Moore MKW regelt alles rondom subsidies voor PLUS Severijn

Als supermarkteigenaar Johan Severijn zijn PLUS in Heeten gaat verbouwen, weet hij dat hij veel geld kan besparen met subsidies. Maar het aanvragen en afhandelen van subsidies laat hij graag aan Moore MKW over. “Ik ben liever bezig met het runnen van mijn winkel. Hoe meer ik word ontzorgd, hoe meer ik met mijn winkel bezig kan zijn.” Moore MKW helpt PLUS Severijn met het aanvragen van duurzaamheidssubsidies en de subsidie Praktijkleren.
Moore MKW regelt alles rondom subsidies voor PLUS Severijn

Met welke vraag kwam PLUS Severijn bij Moore MKW?

De nieuwste winkelformule van PLUS was voor supermarktondernemer Johan Severijn reden om zijn supermarkt grondig te verbouwen. In 2021 sluit hij drie weken lang de deuren van PLUS Severijn. “We hebben de winkel met 300 vierkante meter uitgebreid. Dit heeft ons ongeveer 1,5 miljoen euro gekost.” Moore MKW en de supermarktondernemer hebben dan al een lange historie.

Vanaf het moment dat Johan Severijn begint met zijn eerste supermarkt in 1995 is KroeseWevers (toen nog Deloitte en nu onderdeel van Moore MKW) zijn huisaccountant. “De winkel was toen 300 vierkante meter en nu 1100 vierkante meter”, vertelt Johan Severijn.

In de voorbije jaren heeft hij al een aantal andere grote verbouwingen meegemaakt. Severijn weet dat er bij verbouwingen voordeel te behalen is in de vorm van subsidies of fiscale regelingen. “We wisten vanuit vorige situaties dat we een deel van de kosten konden subsidiëren en ook de koelleverancier attendeerde ons daarop.”

Wat was de rol van Moore MKW?

Supermarkt Severijn maakt bij Moore MKW, naast subsidieadvies, gebruik van de expertise van accountancy voor supermarkten en personeel- en salarisadvies voor alles wat met personeel en salaris te maken heeft. Voor de verbouwing schiet subsidieadviseur Geert Witjes te hulp.

“Bij een verbouwing is het prettig dat je als subsidieadviseur in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken wordt. Veel supermarktformules zijn behoorlijk dichtgetimmerd, dat kan kostenverhogend werken”, weet de subsidieadviseur. “Op het moment dat de offertes er zijn en als de opdrachten verstrekt zijn aan de leverancier, dan weten we welke kosten subsidiabel zijn en gaan we de aanvragen opstellen”, legt Geert Witjes uit.

De subsidieadviseurs van Moore MKW pluizen vervolgens voor PLUS Severijn uit welke kosten subsidiabel zijn en welke niet. Ze nemen contact op met leveranciers over technische specificaties en beantwoorden vragen van subsidieverstrekkers.

“Als alle vragen zijn beantwoord, komt de subsidiebeschikking en dan zetten we alles klaar voor de fiscale verwerking. Als de collega’s van belastingadvies dan in 2022 aan de slag gaan met belastingaangiften kan PLUS Severijn via fiscale regelingen veel voordeel behalen”, legt Geert Witjes uit.

Moore MKW regelt alles rondom subsidies voor PLUS Severijn

De samenwerking en het proces

Voor Johan Severijn is het prettig om in een toch al drukke periode van verbouwen een subsidieadviseur te hebben die hem niet alleen werk uit handen neemt, maar ook kennis van zaken heeft. Bij veel subsidieaanvragen in het kader van duurzaamheid is specifieke technische kennis nodig bijvoorbeeld over de transkritische CO2 koel- en/of vriesinstallatie.

Johan Severijn had er niet aan moeten denken om dat allemaal zelf te doen. “Daar heb ik zelf de tijd en de kennis niet voor. Ik ben ontzettend geholpen met de steun van een subsidieadviseur, want ik ben gek op ondernemen en niet op alle rompslomp eromheen. Of dan nou subsidieaanvragen of personeelsvragen zijn. Ik wil met mijn winkel bezig zijn. Met de klanten en de verkoop, dus dan is het fijn om ontzorgd te worden.”

Het resultaat

Moore MKW Subsidieadvies zorgt er uiteindelijk voor dat PLUS Severijn alle subsidiekansen benut die er zijn. Hiervoor is eerst onderzoek gedaan welke kosten van de verbouwing subsidiabel zijn. Uit dat onderzoek blijkt dat € 350.000 van de totale kosten die PLUS Severijn investeert subsidiabel zijn via de Energie Investerings Aftrek(EIA).

De Energie Investerings Aftrek (EIA) biedt fiscale aftrek voor bedrijven die investeren in CO2-reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie. De Energie Investerings Aftrek kan een netto belastingvoordeel opleveren van 11,74% op investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen. Op een bedrag van € 350.000 levert dat al snel een besparing op van zo’n € 40.000.

Daarnaast ondersteunt Moore MKW PLUS Severijn ook bij het aanvragen van de subsidie Praktijkleren. Met de subsidie Praktijkleren stelt de overheid een subsidiebedrag beschikbaar voor erkende leerbedrijven die een praktijkleerplaats of werkleerplaats aanbieden. Per leerling of student is het maximale subsidiebedrag € 2.700 op jaarbasis.

Ook PLUS Severijn komt voor dit subsidiebedrag per leerling in aanmerking. Moore MKW zorgt niet alleen dat alle subsidies worden aangevraagd, maar ook dat alles administratief tijdig en zorgvuldig is verwerkt.

De lessen

Johan Severijn heeft met inmiddels heel wat jaren ervaring in de supermarktbranche geleerd dat hij als supermarktondernemer wil doen waar zijn kracht ligt: ondernemen en bezig zijn met de winkel. Op het gebied van accountancy, personeel en salaris, maar ook subsidies vertrouwt hij daarom graag op de kennis en expertise van Moore MKW.

“Het is fijn dat je in zo’n samenwerking iemand als Geert hebt die je continu achter de broek aan zit om offertes te specificeren met als doel om geld te besparen. Zelf ben ik te druk met het operationele stuk van de verbouwing. Daar had ik mijn handen echt vol aan. Dus hoe meer je ontzorgd wordt, des te meer tijd je hebt om je met de winkel bezig te houden.”

Meer weten?

Zijn er in jouw onderneming ook plannen om te verbouwen of investeren in verduurzaming? Neem dan in een vroeg stadium contact op met onze subsidieadviseurs. Zij kunnen met hun kennis en ervaring snel inschatten of er subsidiekansen zijn waarmee je veel geld kunt besparen.

Neem contact op

Contact

Geert Witjes
Geert Witjes

Subsidieadviseur

+31 (0)54 121 74 11

Deel dit artikel