Ondernemingsfasen_bedrijf_starten_header

Starten als bedrijf

Ondernemingsfase

Als je plannen hebt om een nieuw bedrijf te starten, dan begint het ondernemen al ver voor je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel. Je hebt een goed idee en ziet kansen in de markt. Juist in deze fase kunnen de adviseurs van Moore MKW jou helpen het verschil te maken. We sparren met je over mogelijkheden om de nieuwe onderneming zo succesvol mogelijk te maken. En we regelen alles wat jij nodig hebt voor een goede start.

Advies bij strategische en praktische vraagstukken

Het starten van een nieuwe onderneming is een bijzonder moment. Je denkt al een tijdje na over de manier waarop je jouw producten of diensten zo goed mogelijk kunt vermarkten. En je besluit met jouw nieuwe idee de markt op te gaan. Nog voor je de krabbel hebt gezet bij de Kamer van Koophandel krijg je al met verschillende vragen te maken. Strategische, financiële, juridische en praktische vragen, zoals:

  • Wat moet ik allemaal regelen als startende ondernemer, en waar en wanneer moet ik wat regelen?

  • Een bv starten of is een eenmanszaak beter? Welke bedrijfsvorm kan ik het beste kiezen voor mijn nieuwe onderneming?

  • Eigen geld investeren of lenen: wat zijn de mogelijkheden om startkapitaal te verkrijgen en wat zijn de voor- en nadelen?

  • Een bedrijfspand huren of kopen: wat is voor mijn onderneming de beste optie?

  • Welke fiscale verplichtingen heb ik en zijn er regelingen voor startende ondernemers?

  • Personeel in vaste dienst of flexkrachten inhuren: welke keuzes zijn er en wat zijn de consequenties van verschillende keuzes?

  • Verdienmodel, prognoses en groeistrategieën: waar vind ik klanten, hoe zorg ik voor realistische financiële prognoses en welke groeistrategie kan ik als startende ondernemer volgen?

Alles in huis voor startende ondernemingen en ondernemers

Moore MKW adviseert, ondersteunt en ontzorgt ondernemers. Onze ambitie daarbij is dat je als startende ondernemer kunt doen waar je goed in bent: ondernemen. Wij helpen jou met de rest.

Accountancy voor startende ondernemers

Bij onze accountants kun je terecht voor al jouw financiële vragen, maar je hebt ook een ervaren sparringpartner waarmee je in gesprek kunt over jouw bedrijfsstructuur, verdienmodel, investerings- of andere ondernemersvraagstukken.

Opzetten en inrichten online administratie

Altijd en overal inzicht in jouw financiën? Wij helpen jou graag verder met de inrichting van een perfecte online administratie. Een goede inrichting van jouw financiële administratie bespaart je tijd en geld.

Je krijgt hiermee vanaf de eerste dag dat je onderneming actief is zicht op jouw business en eventuele kansen om je rendement te verhogen.

Starten als bedrijf

Bedrijfsfinanciering

Heb je als startende onderneming een financieringsvraagstuk? Met een achtergrond in de bancaire sector hebben onze adviseurs van Moore MKW Corporate Finance de ervaring en deskundigheid om voor jouw onderneming een passende bedrijfsfinanciering te regelen.

Met Moore MKW Corporate Finance kun je een beroep doen op onze ervaren specialisten.

Lees meer

Subsidieadvies voor start-ups

Als nieuwe onderneming ben je een start-up, dat betekent dat er mogelijk subsidiekansen voor jou liggen. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en de ontwikkeling van innovatieve nieuwe producten of diensten.

De subsidieadviseurs van Moore MKW onderzoeken graag welke subsidiekansen er voor jouw startende onderneming zijn.

Belastingadvies voor startende ondernemers

Als startende onderneming krijg je te maken met bepaalde belastingen, denk bijvoorbeeld aan inkomstenbelasting. Ook moet je btw afdragen. Maar de Belastingdienst heeft ook speciale regelingen om jou als startende ondernemer minder zwaar te belasten.

Denk bijvoorbeeld aan de kleineondernemersregeling. Als je aan de voorwaarden voor deze regeling voldoet, hoef je in sommige gevallen helemaal geen btw te betalen. De Belastingadviseurs voorzien jou graag van het beste fiscale advies, toegespitst op jouw onderneming.

Na het verkopen of overdragen van mijn bedrijf

Personeel en salaris

Word je met jouw nieuwe onderneming ook werkgever? Dan krijg je met veel vragen over personeel en salaris te maken. Moore MKW heeft veel ervaren adviseurs en specialisten op het gebied van personeel en salaris. Zij helpen jou graag met al jouw vragen over het vast of tijdelijk inhuren van medewerkers.

Lees meer
Bart Velner - KroeseWevers

Neem contact op

Contact

Eric Hutten RA
Eric Hutten RA

Bestuursvoorzitter Moore MKW

+31 (0)53 850 49 45

Rob Mulder
Rob Mulder AA

Partner accountancy

+31 (0)57 021 93 45

Dennis Buurs
Dennis Buurs AA

Accountant

+31 (0)59 165 78 26