviseurs brengen daarbij in beeld hoe het personeelsbestand zich de komende jaren ontwikkelt. Zij zorgen dat je op tijd actie onderneemt. Voorbeelden van vragen waar wij samen met jou bij stilstaan:

  • Hoeveel collega’s gaan er de komende jaren met pensioen?

  • Heb je voldoende personeel om jouw groeiambities nu en op termijn te realiseren?

  • Hoeveel personeel heb je de komende jaren nodig?

  • Als je nieuwe medewerkers zoekt, wie zoek je dan?

  • Zijn er in jouw personeelsbestand misschien medewerkers die kunnen en willen doorgroeien naar andere posities?

  • Zitten de juiste mensen op de juiste plek?

  • Zijn er medewerkers waar je nu of in de toekomst afscheid van wilt of moet nemen?

Beoordelingscyclus ontwikkelen

Wil je jouw werknemers op een professionele manier evalueren en beoordelen? We helpen je graag met het ontwikkelen van een beoordelingscyclus. Zo krijg je als werkgever concrete handvatten voor het functioneren, evalueren, beoordelen en ontwikkelen van jouw werknemers. Voor werknemers geeft het duidelijkheid over de wijze waarop ze beoordeeld worden.

Lees meer
Jesse - Personeels en salarisadvies 1

HR-advies: onze werkwijze

Om te zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek zitten binnen de organisatie werken wij samen met jou aan drie belangrijke pijlers van jouw personeelsplanning: instroom, doorstroom en uitstroom.

  • Instroom: de juiste nieuwe medewerkers vinden en selecteren
  • Doorstroom: het beste halen uit de huidige medewerkers
  • Uitstroom: afscheid nemen van medewerkers

TMA methode

Om goed zicht te krijgen op de werkelijke talenten, motivaties en interesses van jouw (potentiële) medewerkers, zetten we de TMA methode in. Hiermee brengen we de talenten van jouw (potentiële) medewerkers in kaart.

En maken we inzichtelijk hoe deze zich verhouden tot de benodigde competenties van een bepaald functieprofiel. Dat is handig als je nieuwe medewerkers wilt aannemen, beoordelen of laten doorgroeien. Maar ook als je afscheid wilt nemen van mensen.

Lees meer

Tijdelijk ondersteuning nodig?

Zwangerschap, ziekte of gewoon drukke tijden? Ook als je tijdelijk ondersteuning zoekt voor de HR-afdeling kunnen we je helpen. Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Lees meer
17

Meer weten?

De HR-adviseurs van Moore MKW kunnen je bij alle personeelszaken ondersteunen en over alle HR-gerelateerde vraagstukken adviseren. Wil je weten wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen? Onze adviseurs vertellen je daar graag meer over. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Neem direct contact op
Greta Margreet - Personeels en salarisadvies

Neem contact op

Contact

Vind een specialist bij jou in de buurt

Dirkjan Olthoff
Dirkjan Olthoff

Adviseur personeels- en salarisadvies

+31 (0)53 303 43 88