Ondernemingsfasen_bedrijf_verkopen_of_overdragen_header

Bedrijf verkopen of overdragen

Ondernemingsfase

Wat is het juiste moment om met jouw bedrijf te stoppen en de zaak te verkopen of over te dragen? Daarover gaan we graag met jou in gesprek. Liefst al in een vroeg stadium, zodat we jouw bedrijf goed kunnen voorbereiden op een succesvolle verkoop. En het geeft jou als ondernemer duidelijkheid over de toekomst. Kun je na de verkoop van jouw bedrijf stoppen met werken of wil je jouw tijd en geld in een nieuwe onderneming investeren?

Een belangrijke mijlpaal

Als je besluit jouw bedrijf te verkopen of over te dragen is dat zowel zakelijk als privé een belangrijke mijlpaal in jouw leven. Je hebt je jarenlang met ziel en zaligheid ingezet om van jouw bedrijf een succes te maken. Misschien weet je al jaren dat dit moment eraan zit te komen en kijk je er naar uit om het aan jouw familie of het zittende management over te dragen.

Misschien dient zich ook een verkoopkans aan waar je tot voor kort geen rekening mee hield. Het kan ook zo zijn dat je gedwongen wordt jouw onderneming te verkopen. Wat jouw situatie ook is, de adviseurs van Moore MKW helpen je in deze fase graag met alle vragen die jou bezighouden, zoals:

  • Is dit het juiste moment om mijn bedrijf te verkopen of over te dragen en hoe pak ik dat aan?

  • Wat is mijn bedrijf waard en hoe zorg ik dat mijn bedrijf voor een goede prijs verkoop?

  • Wat moet ik regelen als ik het bedrijf wil overdragen aan familie?

  • Heb ik na de verkoop van mijn bedrijf voldoende financiële middelen om te stoppen met werken?

  • Het bedrijf wordt in de familie overgedragen, maar ik wil daar wel goede afspraken over maken? Hoe doen we dat op een goede, duidelijke en prettige manier?

We regelen alles rondom de verkoop of overdracht

Als je het besluit eenmaal hebt genomen om het bedrijf te verkopen, komt er veel op jou af. Er moet van alles geregeld worden om de verkoop of overdracht in gang te zetten. Met Moore MKW sta je er niet alleen voor.

We kunnen je van begin tot eind ontzorgen: van de eerste gesprekken waarbij we in kaart brengen of het bedrijf klaar is voor de verkoop tot de gesprekken en onderhandelingen met kopers of familieleden.

Bedrijf verkopen

Moore MKW Corporate Finance is gespecialiseerd in de verkoop van bedrijven. Wij kunnen samen met jou in kaart brengen of jouw bedrijf verkoopgereed is en weten precies wat je kunt verwachten.

Voor alle stappen die je zet in het verkoopproces is Moore MKW Corporate Finance een ervaren en deskundige partner. We zorgen voor een goede afwikkeling en begrijpen als geen ander alle belangen en emoties tijdens dit proces.

Bedrijf verkopen

Belastingadvies

Is jouw bedrijf nog niet verkoopklaar, maar heb je wel plannen om over een aantal jaren jouw bedrijf te verkopen? Gemiddeld duurt het tussen de drie en vijf jaar om een bedrijf voor te bereiden op de verkoop.

Samen met onze fiscaal specialisten kun je je al tijdig voorbereiden op de voorgenomen verkoop.

Rob Koops - corporate finance

Familiestatuut

Bij het overdragen van een familiebedrijf spelen vaak specifieke vragen. Moore MKW begeleidt regelmatig familiebedrijven bij de overdracht door het opstellen van een familiestatuut.

Dit is een familiebedrijfsplan waarin Je samen met jouw familie zakelijke afspraken vastlegt.

Lees meer

Estate Planning

De verkoop van jouw bedrijf kan je een vermogenspositie opleveren die om extra aandacht vraagt.

Met Estate Planning brengen we zorgvuldig in beeld wat de impact van de verkoop is op jouw vermogen en hoe je dit vermogen in de toekomst zo vriendelijk mogelijk kunt overdragen.

Neem contact op

Contact

Mr. Berto Janssen
Berto Janssen

Corporate finance adviseur

+31 (0)53 850 49 15