Subsidieregeling digitale en circulaire industrie Overijssel

Subsidieadvies

Ben jij mkb-ondernemer in Overijssel in de industriesector? Als je van plan bent stappen te zetten op het gebied van digitalisering en of circulair ondernemen kun je hiervoor subsidie aanvragen bij de provincie Overijssel. Met de subsidieregeling digitale en circulaire industrie kun je tot 40% besparen op de investeringskosten. Aanvragen kan van 8 mei tot 30 november 2023.
Direct contact opnemen

Hoeveel subsidie is er beschikbaar?

Deze subsidieregeling van de provincie Overijssel is bestemd voor mkb-bedrijven in de de industrie met een onderneming die in Overijssel is gevestigd. Je kunt met een Overijsselse onderneming twee keer subsidie aanvragen: één keer voor digitalisering en één keer voor circulair ondernemen. In totaal is er in 2023-2024 1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor deze subsidieregeling in Overijssel: € 750.000 voor digitaliseringsactiviteiten en € 250.000 voor circulair ondernemen. Aanvragen kan van 2 januari tot en met 30 november 2024.

Voor mkb-ondernemers gelden de volgende subsidievoorwaarden:

 • De subsidie is maximaal 40% van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen.
 • De subsidie is maximaal € 10.000,- per aanvraag.

Subsidie voor digitalisering: wat zijn de voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor digitalisering heeft de provincie Overijssel omschreven welke activiteiten subsidiabel zijn. Bij digitaliseringsactiviteiten gaat het om het optimaliseren van het productieproces door middel van digitalisering. De volgende activiteiten worden hieronder verstaan:

 • Het digitaal koppelen van het aanbod, de bedrijfsvoering en de verkoop;

 • Optimaal beheren en gebruiken van data in de onderneming en het verkrijgen van actueel inzicht op diverse lagen in de organisatie;

 • Digitaal archiveren en digitaal op orde brengen van bedrijfsinformatie;

 • Het toepassen of verbeteren van Enterprise Resource Planning (ERP) of Manufacturing Execution System (MES) computerprogramma;

 • Het automatiseren van productieprocessen, door integrale toepassing van industriële automatisering en robotisering.

Subsidie voor circulair ondernemen: wat zijn de voorwaarden?

Als je als ondernemer na 1 juli 2022 de CIRCO track hebt gevolgd, kom je mogelijk in aanmerking voor subsidie voor circulair ondernemen. CIRCO track is een workshop-programma waarbij je als ondernemer kennis opdoet over circulair ondernemen. Tijdens de workshop wordt voor de onderneming een actieplan opgesteld met een overzicht van de circulaire mogelijkheden. De subsidie van de provincie Overijssel is bedoeld voor het verder uitwerken van de mogelijkheden die in het CIRCO-actieplan of in het stappenplan uit de Werkplaats Circulair Organiseren van de aanvrager zijn opgenomen.

 • Advies en ondersteuning bij het ontwikkelen van producten of diensten die bijdragen aan een circulaire economie.

 • Het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken op het gebied van circulair ondernemen.

 • Advies bij het ontwikkelen van een circulair verdienmodel.

 • Belangrijk is dat de activiteiten direct van belang zijn voor de aanvrager, een algemeen onderzoek over circulair ondernemen komt daarom niet in aanmerking voor de subsidie.

Subsidie aanvragen?

Heb jij hulp nodig bij het aanvragen van deze subsidieregeling of ben je benieuwd of er voor de innovatieve plannen van jouw bedrijf ook subsidiekansen zijn? Neem dan contact met onze subsidieadviseurs, zij adviseren je hier graag over.

Ons 4-stappenplan voor het aanvragen van subsidie

Ben jij benieuwd naar (andere) subsidiekansen voor jouw bedrijf, maar heb je geen idee hoe je hier zicht op krijgt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij brengen subsidiekansen voor je in kaart en doen desgewenst de subsidieaanvraag.

Moore MKW 4 stappenplan subsidie aanvragen

Neem contact op

Contact

Erik Schapink Msc
Erik Schapink

Subsidieadviseur

+31 (0)54 121 74 49