Per 1 januari 2025 zero-emissiezone voor bedrijfsauto’s in veel steden: onderneem actie!

Stel je voor: het is 1 januari 2025 en je bent klaar om met je busje of vrachtwagen je producten te brengen naar het centrum van Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Assen, Deventer of Zwolle. Plotseling realiseer je je dat er een nieuwe regel van kracht is: vanaf vandaag zijn enkel schone, uitstootvrije voertuigen welkom in het centrum. Dit alles om de leefbaarheid van het winkel- en verblijfsklimaat in de stad te verbeteren en de overlast te beperken. Een goede zaak, maar wat nu?

Geen paniek. We hebben nog even. Maar het is wél zaak hier serieus over na te denken en stappen te ondernemen. Voor je het weet is het 2025.

Per 1 januari 2025 zero-emissiezone voor bedrijfsauto’s in veel steden: onderneem actie!

Wat verandert er op 1 januari 2025?

Vanaf 1 januari 2025 gelden in diverse steden in Nederland nieuwe regels voor voertuigen die het centrum willen betreden. Onder meer Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Assen, Deventer, Enschede, Groningen en Zwolle hebben aangekondigd dat binnenkort alleen emissieloze busjes en vrachtwagens nog welkom zijn in hun kernwinkelgebieden. Dit betekent dat als je jouw bedrijfsvoertuigen in deze gebieden wilt blijven gebruiken, het tijd is om actie te ondernemen.

Een greep uit de 29 zero emissie-steden met data waarop de regeling van kracht gaat:

  • Amersfoort 1-1-2025
  • Amsterdam 1-1-2025
  • Apeldoorn 1-1-2025
  • Assen 1-1-2025
  • Deventer 1-1-2025
  • Zwolle 1-1-2025
  • Groningen 1-4-2025
  • Enschede 1-7-2025
  • Almere 1-1-2028

Subsidieregeling SEBA

We staan dus aan de vooravond van een revolutie in mobiliteit en daarvoor heeft het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat (I&W) subsidies in het leven geroepen om ondernemers te helpen de overstap naar emissieloze voertuigen te maken. Met de SEBA-subsidieregeling krijg je de kans om voorop te lopen in deze transitie en tegelijkertijd te profiteren van de voordelen van zero emissie-voertuigen.

Hoe kunnen subsidies helpen?

De SEBA (Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s) is speciaal ontworpen om mkb-ondernemers te ondersteunen bij de overstap naar zero emissie-voertuigen. Met financiële prikkels en ondersteuning bij de aanschafkosten maken deze regelingen het haalbaar om te investeren in schone mobiliteit. Let op: vanaf 23 april 2024 is de laatste mogelijkheid om een aanvraag voor de SEBA-regeling in te dienen. Daarna sluit de regeling voorgoed.

Via ons 4-stappenplan voor subsidie helpt Moore MKW Subsidieadvies jou op weg. Wij staan klaar om je te begeleiden bij het aanvragen van subsidies en het maken van de overstap naar zero emissie-voertuigen.

Meer weten?

Neem voor persoonlijk advies vandaag nog contact op met de subsidieadviseurs van Moore MKW. Wij helpen je graag én kundig bij deze belangrijke stap naar een duurzame toekomst.

Neem contact op

Contact

Erik Schapink Msc
Erik Schapink

Subsidieadviseur

+31 (0)54 121 74 49

Deel dit artikel