Moore MKW Corporate finance begeleidt overname Jobmax Uitzendburo

Moore MKW Corporate finance begeleidt ondernemers bij onder meer de aan- en verkoop van ondernemingen, bedrijfswaarderingen, financieringen en due diligence onderzoeken. In 2018 heeft Moore MKW (voorheen KroeseWevers) de aandeelhouder van Jobmax Uitzendburo, de heer Eugène te Wildt, begeleid bij de verkoop van de onderneming aan Flex Factory.
KroeseWevers-Corporate-Finance-begeleidt-overname-Jobmax-Uitzendburo

Over de onderneming

Jobmax Uitzendburo is een toonaangevende uitzendorganisatie in de regio Montferland (Zuidoost Achterhoek). De onderneming is in 2000 door Eugène te Wildt opgericht vanuit de ambitie een bijdrage te willen leveren aan het succes van mensen en bedrijven.

Vanuit deze ambitie heeft Jobmax een prominente positie verworven bij haar opdrachtgevers in deze regio. Medio 2018 heeft Eugène zijn intentie uitgesproken om de onderneming te verkopen en heeft Moore MKW (voorheen KroeseWevers) verzocht hem in dit proces te begeleiden.

De rol van Moore MKW

Moore MKW (voorheen KroeseWevers) heeft meerdere transacties in de uitzendbranche begeleid. Jos Bongers en Bas Coumans hebben op basis van deze kennis en ervaring met Eugène gesproken over de mogelijkheden en aanpak van het verkoopproces. In dit proces zijn onder andere de volgende werkzaamheden verricht:

  • Voorbereiden van de verkoopdocumentatie;
  • Adviseren en begeleiden bij de onderhandelingen met potentiële kopers;
  • Begeleiden en ondersteunen bij het due diligence onderzoek;
  • Ondersteunen bij het analyseren en opstellen van specifieke financiële informatie;
  • Adviseren en begeleiden bij de onderhandelingen over de transactiedocumentatie (intentieovereenkomst, koopovereenkomst, etc.);
  • Ondersteunen en begeleiden bij de afwikkeling van post-closing acties.

Potentiële koper

Flex Factory, gevestigd in Doetinchem en met vestigingen in de Achterhoek, was één van de potentiële kopers. In de gesprekken tussen de partijen bleek dat onder meer de visie op de markt en de stijl van werken richting opdrachtgevers en flexwerkers op elkaar aansloten.

Voor beide partijen was dit een goede basis voor het overnameproces. De transactie is in december 2018 afgerond en de post-closing acties zijn in januari 2019 afgewikkeld.

Multidisciplinaire samenwerking

Tijdens het verkoopproces heeft Moore MKW (voorheen KroeseWevers) met meerdere partijen samengewerkt. Barry van Aken, werkzaam bij van Willemsen en Partners, accountant van Jobmax Uitzendburo, heeft op verschillende momenten van het proces

(specifieke) financiële gegevens ter beschikking gesteld en ondersteund bij de beantwoording van vragen tijdens het due diligence proces. Voor wat betreft de onderhandelingen over de transactiedocumentatie is nauw samengewerkt met Marjolein van Leeuwen van JPR Advocaten.

De klant aan het woord

"Als je als ondernemer om moverende redenen besluit je onderneming te koop te zetten, dan zoek je daarvoor een partner die je kan begeleiden in het volledige proces. Dit moet dan wel een partner zijn die vanaf het eerste moment een goed gevoel geeft, want als ondernemer heb je per slot van rekening de meeste beslissingen altijd genomen vanuit je gevoel.

Ik kende Moore MKW (voorheen KroeseWevers) voor het verkooptraject niet persoonlijk, maar ik ben wel heel blij dat ik er uiteindelijk voor heb gekozen om de verkoop van Jobmax Uitzendburo B.V. door Moore MKW (voorheen KroeseWevers) te laten verzorgen. Mijn onderbuikgevoel heeft me dus wederom niet in de steek gelaten.

Ik kan veel schrijven over hoe het proces is verlopen maar dat kunnen de professionals van Moore MKW waarschijnlijk nog veel beter. Ik vat de samenwerking daarom graag samen in enkele kernwoorden, deze brengen tot uitdrukking hoe de dienstverlening op mij is overgekomen; zakelijk, correct, warm, betrokken, koersbepalend, kundig en sturend. Als laatste en misschien wel belangrijkste, zeer vriendschappelijk. Dit laatste is bijzonder gezien de grote zakelijke belangen die er speelden.

Ik kan iedereen die een onderneming wil aan- of verkopen de dienstverlening van Moore MKW aanbevelen", aldus Eugène te Wildt, aandeelhouder van Jobmax Uitzendburo.

Elke keer maatwerk

Zoals uit bovenstaande blijkt: elk verkoopproces is uniek en resulteert telkens weer tot een maatwerk oplossing. In deze casus speelden factoren als kennis van en ervaring met de branche, samenwerking, creativiteit en procesmanagement een belangrijke rol.

Daarnaast speelden ook emotionele aspecten en gunning van een transactie mee in de afwegingen die hebben geleid tot deze prachtige transactie.

Meer weten?

Moore MKW is trots een bijdrage te hebben kunnen leveren in dit proces en feliciteert partijen dan ook met het bereikte resultaat. Wil jij meer weten over deze casus of heb je behoefte aan informatie over het aan- of verkopen van een onderneming?

Neem dan contact op met Rob Koops of één van onze andere collega’s van Moore MKW Corporate finance.

Neem contact op

Contact

Rob Koops RV
Rob Koops

Corporate finance adviseur

+31 (0)53 850 49 22

Deel dit artikel