Country by Country (CbC)-notificatie: deadline voor indienen nadert

Maakt jouw onderneming deel uit van een multinationale groep? En heeft die groep een geconsolideerde groepsomzet van meer dan €750 miljoen? Dan moet je aan de Belastingdienst rapporteren over de winsten, betaalde belasting en activiteiten van de bedrijven, per land. Dit dient te gebeuren door het indienen van het Country by Country-rapport. Wanneer het CbC-rapport niet door de in Nederland gevestigde onderneming wordt opgesteld, geldt er een notificatieplicht (CbC-notificatie). In dit artikel lees je meer over de CbC-notificatie en het indienen hiervan.
CbC-notificatie: deadline voor indienen nadert

Waarom een CbC-notificatie indienen?

Als het CbC-rapport niet door een Nederlandse entiteit van de multinationale groep wordt ingediend, geldt voor de in Nederland gevestigde entiteiten een notificatieplicht aan de Belastingdienst. In deze notificatie meld je welke entiteit het CbC-rapport wél indient en in welk land deze entiteit gevestigd is. De CbC-notificatie wordt altijd elektronisch ingediend via het portaal van de Belastingdienst.

Deadline indienen CbC-notificatie

Voor entiteiten in Nederland geldt dat deze notificatie uiterlijk op de laatste dag van het boekjaar ingediend moet zijn. Dit is dus uiterlijk op 31 december 2022.

Voorkom forse boetes

Indien de CbC-notificatie niet (tijdig) wordt ingediend, kunnen er forse boetes worden opgelegd. Het niet naleven van deze CbC-vereisten kan leiden tot sancties, waaronder boetes en zelfs gevangenisstraffen.

Hulp bij indienen?

Wij kunnen jou begeleiden bij het opstellen en indienen van het CbC-rapport of de CbC-notificatie. Neem gerust contact op met een van onze adviseurs.

Neem contact op

Contact

No results

Deel dit artikel