Moore MKW corporate finance begeleidt overname Ariane ICT

Moore MKW corporate finance treedt regelmatig op als adviseur bij de koop en verkoop van ondernemingen. Zo begeleidde Moore MKW (voorheen KroeseWevers) De Viske Holding van ondernemer Richard Hennink bij de overname van Ariane ICT.
Moore MKW Corporate Finance begeleidt overname Ariane ICT

De overname

Richard Hennink heeft ruim 12,5 jaar gewerkt als managing director bij een grote ICT-dienstverlener in Oost-Gelderland. In 2012 heeft hij ICT-dienstverlener De Viske ICT opgericht. De Viske ICT is gevestigd in Doetinchem.

Ariane ICT is een full-service dienstverlener op het gebied van ICT en Telecom. Geleverde diensten bestaan uit:

  • ICT-advies;
  • Infrastructuuroplossingen;
  • VoIP-telefonie;
  • Internetverbindingen;
  • Virtualisatie;
  • Cloud- en datacenteroplossingen;
  • Werkplekbeheer;
  • Storage & back-up;
  • Helpdesk en systeembeheer.

Het bedrijf

Ariane ICT is in 1990 opgericht en heeft sindsdien een sterke regionale positie in Oost-Nederland opgebouwd.

De overname past in de strategie van De Viske Holding om uit te groeien tot een actieve speler in Oost-Nederland. Met de overname wordt de slagkracht vergroot en de deskundigheid en flexibiliteit van de organisatie versterkt. De Viske Holding was niet de enige partij die in gesprek was met de eigenaar van Ariane ICT.

De rol van Moore MKW

Moore MKW heeft een multidisciplinair team van overnameadviseurs, waarderingsspecialisten, fiscale experts en specialisten due diligence. Samen met Marjolein van Leeuwen en Jelmer Brouwer van JPR advocaten heeft Moore MKW de gehele overname begeleid.

Van het uitonderhandelen van de dealstructuur, het begeleiden van het due diligence-onderzoek, het regelen van de optimale financiering tot aan de overdracht bij de notaris. Daarnaast heeft Moore MKW voor deze overname een passende financieringsstructuur opgezet, een financiering die ruimte biedt voor het opvangen van eventuele tegenvallers, maar ook voor verdere groei.

Deze financieringsstructuur is door de bank ingevuld tegen scherpe rentecondities en gunstige voorwaarden.

De lessen

Elke transactie is anders. In deze casus speelden de factoren snelheid, deskundigheid, ervaring en gunning een belangrijke rol in het sluiten van de deal. Het continu goed afstemmen met alle partijen is hierin essentieel. Door het constant aan de bal blijven wordt vertraging voorkomen en de slagingskans verhoogd.

Meer weten?

Moore MKW is specialist in advisering op het gebied van koop en verkoop van ondernemingen, management buy-ins en buy-outs, waardebepalingen, (transactie)financieringen, transaction advisory services, due diligence en business restructuring.

Neem contact op

Contact

Rob Koops RV
Rob Koops

Corporate finance adviseur

+31 (0)53 850 49 22

Deel dit artikel