Specialisten Moore MKW begeleiden verkoop Feijen Diervoeders aan Koninklijke de Heus

Op 4 februari 2022 hebben Koninklijke de Heus en Feijen Diervoeders de onderhandelingen afgerond voor de overname van Feijen Diervoeders door De Heus. Feijen Diervoeders is een sterke regionale speler in het oosten van Nederland met 85.000 kg productiecapaciteit. Moore MKW Corporate finance begeleidde de overname en werkte daarbij nauw samen met de specialisten binnen Moore MKW op gebied van accountancy, belastingadvies en arbeidsrecht.
I Stock 1176848625

Feijen Diervoeders is een familiebedrijf en bestaat sinds 1870. Directeur Ton Feijen gaf enige tijd geleden aan een stap terug te willen doen. Mededirecteur Richard Feijen gaf aan het bedrijf niet alleen te willen voortzetten. 'Binnen de familie zijn er geen opvolgers. Daarnaast opereren we in een uitdagende tijd waarin we een forse krimp van de Nederlandse veestapel verwachten'.

Het zoeken naar een strategische koper was dan ook logisch. De heren Feijen hebben Moore MKW corporate finance opdracht gegeven op zoek te gaan naar een geschikte overnamekandidaat. Samen met de directie van Feijen heeft Rob Koops een lijst gemaakt met potentiële kandidaten en heeft hen vervolgens benaderd.

De Heus is één van de marktpartijen die benaderd is. De Heus heeft negen fabrieken die bijna aan hun maximale capaciteit zitten. De productielocatie van Feijen maakt verdere groei mogelijk, de productielocatie van Feijen biedt bovendien extra flexibiliteit in productiemogelijkheden.

De koninklijke voerleverancier kan daardoor ook beter inspelen op de groeiende behoefte aan verschillende ketenconcepten. Moore MKW Corporate finance voerde de onderhandelingen met het corporate finance team en directie van De Heus. In februari van dit jaar zijn beide partijen tot een akkoord gekomen.

Moore MKW Corporate finance trad op als adviseur van de verkopende partij en coördineerde het gehele transactieproces waaronder:

  • het opstellen van een prijsadvies;
  • het samenstellen van het informatie memorandum;
  • het benaderen van de geselecteerde partijen het structureren van de transactie;
  • het coördineren van het due diligence onderzoek;
  • de finale onderhandelingen met betrekking tot de Transactiedocumentatie.

Neem contact op

Contact

Rob Koops RV
Rob Koops

Corporate finance adviseur

+31 (0)53 850 49 22

Niels Grolleman MSc
Niels Grolleman

Corporate finance adviseur

+31 (0)53 850 49 82

Deel dit artikel