Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

Subsidieadvies

Ben jij van plan om een 100% elektrische auto te kopen of te leasen? Met de SEPP-regeling (Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren) kun je als particulier subsidie krijgen voor een nieuwe of tweedehands elektrische auto. Het maakt daarbij niet uit of je de elektrische auto koopt of leaset.
Direct contact opnemen

Wie kan de subsidie aanvragen?

Als ondernemer kun je kiezen of je jouw auto zakelijk of particulier koopt of leaset. Afhankelijk van jouw persoonlijke en zakelijke situatie kan het financieel aantrekkelijker zijn om bij jouw volgende auto 100% elektrisch te gaan rijden en deze auto particulier aan te schaffen. De SEPP is alleen voor particulieren (natuurlijk persoon die privé een auto koopt of leaset) en via de regeling kun je eenmalig aanschafsubsidie krijgen voor het kopen of leasen van een 100% elektrische auto.

Waarvoor kun je de subsidie aanvragen

De subsidieregeling geldt voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's in de kleinere en compacte middenklasse. De cataloguswaarde van de elektrische auto mag niet hoger zijn dan € 45.000. Voor zowel de gebruikte als nieuwe elektrische auto kun je eenmalig een subsidiebedrag krijgen. Het maakt daarbij niet uit of je deze auto als particulier koopt of privé leaset.

Hoeveel subsidie kun je krijgen voor een elektrische auto?

Voor een gebruikte elektrische personenauto (koop of private lease) kun je in 2024 eenmalig € 2.000 subsidie ontvangen. Voor een nieuwe elektrische personenauto (koop of private lease) kun je in 2024 eenmalig € 2.950 subsidie aanvragen via de SEPP.

Subsidieadvies Erik 2

Belangrijkste voorwaarden en hoogte van de subsidie

  • De elektrische auto moet 100% elektrisch zijn en een minimale actieradius hebben van 120 kilometer.

  • De oorspronkelijke nieuwprijs (cataloguswaarde) zoals geregistreerd in het kentekenregister (RDW) is niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000.

  • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto.

  • De koop- of leaseovereenkomst van de auto moet zijn afgesloten in het kalenderjaar waarin je ook de subsidie aanvraagt. Voor de SEPP-subsidie kom je dus alleen in aanmerking als je een koop- of leaseovereenkomst hebt afgesloten op of na 1 januari 2023. De datum waarop je de koop- of leaseovereenkomst sluit is leidend. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2023 op jouw naam staan.

Openstelling aanvragen subsidie

De regeling loopt van 1 juli 2020 tot en met 31 december 2024. Elk jaar heeft het subsidiebudget een maximum. In 2023 is € 58 miljoen beschikbaar voor nieuwe elektrische personenauto’s (koop en lease). Voor gebruikte elektrische auto’s (koop en lease) is in 2023 € 29,4 miljoen beschikbaar gesteld.

Meer weten over subsidiemogelijkheden?

Wil je als ondernemer meer weten over subsidiemogelijkheden? Naast subsidiemogelijkheden voor auto’s, kunnen de subsidieadviseurs van Moore MKW in kaart brengen welke kansen er voor jouw bedrijf liggen op het gebied van verduurzaming en innovatie. Daarnaast zijn ook verschillende fiscale regelingen die voor jou als werkgever interessant kunnen zijn. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op, wij helpen je graag.

Ons 4-stappenplan voor het aanvragen van subsidie

Ben jij benieuwd naar (andere) subsidiekansen voor jouw bedrijf, maar heb je geen idee hoe je hier zicht op krijgt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij brengen subsidiekansen voor je in kaart en doen desgewenst de subsidieaanvraag.

Moore MKW 4 stappenplan subsidie aanvragen

Neem contact op

Contact

Erik Schapink Msc
Erik Schapink

Subsidieadviseur

+31 (0)54 121 74 49