Het sinterklaasfeest
Vergoedingen en verstrekkingen die jij als werkgever doet in het kader van het sinterklaasfeest vormen loon van jouw werknemers. In alle gevallen is het mogelijk om de kosten in de vrije ruimte van de WKR regeling 2022 onder te brengen. De vergoedingen/verstrekkingen zullen dan moeten worden aangewezen als eindheffing WKR. Hiermee voorkom je dat de kosten van het feest op de loonstrook van jouw werknemers verschijnen.
Sinterklaasfeest op de werkvloer
Indien het sinterklaasfeest op de werkvloer plaatsvindt, geldt de nihilwaardering voor voorzieningen op de werkplek. De kosten van het inhuren van de Sinterklaas en zijn pieten en de kosten voor de consumpties zullen dus niet in de vrije ruimte van de werkkostenregeling terecht komen.
Cadeaus voor niet-werknemers
Wil je de kinderen van jouw werknemers, verrassen met een sinterklaascadeau? Deze cadeaus vormen eveneens loon van jouw werknemers. Ook dan is het mogelijk de kosten in de vrije ruimte van de WKR-regeling 2022 onder te brengen.
Vrije ruimte
Wordt door de verstrekking van het sinterklaasfeest jouw vrije ruimte overschreden? Dan ben je 80% eindheffing verschuldigd over de overschrijding. Houdt hier dus rekening mee bij de keuze van het sinterklaasfeest en de locatie.
Tip: Overschrijding van de vrije ruimte? Verstrek dan een Nieuwjaarspakket of organiseer een nieuwjaarsborrel. Per 1 januari 2023 begint jouw vrije ruimte immers weer opnieuw.
Kerstborrel, kerstfeest en eindejaarsuitkering
Ben je aan het bedenken waarmee jij jouw medewerkers in de decembermaand wilt verrassen? Lees dan ook de artikelen over de kosten van de kerstborrel en het kerstfeest en het onbelast uitkeren van de eindejaarsuitkering.
Meer informatie?
Bij Moore MKW kunnen wij jou helpen met het fiscaal optimaliseren van de decembermaand. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen.