Coaching: kies bewust voor meer werk- en levensgeluk

Soms worstelen ondernemers of hun medewerkers met vragen. Doe ik wat bij me past? Waar ligt nu echt mijn talent? Welk werk maakt me gelukkig of (nog) meer succesvol? Of bij stress en burn-out: hoe voorkom je uitval of draag je bij aan een sneller herstel? Goede inzichten helpen bij verbetering. Sylvia Kraal, HR-adviseur en coach vertelt over de hulp die zij biedt aan zowel werkgevers als werknemers en de aanpak van Moore MKW bij coachingsvraagstukken.

Sylvia kraal Coaching: kies bewust voor meer werk- en levensgeluk

Hoe werkt coaching in de praktijk?

“Mensen komen om verschillende redenen bij ons. Soms voor een paar simpele handvatten. Of omdat ze even willen sparren of bijvoorbeeld meer uit hun nieuwe rol willen halen. Maar vaak spelen ook grotere vraagstukken. Wat telt bij iedere vorm van coaching is dat een ondernemer of medewerker zelf zijn of haar eigen gekozen doel bereikt. Onze insteek is om de vraag heel specifiek te maken. En hoe die vraag is ontstaan. Dat pluizen we helemaal uit.”

Bij loopbaancoaching staat de vraag wat de beste volgende stap in je loopbaan is centraal. Werk moet bij je passen, je gelukkig maken en talent moet benut worden in - en behouden worden voor - een organisatie. Bij persoonlijke coaching gaat het meer over inzicht in gedrag en het bewust verandering of verbetering hierin aanbrengen. Stress en burn-out coaching is weer een hele andere manier van coaching. Je leert signalen herkennen en op een juiste manier ontspannen.

Moore MKW biedt een professionele vorm van begeleiding. “Samen gaan we aan de slag. Van een coachee wordt veel gevraagd. Kiezen voor coaching doe je bewust; die bewuste keuze vraagt om inzet, energie, openheid en de bereidheid om met jezelf aan de slag te gaan. Onze coaches werken volgens de Noloc-normeringen en gedragscode. Inzet, vertrouwelijkheid, verslaglegging en reflectie is voor ons vanzelfsprekend.”

Op onze website vertellen we meer over onze verschillende soorten coaching.

Wat levert coaching jou op?

Natuurlijk is het resultaat afhankelijk van wat je zelf geeft. Maar zeker is dat je na de coachsessies:

  • meer inzicht krijgt in je drijfveren, je competenties en je talenten;
  • je doelen behaalt of weet hoe je dat kan gaan doen;
  • meer zelfbewustzijn ontwikkelt: je leert bewust keuzes maken en processen sturen, zowel zakelijk als privé.

“Als het makkelijk was…”

“Coaching is voor iedereen. Dat vind ik belangrijk om te benadrukken. Ieder traject levert een andere uitkomst op, maar altijd een mooie. Recent coachte ik een medewerker die heeft geleerd zich meer bewust te zijn van wat ze doet en waarom. En hoe ze dat kon aanpassen.

Dat werkte positief door in haar werk- en privéleven. En een ondernemer die tot over zijn oren in het werk zat kwam door coaching tot de ontdekking dat hij gelukkig wordt van een heel andere toekomst. Dat is toch fantastisch? Ik vind dat mooi en dat maakt mijn werk heel waardevol”, vertelt Sylvia enthousiast.

Ze vervolgt: “Voor mensen is het goed om te weten dat alles mag. Verdriet of boosheid, alles is oké en mag er zijn. Die openheid en ruimte wordt gewaardeerd. Wat we vooral doen is vragen stellen en doorvragen. Verder werken we met talenten. Zodat je leert je talent lang, goed en met plezier in te zetten.

Mensen hebben uiteindelijk vaak zelf de antwoorden, maar het is niet altijd makkelijk om tot die antwoorden te komen. Daarom zeggen we regelmatig tegen een coachee: Als het makkelijk was, had je het allang gedaan!”

Aan de slag gaan met coaching

Coaching is voor iedereen, of je een nou klein of groter vraagstuk hebt, dat maakt niet uit. Wil je even klankborden of sparren? Zit je iets dwars? Of wil je aan het werk met het talent van jou en je medewerkers? Neem contact op met onze coach. Zij vertelt je graag meer over onze coachingstrajecten.

Neem contact op

Contact

Sylvia Kraal
Sylvia Kraal

HR-adviseur en coach

+31 (0)53 303 43 27

Deel dit artikel