Moore MKW corporate finance begeleidt overname Brinks Carrosserieën

Moore MKW corporate finance treedt regelmatig op als adviseur bij de koop en verkoop van ondernemingen. Moore MKW (voorheen KroeseWevers) begeleidde Jan Vink bij de verkoop van zijn onderneming Brinks Carrosserieën uit Enschede aan Van Berkum Carrosseriebedrijf in Lochem. Op vrijdag 13 september 2019 tekenden beide partijen voor de overname en werd een succesvol verkooptraject afgerond.
KroeseWevers Corporate Finance begeleidt overname Brinks Carrosserieën

De ondernemer

De heer Jan Vink is sinds 2005 de ondernemer achter Brinks Carrosserieën. In 2018 besluit hij niet alleen dat hij zijn onderneming wil verkopen, hij besluit ook dat hij het verkooptraject in wil met een professionele partij aan zijn zijde. Om een goede partner te vinden die hem kan helpen bij de verkoop van Brinks Carrosserieën vraagt hij zes verschillende partijen om een verkennend gesprek, waaronder Moore MKW (voorheen KroeseWevers).

De keuze valt uiteindelijk op Moore MKW Corporate Finance. De reden? Jan Vink heeft een goed gevoel bij de nuchtere houding van de collega’s van Moore MKW. De klik was er en de manier waarop Moore MKW (voorheen KroeseWevers) het verhaal over zijn onderneming en het verkoopproces vertelt, spreekt hem erg aan.

De onderneming

De onderneming, Brinks Carrosserieën, is een totaalleverancier op het gebied van carrosseriebouw van vrachtwagens, waarbij het ontwerpen en produceren van alle soorten laadbakken en specifieke opbouwen voorbeelden zijn van het totale productenpalet. Naast opbouw verricht Brinks ook service- en onderhoudswerkzaamheden, specifiek voor trailers. Klanten zijn met name gevestigd in Oost-Nederland.

Eén van de opdrachten die Jan Vink als huidige eigenaar meegeeft aan het team van Moore MKW Corporate Finance, is dat hij als huidige eigenaar het bedrijf na de verkoop ook écht wil loslaten om zich te richten op andere dingen in zijn leven. Naast een goede prijs vindt hij het daarom ook belangrijk dat het bedrijf in de juiste, kundige handen terecht komt.

De rol van Moore MKW

Om te zorgen voor een succesvolle verkoop van Brinks Carrosserieën zet Moore MKW (voorheen KroeseWevers) een multidisciplinair team in dat bestaat uit overnameadviseurs, waarderingsspecialisten, fiscale experts en specialisten in due diligence.

Samen met Sebastiaan Vos van JPR advocaten heeft Moore MKW de gehele overname begeleid, waarbij de specialisten van Moore MKW de regie voerden. Van het vinden van de juiste koper tot het uitonderhandelen van de dealstructuur. Maar ook van het begeleiden van een due diligence tot aan de overdracht van het bedrijf bij de notaris.

Het resultaat

Op vrijdag 13 september 2019 tekent Jan Vink bij de notaris voor de verkoop van zijn bedrijf aan Guus Plegt, ook eigenaar van Van Berkum Carrosseriebedrijf en Wema Carrosserie in Lochem. Door de overname van Brinks kan Van Berkum Carrosseriebedrijf groeien tot een dominante speler in Oost-Nederland.

Met de overname wordt de slagkracht vergroot en de deskundigheid en flexibiliteit van beide organisaties versterkt. Jan Vink is blij met het resultaat: Van Berkum Carrosseriebedrijf past als onderneming perfect in het kopersprofiel en Brinks is bij de nieuwe eigenaar, Guus Plegt, in goede handen.

De lessen

Een goed resultaat bestaat voor een ondernemer als Jan Vink niet alleen uit het bedrag onderaan de streep. Jan Vink is vooral blij met het verkoopproces. Van het vinden van een koper die écht past bij hem en zijn bedrijf, maar vooral ook de manier waarop alles voor hem geregeld is van begin tot eind. Met name het persoonlijke contact van Moore MKW (voorheen KroeseWevers) waardeerde Jan Vink zeer.

Communicatie en samenwerking is key

Op al die cruciale momenten even een telefoontje, dat heeft hij als bijzonder prettig ervaren. Want niet alleen zakelijk, ook emotioneel heeft de verkoop van een bedrijf behoorlijk wat impact.

Voor Moore MKW Corporate finance speelden bij deze verkoop ook de factoren snelheid, deskundigheid, ervaring en continue afstemming een belangrijke rol in het sluiten van de deal. Ook zij kijken met veel plezier terug op de samenwerking met Jan Vink en het resultaat.

Meer weten?

Overweeg je een bedrijfsovername of wil je je bedrijf laten overnemen? Neem gerust contact op met onze specialist. Hij helpt je graag verder.

Neem contact op

Contact

Rob Koops RV
Rob Koops

Corporate finance adviseur

+31 (0)53 850 49 22

Deel dit artikel