Ondernemingsfasen_na_verkopen_overdragen_van_mijn_bedrijf_header

Na het verkopen of overdragen van mijn bedrijf

Ondernemingsfase

Als je jouw bedrijf onlangs hebt verkocht of overgedragen, is er ruimte voor nieuwe plannen. Misschien hoef je niet meer te werken, maar wil je wel zekerheid over jouw inkomen uit de bedrijfsverkoop. Misschien borrelt het en wil je met de verkoopopbrengst van jouw bedrijf investeren in nieuwe plannen. Ook in deze fase van ondernemerschap helpen we jou graag.

Na de verkoop of overdracht

De overdracht of verkoop van jouw bedrijf is vaak een hectische tijd. Als de koop eenmaal rond is, is er vaak pas tijd voor reflectie. Is het verkoopproces gegaan zoals je dat wilde? Heeft de verkoop of overdracht opgeleverd wat je verwachtte?

Is er nu genoeg tijd en geld om jouw nieuwe toekomst, zakelijk of privé, vorm te geven? Ook in deze fase van ondernemerschap kunnen we veel voor jou als ondernemer betekenen. We kunnen je helpen bij de volgende vragen:

  • Als het inkomen voortaan uit de verkoopopbrengst van het bedrijf moet komen, kan ik dan met een gerust hart stoppen met werken? Is er voldoende inkomen of moet er de komende jaren extra inkomen geworven worden?

  • Ik heb het geld uit mijn bedrijf gehaald door mijn bedrijf te verkopen en ben opeens vermogend: wat betekent dat precies en hoe ga ik daarmee zo goed mogelijk om?

  • Ik wil een deel van de verkoopopbrengst schenken aan mijn dierbaren.

  • Ik wil met de verkoopopbrengst een nieuwe onderneming starten, is het verstandig om te financieren met eigen geld?

  • Ik wil de verkoopopbrengst gaan investeren. Ik ben op zoek naar goede investeringen.

Ook na de verkoop zijn we er voor jou

Het is altijd prettig om zo veel mogelijk zekerheid te hebben over jouw financiële positie. Moore MKW staat daarom ook na de verkoop of overdracht van jouw bedrijf voor je klaar. Wij ondersteunen en adviseren jou graag bij vragen over jouw nieuwe perspectief.

Neem direct contact op
Boris Meinders KroeseWevers

Financiële planning

Heeft de verkoop jou genoeg opgeleverd om de komende jaren te blijven wonen en leven zoals je wilt? Onze financiële planners rekenen graag samen met jou door wat de impact van de bedrijfsverkoop is op jouw financiële positie, nu en in de toekomst.

Lees meer

Estate Planning

De verkoop van jouw bedrijf kan je een vermogenspositie opleveren die om extra aandacht vraagt. Met Estate Planning brengen we zorgvuldig in beeld wat de impact van de verkoop is op jouw vermogen. En hoe je dit vermogen in de toekomst zo vriendelijk mogelijk kunt overdragen.

Corporate Finance

Moore MKW Corporate Finance is gespecialiseerd in de verkoop én de aankoop van bedrijven. Als je na de verkoop wilt blijven ondernemen, kan de aankoop of overname van een ander bedrijf een mogelijkheid zijn.

Voor al jouw overnames of investeringen, is Moore MKW Corporate Finance een goede sparringpartner voor jou. Wij kennen de weg in de markt en gaan graag met jou in gesprek over de zakelijke kansen die er liggen.

Lees meer
Na het verkopen of overdragen van mijn bedrijf

Neem contact op

Contact

Mr. Boris Meinders
mr. Boris Meinders

Partner belastingadvies

+31 (0)53 850 49 60