Moore MKW ontzorgt productiebedrijf bij het aantrekken van geschikt personeel

Moore MKW Werkgeversdesk wordt regelmatig ingeschakeld bij de werving en selectie van personeel. Zo heeft Moore MKW (voorheen KroeseWevers) een producent geholpen bij het vinden van een Supply Chain Specialist voor hun vestiging in Nederland.
KroeseWevers ontzorgt productiebedrijf bij het aantrekken van geschikt personeel

Het probleem

Een producent heeft een vestiging geopend in Nederland. De productielijn in Nederland is opgestart met behulp van medewerkers van de buitenlandse vestiging. Ook zijn er een aantal mensen aangetrokken van buitenaf. Een belangrijke positie van Supply Chain Specialist diende nog ingevuld te worden.

HR-advies

Moore MKW HR-advies is ingeschakeld voor de werving en selectie van deze positie, omdat de opdrachtgever ontzorgd wilde worden en rechtstreekse sollicitaties en acquisitie wilde voorkomen.

De rol van Moore MKW

Moore MKW (voorheen KroeseWevers) is bij het gehele werving- en selectieproces betrokken geweest. In de eerste plaats is er een deugdelijk functieprofiel, dat alle taken en verantwoordelijkheden goed weergeeft, opgesteld. Er is exclusief contact gelegd met één werving- en selectiebureau om de vacature in te vullen.

Naast de inzet van het eigen netwerk is ook LinkedIn Recruitment ingezet. Dit bleek bij het invullen van deze vacature een schot in de roos. Via LinkedIn Recruiter is het mogelijk om te zoeken naar aansluitende profielen van mogelijke kandidaten.

Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de mogelijkheid om kandidaten te zoeken op basis van zoektermen zoals functietitel, vaardigheden, bedrijfsgroep, locatie en opleidingsniveau. Met LinkedIn Recruiter is het ook mogelijk om kandidaten persoonlijk te benaderen.

Werving- en selectieproces

Na nauwkeurige selectie van potentiële kandidaten via LinkedIn Recruiter, zijn de eerste selecties met de opdrachtgever besproken. Een vervolgstap was het benaderen van de potentiële kandidaten via LinkedIn. Uiteraard met een persoonlijke boodschap. Daar kwam een hoge respons op van maar liefst 75%!

De persoonlijke boodschap is daarin doorslaggevend geweest. Op basis van de reacties en het verder voorselecteren van de meest passende kandidaten, zijn samen met de opdrachtgever de sollicitatiegesprekken ingepland en gevoerd met de geselecteerde kandidaten.

Daaruit kwam al snel een kandidaat als best passende uit de bus. In overleg met de opdrachtgever hebben wij deze kandidaat een aanbod gedaan. Door het duidelijke salaris- en functiehuis konden wij de kandidaat inzicht geven in zijn groeimogelijkheden in de toekomst, zowel persoonlijk als wat het salaris betreft.

Onze HR-adviseurs hebben in het gehele traject de leidende rol gehad. Van het voeren van de gesprekken tot het doen van het salarisvoorstel. De opdrachtgever is volledig ontzorgd.

Het resultaat

Een tevreden opdrachtgever die terugkijkt op een snel en soepel verlopen proces, waarin de geschikte kandidaat is gevonden. Per 1 oktober 2018 is de nieuwe Supply Chain Specialist begonnen. De doorlooptijd van deze procedure is van het werven tot selecteren van de juiste kandidaat slechts twee maanden geweest.

Meer weten?

Ben jij ook op zoek naar personeel? Of heb je andere vragen op het gebied van personeel? Met de HR-adviseurs van de Moore MKW Werkgeversdesk haal je de juiste kennis in huis.

Neem contact op

Contact

Sylvia Kraal
Sylvia Kraal

HR-adviseur en coach

+31 (0)53 303 43 27

Deel dit artikel