Bedrijfsfinanciering: samen kom je verder

Regelmatig melden ondernemers zich bij ons met een financieringsvraagstuk. Zij krijgen de financiering zelf niet voor elkaar of weten niet hoe zij dit moeten aanpakken. Heb jij ook plannen waarvoor je financiering zoekt? Als financieringsspecialist werken wij graag samen met jou aan de juiste aanpak en inhoudelijke onderbouwing.
Bedrijfsfinanciering: samen kom je verder

Financiering is maatwerk

Het is erg frustrerend als je verwacht dat jouw onderneming en jouw plannen goed financierbaar zijn, maar dat de financier hierin niet of maar gedeeltelijk mee wil gaan. Dit wil niet altijd zeggen dat de beslissing van de financier terecht is of dat de onderneming het slecht doet. Soms ligt de oorzaak van een besluit van een financier in het actuele (soms gewijzigde) financieringsbeleid.

Het kan ook zo zijn dat de voorbereiding en aangeleverde informatie door de ondernemer niet voldoende is voor de financier. En in de huidige tijd waar krediet schaars is, kan een goed voorbereide financieringsaanvraag het verschil maken tussen geen financiering en een toekomstgerichte oplossing van een financieringsvraagstuk.

Samen kom je verder

Ook wij worden soms voor uitdagingen gesteld, maar als financieringsspecialist streven wij altijd naar een passende financiering voor onze klanten. Wij zijn goed bekend met het beleid en de mogelijkheden van financiers en weten dat te vertalen in de juiste aanpak en inhoudelijke onderbouwing van een financieringsvraagstuk.

Maar een passende financiering regelen doe je niet alleen: dit vraagt goede samenwerking en communicatie tussen de ondernemer, de (mogelijke) financiers en de betrokken adviseur. Het samenstellen van een aanvraag kan een tijdrovende en soms ingewikkelde klus zijn.

Als financieringsspecialisten hebben wij meerdere mogelijkheden om samen met de ondernemer aan een succesvolle kredietaanvraag te werken. Samen weet je meer en door efficiënt samen te werken maken wij de kans op een succesvolle financieringsaanvraag groter in een kortere doorlooptijd.

Onze aanpak

Afhankelijk van de situatie gebruiken wij voor een financieringsaanvraag verschillende tools. Een mooi voorbeeld hiervan is het platform van Capsearch. Met deze online tool kunnen wij financieringsaanvragen verwerken en in één keer bij meerdere geldverstrekkers indienen.

Daarbij kunnen wij jou als ondernemer (of eventueel een andere adviseur) via de tool uitnodigen en toegang geven tot een aanvraag. Zo kunnen wij op een efficiënte manier samenwerken aan de aanvraag. Dit resulteert in een financieringsplan waarmee een financier snel een aanvraag kan beoordelen.

Ook aan de kant van de financier is het mogelijk dat diverse specialisten de aanvraag bekijken. Als de aanvraag in behandeling is genomen, kan binnen een (veilige) ‘berichtenservice’ eenvoudig contact worden gelegd voor eventuele vragen. Verder is het ook mogelijk om de aanvraag naar een vast contactpersoon bij een financier te sturen. Dat kan handig zijn als in een eerdere fase al contacten zijn gelegd, dit kan ook voor kortere looptijden zorgen.

Natuurlijk zijn er ook alternatieven, deze kunnen per financier verschillen. Wij bepalen onze aanpak in overleg met jou als ondernemer en dat doen wij op basis van de aard van de financiering. Dit kan uiteenlopen van een relatief eenvoudige aanvraag met behulp van een korte beschrijving, jaarcijfers en transactiegegevens tot het opstellen van een goed onderbouwd financieringsplan met uitgewerkte prognoses en een passende financieringsstructuur.

Inzicht in mogelijke financiers?

Wil jij alvast inzicht in mogelijke financiers voor jouw financieringsvraagstuk? Doe dan hier onze gratis scan. In twee minuten heb je inzicht in eventuele financiers die zijn aangesloten op het Capsearch-platform.

Doe de scan

Samenwerken aan jouw financieringsvraagstuk?

Heb jij hulp nodig en wil je met ons samenwerken om jouw financieringsvraagstuk bij de juiste partijen onder de aandacht te brengen? Neem dan contact op met één van onze financieringsspecialisten of met jouw contactpersoon binnen Moore MKW.

Neem contact op

Contact

René Otten
René Otten

Corporate finance adviseur

+31 (0)57 274 58 21

Deel dit artikel