Subsidieregeling Praktijkleren

Subsidieadvies

Ben jij een erkend leerbedrijf en bied je leerlingen of studenten een praktijkleerplaats of werkleerplaats aan? Dan kun je gebruik maken van de subsidieregeling Praktijkleren. De subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die je als werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student om hen beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt.
Direct contact opnemen
Thumbnail video Moore MKW

Is de subsidie Praktijkleren op dit moment beschikbaar?

De subsidie Praktijkleren moet altijd achteraf (na afloop studiejaar en gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats) worden aangevraagd. Vanaf 3 juni 2024 wordt het loket voor de subsidieregeling Praktijkleren geopend voor het aanvragen van een voorschot voor praktijkleerplaatsen in het mbo.

De definitieve aanvraag voor subsidie voor alle onderwijs categorieën kan worden ingediend van 3 juni tot en met 17 september 2024. De subsidieadviseurs van Moore MKW kunnen de subsidieaanvraag voor het studiejaar 2022-2023 voor je verzorgen.

Kom jij in aanmerking voor de subsidie Praktijkleren?

Erkende leerbedrijven, die een praktijkleer- of werkleerplaats aanbieden aan leerlingen in de volgende onderwijssectoren maken mogelijk kans op de subsidie Praktijkleren:

  • Vmbo;

  • Mbo (Een beroepsbegeleidende leerweg);

  • Hbo (Duale of deeltijdopleiding in sectoren techniek, landbouw, gezondheidszorg en natuurlijke omgeving);

  • Promovendi;

  • Toio’s (technologisch ontwerpers in opleiding);

  • Voortgezet speciaal onderwijs;

  • Praktijkonderwijs;

  • Entreeopleiding in het vmbo.

Hulp bij het aanvragen van subsidie Praktijkleren?

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor de subsidie Praktijkleren of wil je meer informatie over andere subsidieregelingen voor werkgevers? Neem dan vrijblijvend contact op met de subsidieadviseurs van Moore MKW. Zij helpen je graag verder.

Ons 4-stappenplan voor het aanvragen van subsidie

Ben jij benieuwd naar (andere) subsidiekansen voor jouw bedrijf, maar heb je geen idee hoe je hier zicht op krijgt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij brengen subsidiekansen voor je in kaart en doen desgewenst de subsidieaanvraag.

4 stappenplan subsidieaanvraag

Neem contact op

Contact

Erik Schapink Msc
Erik Schapink

Subsidieadviseur

+31 (0)54 121 74 49