€ 40 miljoen extra durfkapitaal voor start-ups

Voor start-ups die op zoek zijn naar investeerders is € 40 miljoen beschikbaar gesteld via vier nieuwe Seed Capital fondsen. Het geld in de vier fondsen is voor start-ups die zich in de vroege fase bevinden en zich richten op deep tech, high-tech en hardware, health en care of technostarters binnen het domein big data en artificial intelligence.
€ 40 miljoen extra durfkapitaal voor start-ups

Durfkapitaal via regeling overheid

Het geld is afkomstig van private en ervaren investeerders die hun kennis en kapitaal beschikbaar stellen via de Seed Capital regeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met deze Seed Capital regeling wil de overheid vraag en aanbod bij elkaar brengen. De private investeerders vullen samen met de overheid een gezamenlijk fonds dat investeert in innovatieve start-ups.

Voor investeerders biedt deze vorm van investeren zekerheid en de kans om te investeren in veelbelovende start-ups. Voor start-ups bieden de fondsen naast kapitaal ook kennis. De investering per start-up is minimaal € 100.000 en maximaal € 3,5 miljoen. Daarnaast helpt de fondsmanager met zijn netwerk en kennis jonge bedrijven op weg.

De vier nieuwe investeringsfondsen

In totaal is er € 40 miljoen extra beschikbaar via vier Seed Capital fondsen. Het gaat om de volgende vier fondsen:

 • VCC Deep Tech Seed Fund B.V.

  Value Creation Capital (VCC) Deep Tech Seed Fund is er voor early-stage of seed fase bedrijven die actief zijn in deep tech. Denk daarbij onder meer aan gebieden als advanced materials, artificial intelligence, robotics, photonics, electronics, quantum computing, deep learning, machine learning en big data. Het fonds heeft een budget van € 8 miljoen.
  Meer informatie over VVC Deep Tech Seed Fund B.V
 • Forward.One Seed II B.V.
  Voor jonge ondernemingen gespecialiseerd in high tech hardware-oplossingen is er het fonds Forward.One Seed II B.V. Het fonds helpt high tech hardware-ondernemers hun succes te versnellen met kapitaal, getalenteerde mensen, een wereldwijd netwerk en kennis op het gebied van technologie, financiën en ondernemerschap. Dit fonds heeft een budget van € 12 miljoen.
  Meer informatie over Forward.One Seed II B.V.
 • Healthy.Capital II SEED B.V.
  Healthy.Capital II Seed B.V. ('Healthy.Capital') investeert in jonge, veelbelovende Nederlandse ondernemingen die zich met hun innovatieve oplossingen richten op de Health & Care sector. De visie van Healthy.Capital is het creëren van impact en disruptie door datagedreven gezondheidszorg, patiënt empowerment en consumerisation van het aanbod in de markt. Het fonds heeft een budget van € 8 miljoen.
  Meer informatie over Healthy Capital
 • Disruptive Technology Ventures Seed Fund II B.V.
  Disruptive Technology Ventures Seed Fund II B.V. focust zich op technostarters die zich onderscheiden binnen het domein 'big data & artificial intelligence'. Het fonds stapt in een relatief vroege fase in. Disruptive Technology Ventures helpt ondernemingen die een 1e prototype (technologisch en commercieel) van hun product of dienst hebben ontwikkeld en nog geen (significante) omzet hebben gerealiseerd. Het fonds heeft een budget van € 12 miljoen.

Ondersteuning corporate finance

De investeringsfondsen bieden veel kansen voor start-ups en scale-ups die op zoek zijn naar een investeerder. Om in aanmerking te komen voor de investeringsfondsen zijn per fonds selectiecriteria geformuleerd.

De financieringsspecialisten van Moore MKW kennen de weg en zijn een goed klankbord om te kijken met welke investeerder de plannen voor het bedrijf gerealiseerd kunnen worden. Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook helpen bij het opstellen van een zo volledig mogelijk financieringsplan met alle documentatie die financiers nodig hebben om het snel te kunnen beoordelen. Benieuwd of er kansen liggen of eens van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Neem dan contact op. Wij helpen je graag verder.

Neem contact op

Contact

René Otten
René Otten

Corporate finance adviseur

+31 (0)57 274 58 21

Deel dit artikel