Dispo Medical onder begeleiding van Moore MKW verkocht aan Asker Healthcare Group

Op 7 februari 2023 is Dispo Medical BV overgenomen door Asker Healthcare Group. Dispo Medical levert en produceert al ruim 35 jaar medische verbruiksartikelen voor ziekenhuizen en (private) instellingen. Moore MKW Corporate finance (voorheen KroeseWevers) heeft de verkoop begeleid. Daarbij werkten we nauw samen met Dommerholt Advocaten voor de transactiedocumentatie en met de specialisten binnen Moore MKW op gebied van accountancy en belastingadvies.
2021 11 24 Kroese Wevers caspermaasfotografie 5

De bedrijven: Dispo Medical en Asker Healthcare Group

Dispo Medical BV is een familiebedrijf dat in 1987 is gestart door de heer J.H. Pieterse. In 2011 werd de onderneming overgenomen door zoon Daan Pieterse. Sinds 2014 is Dispo Medical gevestigd in een eigen bedrijfspand op bedrijvenpark H2O te Hattemerbroek. In de loop der jaren is de onderneming uitgegroeid tot een landelijke speler met 41 medewerkers en een omzet van enkele miljoenen. De Europese markt wordt onder meer bediend door verkoop van producten aan een bedrijf dat deze verwerkt tot een totaalpakket voor de operatiekamer.

Asker Healthcare Group bouwt en acquireert toonaangevende bedrijven die een positief verschil maken in het Europese zorgecosysteem door het leveren van veilige en hoogwaardige medische benodigdheden, apparaten en apparatuur. De groep bestaat uit meer dan 30 bedrijven in 14 landen en 2.400 werknemers. Ze ondersteunt zorgverleners en patiënten bij het verbeteren van patiëntresultaten, het verlagen van de totale zorgkosten en het waarborgen van een eerlijke en duurzame waardeketen. Asker Healthcare Group heeft haar hoofdkantoor in Stockholm (Zweden) en heeft een omzet van ongeveer € 1,2 miljard.

Het verkoopproces

Daan Pieterse gaf enige tijd geleden bij René Otten (Moore MKW) aan de mogelijkheden van verkoop te onderzoeken. Nadat Daan in contact kwam met Asker Healthcare Group, begeleidde René hem in het gehele verkoopproces: van het samenstellen van een informatiememorandum, begeleiding bij het due diligence samen met Renate Voigt, accountant bij Moore MKW, tot het samen met Daan voeren van de onderhandelingen.

De onderhandelingen over de transactiedocumentatie zijn in nauwe samenwerking met Rick van Betten (Dommerholt Advocaten) gevoerd. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een succesvolle transactie voor zowel verkoper als koper.

De rol van Moore MKW

Moore MKW Corporate finance trad op als adviseur en klankbord van de verkopende partij en coördineerde het gehele transactieproces waaronder:

  • het samenstellen van het informatie memorandum;
  • het voeren van besprekingen en onderhandelingen;
  • het coördineren van het due diligence onderzoek;
  • de finale onderhandelingen met betrekking tot de transactiedocumentatie.

Moore MKW Corporate finance werkte in dit traject nauw samen met Rick van Betten van Dommerholt Advocaten.

Daan Pieterse (Dispo Medical BV) over zijn ervaring:

“De prettige samenwerking werd mede veroorzaakt doordat Rene en zijn team goed luisterden naar mij en mijn dilemma’s als ondernemer en niet op mijn stoel gingen zitten. Zo’n traject maak je niet dagelijks mee en af en toe was het echt een emotionele rollercoaster.

Het team van Moore MKW heeft dat uitstekend begeleid door het ontzorgen en altijd een luisterend oor te hebben. Ook de samenwerking tussen René en Rick van Betten (Dommerholt Advocaten) was erg prettig en steeds in het belang van mij als ondernemer.“

Foto Dispo deal Daan rechts

Neem contact op

Contact

René Otten
René Otten

Corporate finance adviseur

+31 (0)57 274 58 21

Deel dit artikel