KroeseWevers en Moore MTH worden Moore MKW

Het hoge woord is eruit, wij hebben een nieuwe naam: Moore MKW. Een naam waarin de historie van beide organisaties, KroeseWevers & Moore MTH, samenkomt. MKW verwijst namelijk naar de achternamen van onze drie oprichters: Marinus Meeuwsen, Wim Kroese & Ben Wevers. Wij willen hen eren in onze bedrijfsnaam.
Verkleind eb221104 dalfsen14

Onze oprichters waren ondernemende pioniers die met niets zijn begonnen, op verschillende plaatsen in een andere tijd. Drie ondernemers die hun bedrijven door hebben gegeven aan een volgende generatie van goede vakmensen. Inmiddels duurt deze traditie van rentmeesterschap al meer dan 72 jaar. Die traditie willen wij voortzetten.

Moore is de naam van ons globale netwerk. Via dit netwerk staan we in verbinding met ruim 30.000 vakgenoten in meer dan 110 landen. In de huidige tijd is toegang tot internationale kennis en samenwerking op internationaal niveau meer dan ooit van belang voor ondernemers. Dit om hen te ondersteunen bij hun ambities en de uitdagingen van deze tijd.

Over onze oprichter: Meeuwsen

Op 1 mei 1950 heeft de heer Meeuwsen een accountantskantoor opgericht in de Noordoostpolder. Vanuit een gehuurde bovenkamer bij mensen thuis was zijn doel ondersteuning bieden aan polderpioniers: ondernemers die allen wilden bijdragen aan een nieuwe samenleving die vanuit het niets in de polder werd opgebouwd.

Partnerschap Meeuwsen en Ten Hoopen
De heer Meeuwsen ging in 1978 een partnerschap aan met zijn medewerker de heer Ten Hoopen. Samen gingen de heren verder als Meeuwsen Ten Hoopen.

Borging continuïteit
Bij zijn afscheid in 1985 vertrok Meeuwsen naar Kenia voor ontwikkelingswerk. Vanuit daar bleef hij zijn twee opvolgers financieren zodat zij het bedrijf konden uitbreiden. En zo geschiedde.

Aansluiting bij internationaal netwerk Moore
Begin 2001 werd Meeuwsen Ten Hoopen lid van het internationale netwerk Moore Global. Dit om de eigen klanten ook in het buitenland te kunnen helpen. Vanaf 2022 is Moore ook omarmd in de merknaam: MTH werd Moore MTH.

Van toen naar nu
Eind 2022 bestond Moore MTH uit 19 partners, 450 medewerkers en 13 locaties in Noord, West- en Midden Nederland. Met een historie gekenmerkt door kwaliteitsambitie, geleidelijke groei, hart voor de regio en rentmeesterschap.

Over onze oprichters: Kroese en Wevers

Het verhaal van KroeseWevers start met het idee van twee mannen eind jaren 70. Wim Kroese (fiscalist) en Ben Wevers (accountant) zijn collega’s en starten samen het kantoor Kroese en Co. Nadat Wevers zijn accountantsdiploma heeft behaald wordt de naam Kroese Wevers & Co. De eerste werkdag van het duo was op 2 januari 1979 op een zolderkamer in Lemelerveld. Twee maanden later werd het kantoor geopend aan de Enschedesestraat in Hengelo.

Groei door overnames en samenwerkingen
De expansiedrift zat al vroeg in de hoofden bij de heren, maar de eerste uitbreiding was zeer bescheiden. Het tweede kantoor wordt in Raalte opgestart. Dan volgen vele succesvolle jaren waarin overnames en samenwerkingen elkaar in rap tempo opvolgden.

Aansluiting bij internationaal netwerk Nexia
In 2006 wordt er toegetreden tot Nexia International, een internationaal netwerk van circa 250 onafhankelijke financiële dienstverleners in meer dan 115 laden. Dit ook met de voornaamste reden om klanten internationaal te kunnen helpen.

Van toen naar nu
KroeseWevers was eind 2022 een bedrijf met 18 partners, meer dan 400 accountants en adviseurs en 7 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland. De historie wordt gekenmerkt door nabuurschap, ondernemerschap, multidisciplinaire samenwerking en kwaliteitsambitie.

Op naar de toekomst

Wij zijn trots op ons verleden, trots op wie we nu zijn en kijken uit naar de toekomst!


Let op!
Tot nader bericht opereren beide organisaties nog uit hun eigen naam.

Neem contact op

Contact

Eric Hutten RA
Eric Hutten RA

Bestuursvoorzitter Moore MKW

+31 (0)53 850 49 45

Deel dit artikel