Ondernemingsfasen_groeien_als_ondernemer_header

Groeien als ondernemer

Ondernemingsfase

We weten hoe belangrijk je het vindt dat het goed gaat met jouw bedrijf. Moore MKW vindt het minstens zo belangrijk dat het goed gaat met jou als ondernemer. Daarom zorgen we niet alleen voor jouw bedrijf, maar regelen we ook dat je jouw eigen zaken goed geregeld hebt. Van vermogensopbouw tot het vastleggen van wensen rondom jouw nalatenschap.

Nadenken over nu en later

Verdien je op dit moment genoeg als ondernemer of wil je graag meer uit jouw bedrijf halen? Wanneer wil je stoppen met werken, en heb je enig idee of dat ook kan? Heb je als ondernemer alles goed geregeld voor jouw nabestaanden?

Als ondernemer ben je de baas over jouw eigen toekomst. Het is aan jou om de zaken te regelen zoals je dat wenst. Je moet het alleen wel regelen. Moore MKW helpt jou graag om ook als ondernemer te groeien. Dat doen we door op tijd met jou na te denken over de volgende vragen:

  • Hoe lang wil ik ondernemer blijven? Wanneer wil ik, en kan ik, stoppen met werken?

  • Hoe kan ik het meest voordelig pensioen of vermogen opbouwen?

  • Wat ga ik straks doen met mijn bedrijf: ga ik mijn bedrijf beëindigen, mijn bedrijf verkopen of is er bedrijfsopvolging?

  • Mijn bedrijf is gegroeid, maar als ondernemer ben ik financieel niet meegegroeid: kan ik meer geld uit mijn bedrijf halen of is het gunstiger om het geld in mijn onderneming te laten zitten?

  • Wat als ik als ondernemer arbeidsongeschikt raak, ben ik goed genoeg verzekerd?

  • Wat gebeurt er met mijn vermogen bij een echtscheiding of als ik overlijd?

  • Is alles goed geregeld voor mijn nabestaanden?

Aandacht voor jouw persoonlijke situatie

Voor de meeste ondernemers is er zelden een standaardoplossing als het gaat om het regelen van privézaken. Bij al jouw persoonlijke beslissingen spelen jouw zakelijke ambities een rol. En andersom geldt dat jouw zakelijke beslissingen vaak hun weerslag hebben op jouw privésituatie.

Moore MKW combineert voor jou graag het beste van deze twee werelden, zodat je zakelijk én privé optimaal gebruikmaakt van alle fiscale voordelen en financiële mogelijkheden. We kunnen jouw privézaken op verschillende manieren voor jou regelen of in kaart brengen.

Financiële planning

Wat kun je je veroorloven? En als je bepaalde beslissingen neemt, wat is daarvan de impact op jouw financiële middelen? Met een financiële planning weet je als ondernemer hoe je ervoor staat en of jouw financiële wensen nu of in de toekomst haalbaar zijn.

Estate Planning

Als je vermogend bent, hebben de memorabele momenten in jouw leven vaak direct fiscale gevolgen. Zowel zakelijk als privé. Denk bijvoorbeeld aan de impact van een huwelijk, een echtscheiding of de geboorte van jouw (klein)kinderen.

Estate Planning is een vorm van financiële planning waarbij onze specialisten het effect hiervan op jouw vermogen in kaart brengen. Met Estate Planning regel je tijdig alles rondom de overdracht van jouw vermogen en de nalatenschap.

Lees meer
Boris Meinders KroeseWevers

Belastingadvies

Om als ondernemer zowel privé als zakelijk de beste keuze te maken voor jouw financiële situatie kun je terecht bij onze specialisten. Samen met jou kijken we naar manieren waarop je optimaal gebruik kunt maken van belastingvoordelen.

DGA-advies

Ben je directeur-grootaandeelhouder (DGA)? Dan heb je juridisch gezien een bijzondere positie: je bent werknemer van jouw eigen bedrijf. Onze DGA-adviseurs kunnen jou adviseren waar je zowel zakelijk als privé rekening mee moet houden als directeur-grootaandeelhouder.

Corporate Finance

Mogelijk wil je vooruitlopend op een volledige verkoop op termijn, een deel van jouw bedrijf c.q. aandelen verkopen aan een financiële partij. Zo kun je een deel van jouw vermogen, dat vastzit in de onderneming, veiligstellen (ook wel pre-exit genoemd). Onze adviseurs kunnen samen met jou op zoek gaan naar een partij die past bij jouw bedrijf.

Lees meer
Niels Grolleman - KroeseWevers

Neem contact op

Contact

Eric Hutten RA
Eric Hutten RA

Bestuursvoorzitter Moore MKW

+31 (0)53 850 49 45

Rob Mulder
Rob Mulder AA

Partner accountancy

+31 (0)57 021 93 45

Dennis Buurs
Dennis Buurs AA

Accountant

+31 (0)59 165 78 26