Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven & Eerder Uittreden (MDIEU)

Onze diensten

Gemotiveerd en gezond je werk kunnen doen: dat wil toch iedereen? Helaas lukt dat niet altijd. Daarom is de MDIEU-subsidie (Duurzame Inzetbaarheid Bedrijven & Eerder Uittreden) in het leven geroepen. Zet jouw organisatie activiteiten in die de duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroten? Dan kun je hier tot 26 april 2024 subsidie voor aanvragen. Op 2 september 2024 gaat er weer een nieuwe aanvraagronde open.

Voor wie is de MDIEU-subsidie?

Arbeidsorganisaties, zoals bedrijven en stichtingen, kunnen subsidie aanvragen voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroten.

Waarvoor kom je in aanmerking en wat zijn de voorwaarden

De MDIEU-subsidie bestaat uit twee onderdelen, namelijk:

 1. Duurzame inzetbaarheid
 • Duurzame inzetbaarheid is erop gericht dat medewerkers tot hun pensioen gezond, productief en gemotiveerd hun werk kunnen blijven uitvoeren. Diverse activiteiten kunnen hieraan bijdragen, zoals:
  • Aanbieden van financiële adviesgesprekken met externe adviseurs.
  • Verlichten van zware werkomstandigheden.
  • Workshops over veilig werken.
  • Aandacht besteden aan vitaliteit.
  • Bevorderen van goed werkgeverschap.

Onze adviseurs kijken graag mee of jouw activiteiten in aanmerkingen komen voor subsidie.

2. Eerder stoppen met werken

Wanneer een medewerker eerder wil stoppen met werken, kun je ook in aanmerking komen voor subsidie. Voorwaarden zijn wel dat de medewerker zwaar werk verricht en over maximaal 3 jaar de AOW-leeftijd bereikt. Ook mag de maandelijkse uitkering niet boven het fiscaal vrijgestelde bedrag uitkomen. Tot slot moet er sprake zijn van duurzame inzetbaarheid, zoals hierboven uitgelegd.

Pak het personeelsverloop en ziekteverzuim aan met de MDIEU-subsidie

Is het ziekteverzuim of personeelsverloop binnen jouw organisatie te hoog? Je kunt de MDIEU-subsidie ook inzetten om de oorzaak hiervan te onderzoeken en preventieve maatregelen te nemen.

Hoeveel subsidie is er beschikbaar?

Voor de periode 2021-2025 is er € 946 miljoen subsidie beschikbaar gesteld. Voor projecten in het kader van duurzame inzetbaarheid kun je maximaal 50% subsidie ontvangen. Voor projecten in het kader van eerder stoppen met werken is dit 25%. Mocht er een bedrijfsanalyse aan vooraf gaan, kun je daar maximaal € 5.000 subsidie voor krijgen.

MDIEU-subsidie aanvragen?

Wil je weten of jouw activiteiten in aanmerking komen voor subsidie via de MDIEU-regeling of heb je een vraag over de andere voorwaarden? Neem dan contact op met onze subsidieadviseurs. Zij helpen je graag verder.

Ons 4-stappenplan voor het aanvragen van subsidie

Ben jij benieuwd naar (andere) subsidiekansen voor jouw bedrijf, maar heb je geen idee hoe je hier zicht op krijgt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij brengen subsidiekansen voor je in kaart en doen desgewenst de subsidieaanvraag.

Moore MKW 4 stappenplan subsidie aanvragen

Neem contact op

Contact

Erik Schapink Msc
Erik Schapink

Subsidieadviseur

+31 (0)54 121 74 49