Trotse mede-founder van Salarispro – zo dragen wij bij aan de toekomst van het salarisvak

Als trotse mede-founder initieert Moore MKW in samenwerking met 2Xplain, Loket en Nmbrs een uniek project voor het werven van nieuwe salarisadministrateurs: Salarispro. Baker Tilly, Grant Thornton en Visser & Visser zijn als mede-founders accountantskantoren aangesloten. Wij zijn overtuigd van de kracht van samenwerking en geloven dat we mét elkaar nog beter in staat zijn schoolverlaters of zij-instromers enthousiast te maken voor het mooie vak van salarisadministrateur.

Salarispro - lancering

Salarispro

De basis van Salarispro wordt gevormd door drie belangrijke ontwikkelingen:

  • Het gebrek aan een specifieke opleiding voor salarisadministrateurs op mbo-, AD- of hbo-niveau, ondanks een groeiende behoefte aan getalenteerde schoolverlaters en zij-instromers.
  • De krimpende arbeidsmarkt en de zoektocht naar goed opgeleide schoolverlaters, waarbij accountantskantoren concurreren binnen dezelfde pool van afgestudeerden.
  • De behoefte om externe bureaus en daarmee wervingskosten te verminderen in de zoektocht naar nieuwe salarisadministrateurs.

Wat wij willen bereiken met Salarispro?

Met onze samenwerkingspartners streven wij ernaar het aantal salarisprofessionals (salarisadministrateurs en -adviseurs) op de markt te vergroten. Doel is in eerste instantie om meer mensen enthousiast te maken voor ons vakgebied. Vervolgens komen talentvolle schoolverlaters of zij-instromers na aanmelding en gebleken geschiktheid in dienst bij een van de deelnemende accountantskantoren. Hierna volgt een doordacht en op maat gemaakt traineeprogramma.

Veelzijdig opleidingsprogramma

In samenwerking met 2Xplain, Loket en Nmbrs heeft Moore MKW een tweejarig opleidingsprogramma ontwikkeld. Het Salarispro-programma bestaat uit vaktechnische trainingen, communicatieve vaardigheden ontwikkelen en instructies over de salarispakketten Loket en/of Nmbrs. Alle trainees krijgen dezelfde primaire arbeidsvoorwaarden. Overige arbeidsvoorwaarden kunnen per accountantskantoor verschillen. Na afronding van de opleiding kunnen deelnemers in functie en salaris doorgroeien bij het kantoor waar zij werkzaam zijn.

Salarispro.nl – dé vacaturebank voor salarisadministratie

Voor dit samenwerkingsproject is een uniek platform in het leven geroepen: salarispro.nl, dé vacaturebank voor salarisadministrateurs. Hierop worden door alle samenwerkingspartners op een gerichte en toegewijde manier – zónder tussenkomst van werving- en selectiebureaus – vacatures gedeeld.

Wij zijn ervan overtuigd dat Salarispro effectief zal bijdragen aan het werven én enthousiast maken van scholieren en young professionals voor het prachtige vak van salarisadministrateur. Ook draagt Moore MKW op deze manier bij aan persoonlijk geluk, zakelijk succes en onze samenleving!

Vragen?

Wil je meer weten over Salarispro? Neem een kijkje op salarispro.nl of neem contact op met Bart Velner. Hij vertelt je er graag meer over.

Neem contact op

Contact

Bart Velner
Bart Velner

Directeur personeels- en salarisadvies

+31 (0)53 303 43 31

Deel dit artikel