Tijd en geld besparen bij een overname? Laat je begeleiden tijdens de acquisitie

Moore MKW corporate finance begeleidt ondernemers bij onder meer de aan- en verkoop van ondernemingen, bedrijfswaarderingen, financieringen en due-diligenceonderzoek(en). Het brede team van deskundige specialisten heeft de afgelopen jaren honderden ondernemers begeleid bij dergelijke transacties en vraagstukken. In dit artikel vertellen wij jou meer over onze acquisitiebegeleiding en hoe jij hierdoor tijd en geld kunt besparen.
Tijd en geld besparen bij een overname? Laat u begeleiden tijdens de acquisitie

Acquisitiebegeleiding

Overweeg jij een overname of bent jij op zoek naar overnamekandidaten? Moore MKW corporate finance begeleidt ondernemers bij onder meer de aan- en verkoop van ondernemingen, bedrijfswaarderingen, financieringen en due diligence onderzoek(en). In het verlengde van acquisitiebegeleiding kunnen we de volgende werkzaamheden verrichten:

  • Zoeken naar en benaderen van mogelijke overnamekandidaten op basis van een specifiek zoekplan en profiel;
  • Analyseren van (financiële) informatie over de mogelijke overnamekandidaten;
  • Opstellen van indicatieve waarderingen, prijsadvies en/of indicatieve biedingen met betrekking tot de betreffende overnamekandidaten. Hierbij wordt rekening gehouden met specifieke bijzonderheden van de onderneming en branche;
  • Begeleiden en uitvoeren van due diligence onderzoek(en). Dit doen we veelal in nauwe samenwerking met de directie en/of het management van de potentiële koper. En met andere specialisten, zoals fiscalisten en juristen;
  • Voeren van besprekingen en onderhandelingen samen met de potentiële koper over de transactiedocumentatie. Denk hierbij aan een intentieverklaring, koop- en verkoopovereenkomst en een aandeelhoudersovereenkomst;
  • Begeleiden en adviseren bij het verkrijgen van de (acquisitie)financiering.

Ervaren team van specialisten

Het corporate finance team van Moore MKW is in staat om bovengenoemde werkzaamheden deskundig en professioneel uit te voeren: gemiddeld worden er twee transacties per maand gerealiseerd. Wij hanteren een pragmatische aanpak die passend is voor de betreffende overname.

En die rekening houdt met de belangen van alle betrokkenen. Daarmee krijg je op efficiënte en effectieve wijze inzicht in de haalbaarheid van de beoogde overname. Dit bespaart jou tijd en geld op het overnameproces.

Concrete adviezen door multidisciplinaire dienstverlening

Daarnaast bieden wij jou concrete adviezen en ondersteuning tijdens én na het overnameproces. Dit doen wij waar nodig samen met collega`s van andere disciplines van Moore MKW. Denk hierbij aan auditors, belastingadviseurs, estate planners en andere aanverwante financiële diensten. Hierdoor realiseer je tijdens en na de acquisitie de doelstellingen die je met de overname nastreeft.

Neem contact op

Contact

Mr. Berto Janssen
Berto Janssen

Corporate finance adviseur

+31 (0)53 850 49 15

Rob Koops RV
Rob Koops

Corporate finance adviseur

+31 (0)53 850 49 22

Deel dit artikel