Subsidieadvies voor Noord-Nederland: op weg naar duurzame groei mét vele kansen!

Richt jij je als ondernemer in regio Noord op thema’s zoals duurzaamheid, innovatie of opleiding? Dan sta je mogelijk voor uitdagingen en kansen die vaak samenvallen met beschikbare subsidies. De adviseurs van Moore MKW Subsidieadvies zijn gespecialiseerd in het vinden van deze kansen en helpen ondernemers er het meeste uit te halen. In deze blog vertellen we je hier meer over.

Subsidieadvies voor Noord-Nederland: op weg naar duurzame groei mét vele kansen!

Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Voor het mkb in Noord-Nederland zijn er naast de landelijke subsidie- en fiscale maatregelen diverse aanvullende subsidieprogramma’s beschikbaar.

Deze worden onder andere aangeboden door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), waarvan het Just Transition Fund (JTF) een goed voorbeeld is.

Het Just Transition Fund: investeren in de toekomst

Subsidieadviseur Bert Zigterman: “JTF is een Europees initiatief dat gebieden ondersteunt bij de overgang naar duurzame energiebronnen.

Voor de noordelijke regio betekent dit een injectie van 330 miljoen euro tussen 2023 en 2027, gericht op het opvangen van de economische, ecologische en sociale impact van de klimaattransitie.”

Moore MKW Subsidieadvies: jouw partner in duurzame groei

In deze uitdagende én veelbelovende tijd is Moore MKW Subsidieadvies Noord een cruciale partner voor bedrijven die willen profiteren van deze subsidiemogelijkheden.

Met kantoren verspreid over Assen, Emmen, Groningen en Meppel bieden zij deskundig advies en begeleiding bij het identificeren en aanvragen van relevante subsidies en fiscale voordelen.

Onze visie: samen vooruitkijken, samen toekomstbestendig

Zigterman: “Wij geloven sterk in samenwerking als sleutel tot duurzame groei.

Onze visie ‘Samen werken aan een toekomstbestendig, schoon, groen en innovatief Noord-Nederland’ weerspiegelt onze inzet om bedrijven te helpen bijdragen aan een positieve verandering in de regio.”

Stimuleren van duurzame investeringen

Moore MKW Subsidieadvies Noord moedigt bedrijven aan te investeren in een schoner, groener en innovatiever Noord-Nederland. “Door als dé subsidiepartner op te treden, streef ik er met mijn collega-adviseurs naar om alle kansrijke subsidieregelingen te identificeren en bedrijven te begeleiden naar succesvolle aanvragen.

Ons doel is om zowel mens als bedrijf te helpen bij het realiseren van hun ambities op het gebied van innovatie, investeringen en duurzame groei. Ik word daar persoonlijk ongelooflijk blij van”, gaat Zigterman verder.

“Wij richten ons voornamelijk op mkb-bedrijven die willen investeren in een duurzamere bedrijfsvoering. Daarbij gaat het primair om in Groningen, Drenthe of Friesland gevestigde MKB-bedrijven en focus op personeel en scholing, innovatie, groei, duurzaamheid en energie.”

Opening nieuwe subsidieprojecten: 20 maart en 9 april!

Met ingang van 20 maart kunnen twee nieuwe en kansrijke JTF-regelingen worden aangevraagd. Deze subsidies zijn bedoeld voor mkb-ondernemingen in de proces- en maakindustrie die actief zijn in de provincie Groningen of gemeente Emmen. Daarnaast opent op 9 april de aanvraag binnen de regeling MIT Haalbaarheidsprojecten. Heb je hierover advies nodig, neem dan contact met onze subsidieadviseurs op. Wij helpen graag.

  • Subsidie Mkb digitalisering en robotisering (20 maart)

Met deze subsidie kun je maximaal 50% van de kosten vergoed krijgen voor het laten opstellen van een digitaliseringsadvies en/of voor de investering in hard- en software. Hier lees je er meer over.

  • Subsidie Mkb personeel en scholing (20 maart)

Met deze subsidie kun je maximaal 50% van de kosten vergoed krijgen voor het opstellen van strategisch personeelsadvies- en/of beleid op te laten stellen, je personeel bij te scholen op nieuwe vaardigheden en competenties óf door een personeelsmedewerker in dienst te nemen. Hier lees je er meer over.

  • MIT Haalbaarheidsprojecten (9 april)

Een belangrijke aanstaande subsidieregeling is MIT Haalbaarheidsprojecten. Deze regeling biedt innovatieve mkb-ondernemers de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor haalbaarheidsstudies. Hier lees je er meer over.

Lokale en regionale kansen

Zigterman: “Naast de landelijke subsidieregelingen bieden ook lokale en regionale programma’s zeer interessante kansen. Ons sterke netwerk in de regio stelt ons in staat om bedrijven te adviseren over deze mogelijkheden en hen te begeleiden bij het indienen van succesvolle aanvragen.

Twijfel je als ondernemer of je mogelijk in aanmerking komt voor een bepaalde regeling? Voel je altijd vrij om vrijblijvend met mij of een van mijn collega-adviseurs contact op te nemen. Wij denken graag met je mee.”

Fiscale voordelen met EIA, MIA en Vamil

Tot slot bieden fiscale maatregelen zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA), Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de regeling Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) aanzienlijke belastingvoordelen voor bedrijven die investeren in duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Ook hierover adviseert en ondersteunt Moore MKW Subsidieadvies kundig en met plezier mkb-ondernemers.

De kracht van het bedrijfsleven in Noord-Nederland

Zigterman besluit: “Noord-Nederland staat voor een uitdagende, maar ook opwindende periode van transformatie naar een duurzame en innovatieve economie. Bij Moore MKW Subsidieadvies zijn wij vastbesloten om bedrijven te ondersteunen bij het grijpen van de kansen die deze overgang met zich meebrengt.

Samen kunnen we bouwen aan een toekomst die niet alleen duurzaam en groen is, maar ook welvarend en veerkrachtig voor alle inwoners van Noord-Nederland.”

Meer weten?

Wil je meer informatie over hoe je een subsidie succesvol kunt aanvragen of ben je op zoek naar ondersteuning bij een subsidieaanvraag?

Laat je dan vrijblijvend informeren door onze ervaren subsidieadviseurs over bijvoorbeeld het 4-stappenplan voor subsidie.

Neem contact op

Contact

Bert Zigterman
Bert Zigterman

Subsidieadviseur

+31 (0)59 161 63 04

Deel dit artikel