Vraag in 2024 nog subsidie(s) voor elektrificatie aan

Het subsidielandschap voor elektrificatie staat op het punt van verandering. De overheid heeft lange tijd het proces voor elektrische alternatieven zoals elektrische auto's en laadpalen gestimuleerd met verschillende subsidies. Vanaf 2025 worden de subsidievoordelen minder of zelfs geheel afgeschaft. Het is dus van groot belang om bepaalde regelingen nog dit jaar aan te vragen. Moore MKW Subsidieadvies helpt hier kundig en met aandacht bij.

Emmissieloze bedrijfsautos

SEBA

Een van de regelingen welke dit jaar voor het laatst opengesteld wordt is de SEBA (Subsidieregeling Elektrische Bestelauto’s). Met deze regeling kunnen ondernemers tot € 5.000 aan subsidie ontvangen voor de aanschaf van elektrisch bedrijfsauto’s.

Sommige andere subsidies zijn het hele jaar door open, maar wij raden aan om niet te lang te wachten gezien de onzekerheid rondom subsidiestoppen – mede door de nog in gang zijnde kabinetsformatie – aan het einde van het jaar.

Nieuwe mogelijkheden verkennen

Naast de huidige subsidiemogelijkheden is het belangrijk om te kijken naar andere opties die nu of in de toekomst interessant kunnen zijn. Subsidies voor warmtepompen en elektrificatie, zowel voor privé als zakelijk gebruik, zijn voorlopig nog beschikbaar en vormen een waardevolle investering in duurzaamheid. De adviseurs van Moore MKW Subsidieadvies helpen je graag verder, specifiek gericht op jóuw onderneming.

Meer weten?

Wil je meer informatie over hoe je dit jaar nog succesvol subsidie kunt aanvragen of ben je op zoek naar ondersteuning bij een subsidieaanvraag? Laat je dan vrijblijvend informeren door onze ervaren subsidieadviseurs over bijvoorbeeld het 4-stappenplan voor subsidie.

Neem contact op

Contact

Daan Evers MSc
Daan Evers

Subsidieadviseur

+31 (0)54 121 74 47

Deel dit artikel