Strategische personeelsplanning

HR-advies

Om succesvol te blijven als ondernemer moet je met jouw bedrijf flexibel zijn en continu met marktontwikkelingen meebewegen. Dat vraagt wat van jou als ondernemer, maar ook van jouw personeel. Met een strategische personeelsplanning kijk je vooruit en zorg je ervoor dat jouw medewerkers passen bij jouw toekomstplannen. Je hebt dan niet alleen voldoende mensen om de ambities voor jouw onderneming te realiseren, je hebt ook de juiste mensen op de juiste plek.
Direct contact opnemen

Wanneer kiezen voor strategische personeelsplanning?

Aan de slag gaan met strategische personeelsplanning is op verschillende momenten zinvol. Bijvoorbeeld als je te maken hebt of krijgt met één van de volgende situaties:

  • Er gaan de komende jaren medewerkers met pensioen. Daarmee verdwijnt niet alleen capaciteit, er verdwijnt ook veel kennis en ervaring op de werkvloer. Hoe zorg jij dat de kwaliteit op peil blijft én dat je op tijd voldoende nieuwe mensen weet aan te trekken of jouw eigen medewerkers kunt laten doorgroeien?

  • Door automatisering of digitalisering veranderen of verdwijnen functies binnen jouw bedrijf: je vraagt je af wat dat betekent voor jouw personeelsbestand. Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers zich de veranderingen eigen maken? En kunnen jouw medewerkers de veranderende functie eigenlijk wel invullen?

  • Jouw producten en/of diensten zijn veranderd of gaan veranderen, jouw medewerkers hebben andere kennis en vaardigheden nodig. Jij vraagt je af wie van jouw huidige medewerkers de potentie en ambitie hebben om door te groeien naar een andere functie. Op korte en/of lange termijn heb jij mogelijk ook een ander soort medewerkers nodig. Waar vind je de juiste mensen?

  • Jouw onderneming is flink gegroeid de laatste jaren. Na een pioniersfase met onstuimige groei ben jij beland in een fase waarin jij structuur wilt bieden aan jouw personeelsplanning en de groeiplannen voor de komende jaren.

  • Je ervaart wat moeilijkheden met sommige medewerkers en je vraagt je af of de juiste mensen wel op de juiste plek zitten. Hoe kun jij medewerkers blijven motiveren en hoe kun je eventuele talenten laten doorstromen naar andere posities?

Op tijd strategische keuzes maken

Als ondernemer wil je niet voor verrassingen komen te staan. Zeker bij strategische personeelsvraagstukken is het zaak dat je op tijd in actie komt. Zo blijf je als ondernemer flexibel en zorg je dat jij jouw concurrenten altijd een stap voor bent. Een HR-adviseur van Moore MKW kan jou helpen met verschillende beleidsvraagstukken.

Van strategische personeelsplanning tot performance management en verandermanagement. Daarnaast kan de HR-professional van Moore MKW meedenken over het beloningsbeleid en de arbeidsvoorwaarden binnen jouw organisatie.

Jouw investering

De strategische ondersteuning kan op al deze gebieden uiteenlopen. Van het meedenken over het vraagstuk, het opstellen van een plan tot de implementatie hiervan. Afhankelijk van jouw wensen en behoeften, bieden we ondersteuning op maat.

Voor de strategische ondersteuning werk je samen met een senior HR-professional van Moore MKW die de nodige ervaring heeft met dit soort trajecten. De kosten van strategische ondersteuning bedragen € 600,- per dagdeel en € 150,- per uur (exclusief btw).

Neem contact op

Contact

Vind een specialist bij jou in de buurt

Dirkjan Olthoff
Dirkjan Olthoff

Adviseur personeels- en salarisadvies

+31 (0)53 303 43 88

Lieke Besten-Roosink
Lieke Besten-Roosink

HR-adviseur

+31 (0)53 303 43 96