Start-up PESCHECK klaar voor de toekomst met hulp van Moore MKW

Moore MKW ondersteunt en adviseert ondernemers bij het realiseren van hun groeiambities. Zo heeft Moore MKW ook PESCHECK bijgestaan tijdens de stormachtige groei die de onderneming de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. In deze case vertellen wij over PESCHECK, onze rol bij de groei van PESCHECK en vertelt eigenaar Serhat Elban over de samenwerking.
Start up PESCHECK klaar voor de toekomst met hulp van Moore MKW

Over PESCHECK

PESCHECK verzorgt voor meer dan 650 bedrijven de digitale screening van kandidaten, personeel en klanten. Grote klanten zijn bijvoorbeeld het Ministerie van Defensie, Talpa en Conduent. Bedrijven kunnen via een online dashboard eenvoudig een Pre Employment Screening of een VOG aanvragen.

PESCHECK is begonnen als eenmanszaak zonder personeel. In een tussenliggende periode van amper twee jaar is de onderneming flink gegroeid. Om aan alle aanvragen te voldoen bleek al snel dat er personeel nodig was. PESCHECK is inmiddels een BV met twaalf personeelsleden.

Start-up PESCHECK klaar voor de toekomst met hulp van Moore MKW

De rol van Moore MKW

Moore MKW heeft vanuit verschillende disciplines PESCHECK geadviseerd om ervoor te zorgen dat de onderneming verder kan groeien. De dienstverlening bestond uit begeleiding om de activiteiten van PESCHECK succesvol onder te brengen in een BV.

Moore MKW heeft hierbij geadviseerd over de vraag of het verstandig is om de onderneming onder te brengen in de BV, op welke wijze dit het beste kan worden gerealiseerd en heeft het gehele traject met de Belastingdienst afgestemd.

Administratiesoftware voor PESCHECK

Moore MKW heeft PESCHECK ook geadviseerd en begeleid bij het implementeren van nieuwe administratiesoftware. Aan de hand hiervan heeft het management ook tussentijds een beter beeld van de financiële situatie.

Hierdoor kan er, waar nodig, tijdig bijgestuurd worden. De implementatie is gerealiseerd in nauw overleg met het management van PESCHECK. Daardoor is de administratiesoftware volledig naar wens van het management voor PESCHECK ingericht.

Start-up PESCHECK klaar voor de toekomst met hulp van Moore MKW

Het resultaat

De BV is succesvol geïmplementeerd en PESCHECK blijft doorgroeien. De verwachtingen van het management van PESCHECK zijn hooggespannen en het lijkt erop dat de snelle groei zich door gaat zetten. Het huidige team van twaalf personeelsleden is alweer op zoek naar versterking.

Door de adviezen van Moore MKW is de structuur fiscaal gunstiger ingericht voor de eigenaar en heeft het management van PESCHECK tijdig en real-time informatie beschikbaar.

Neem contact op

Contact

Mr. Maikel Luisman RB MB
mr. Maikel Luisman

Belastingadviseur

+31 (0)53 850 49 55

Deel dit artikel