5 voorbeelden van digitale administraties die direct voordeel opleveren

Het digitaliseren van de administratie bespaart ondernemers niet alleen tijd. Door slimme ICT-oplossingen krijgt de ondernemer ook meer inzicht in hoe de onderneming ervoor staat. Die kennis helpt om sneller en beter onderbouwde bedrijfsbeslissingen te nemen. “Met een administratie die altijd up-to-date is leg je een goede basis waarmee je als ondernemer snel stappen kunt zetten”, vertellen relatiebeheerders Nick Olde Keizer en Erwin Groenhof van Moore MKW. Lees hier vijf voorbeelden uit de praktijk.
2022 01 14 Kroese Wevers caspermaasfotografie 20

Niet pas bij de jaarrekening weten hoe de zaken ervoor staan, maar op elk moment in het jaar precies weten waar je als ondernemer aan toe bent. Niet dagen bezig zijn met het samenstellen van tussentijdse cijfers, maar met één druk op de knop een rapportage genereren.

Geen onzekerheid of onrust meer door een gebrek aan overzicht, maar realtime inzicht en altijd up to date zijn met je financiële administratie. Geen beslissingen of schattingen op gevoel, maar onderbouwd met harde data. De voordelen van een digitale administratie zijn legio, volgens Erwin Groenhof en Nick Olde Keizer.

Maar voor welke ondernemers is het digitaliseren van de administratie precies geschikt? Wat komt erbij kijken, wat levert het op, wat kun je er precies mee?

1. Mailstreet: Meer inzicht in bedrijfsresultaten dankzij digitale dashboards

Hoe bewaak je de onderneming en haar processen in tijden van enorme groei? Met die vraag klopte het bedrijf Mailstreet uit Deventer aan bij Moore MKW. Net als veel andere ondernemingen nam Mailstreet veel bedrijfsbeslissingen op gevoel. Dat ging altijd prima, maar met de groei van een bedrijf, groeit ook de behoefte aan meer inzicht in de performance van alle bedrijfsactiviteiten.

Moore MKW richt in samenwerking met Mailstreet verschillende digitale dashboards in en ontsluit en visualiseert verschillende soorten data in het bedrijf: van financiële informatie tot het monitoren van de productie.

Lees de complete case

2. HCDO: Digitale tools voor het maken van jaarrekeningen en rapportages

Als onderneming kan er sprake zijn van meerdere juridische entiteiten en dus ook meerdere administraties. Op uniforme wijze rapportages uitdraaien kan dan een behoorlijke uitdaging zijn. Moore MKW hielp met dit vraagstuk HCDO (de Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken). HCDO is een samenwerkingsverband voor meer dan 140 huisartsen in de regio Deventer en bestaat uit één topholding en zeven onderliggende vennootschappen.

Dat betekent dat er acht administraties gevoerd worden. Ook wilde HCDO graag weten met welke digitale tools ze zelf de jaarrekening kunnen samenstellen. Moore MKW ging op zoek naar de juiste tooling passend bij de verslaggevingseisen en wet- en regelgeving.

Lees meer over de case

3. Stravinsky: inzicht in marges op omzetten in horeca

Stravinksy, een horecazaak in het centrum van Hengelo, digitaliseerde in samenwerking met Moore MKW de gehele administratie. Dat leverde niet alleen actueel inzicht op in de financiële stand van zaken. Maar ook veel meer zicht op de exacte marges die gemaakt worden. In deze video zie je hoe dat werkt en wat het Stravinksky heeft opgeleverd.

Bekijk de videocase
2022 01 14 Moore MKW caspermaasfotografie 5 2022 01 24 122309

4. Golfclub Zwolle: administratie omzetten en marges online in realtime dashboard

Op een begrijpelijke en duidelijke manier cijfers presenteren aan stakeholders, meer inzicht en grip krijgen op de financiële cijfers. Maar ook flink tijd besparen op de uren die nodig waren om drie administraties up-to-date te houden. Met die uitdagingen ging Golfclub Zwolle samen met Moore MKW aan de slag. Het resultaat? Een overzichtelijk online dashboard en een investering die zichzelf razendsnel terugverdiende door de tijdwinst.

Lees de hele case

5. Groothuisbouw: een digitale salaris- en HR-administratie

Het digitaliseren van administraties is niet alleen goed voor het inzicht en overzicht van de financiële prestaties. Ook het digitaliseren van de salaris- en HR-administratie is voor werkgevers erg interessant.

De specialisten van Moore MKW hebben niet alleen expertise op het gebied van digitale financiële administraties, maar ook van digitale salaris- en HR-administraties. Groothuisbouw schakelde Moore MKW in voor het digitaliseren van de salarisadministratie en HRM-processen voor de 190 medewerkers.

Lees de hele case

Geschikt voor grote en kleine ondernemers en werkgevers

De ontwikkeling van software voor financiële administraties en managementdashboards is de laatste jaren zo snel gegaan, dat het ook voor de kleinere ondernemer heel betaalbaar is om te investeren in automatisering.

“Veel kleine ondernemers lijken nog altijd te denken dat het digitaliseren van de administratie of alleen is weggelegd voor grote bedrijven, maar dat is echt niet zo. Deze oplossingen zijn juist ook heel geschikt voor de kleinere onderneming”, zeggen relatiebeheerders Erwin Groenhof en Nick Olde Keizer van Moore MKW.

Meer informatie of advies nodig?

Wil jij ook de verandering maken naar een digitale administratie? Moore MKW heeft de expertise in huis op het gebied van accountancy en IT, maar kan jou ook adviseren over het digitaliseren van salaris- en HR-administraties. Neem voor een vrijblijvende kennismaking of meer informatie contact op met onze adviseurs. Zij helpen jou graag.

Neem contact op

Contact

Erwin Groenhof
Erwin Groenhof

Relatiebeheerder accountancy

+31 (0)53 850 49 37

Nick Olde Keizer
Nick Olde Keizer AA

Relatiebeheerder accountancy

+31 (0)53 850 49 28

Deel dit artikel