Beschikbaar budget 2024
Voor investeringen in hernieuwbare energie wordt in 2024 naar verwachting € 8 miljard beschikbaar gesteld. Op dit moment is de subsidie gesloten voor aanvragen.
Voor wie is de subsidieregeling SDE++ interessant?
Wanneer je een bedrijf of (non-profit) instelling hebt en je producent bent van hernieuwbare warmte, hernieuwbare elektriciteit, hernieuwbaar gas, of van andere CO2-reducerende technieken dan is de subsidieregeling SDE++ interessant en lucratief voor jou.
Welke voorwaarden gelden er voor de subsidieregeling SDE++?
-
Vraag op tijd een vergunning aan voor een productie-installatie. Zijn de vergunningen niet op tijd aanwezig? Dan betekent dit dat je geen subsidie kunt ontvangen. Welke vergunningen van toepassing zijn, verschilt per categorie. Neem daarover contact op met onze subsidieadviseurs.
-
Wanneer je niet de eigenaar bent van de locatie waarvoor je subsidie aanvraagt dien je toestemming te krijgen van de grond- of gebouweigenaar om de installatie te realiseren en te exploiteren.
-
Als je gebruikmaakt van de subsidie dan kun je geen gebruikmaken van de postcoderoosregeling, de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en/of de Energie-investeringsaftrek (EIA).
-
Wanneer je subsidie aanvraagt rondom geothermie ben je verplicht een geologisch onderzoek uit te laten voeren.
-
Wanneer je subsidie aanvraagt voor projecten rondom windenergie ben je verplicht een windrapport toe te voegen aan jouw aanvraag.
-
Ga je elektriciteit produceren? Dan moet een transportindicatie van de netbeheerder worden bijgevoegd bij jouw aanvraag. Daaruit moet blijken dat de benodigde transportcapaciteit beschikbaar is voor de locatie waarvoor je de subsidie aanvraagt.
-
Wanneer je subsidie aanvraagt voor een productie-installatie met een vermogen vanaf 0,5 MW of 500 kW dan ben je verplicht een haalbaarheidsstudie uit te voeren.
Welke hernieuwbare energieën komen in aanmerking voor subsidie?
- Hoofdcategorie
- Hernieuwbare energie
- Biomassa
- CO2-arme warmte opties
- CO2-arme productie
- Subcategorie
- Wind
- Water
- Zon
- Geothermie
- Biomassa warmte/gecombineerde opwekking
- Biomassa gas
- Geothermie met warmtepomp
- Zonthermie in daglichtkas met warmtepomp
- Zon PVT met warmtepomp
- Aquathermie
- Elektrische boiler
- Industriële warmtepomp
- Restwarmte
- Hybride glasoven
- CO2-afvang en -opslag (CCS)
- CO2-afvang en -gebruik (CCU)
- Geavanceerde hernieuwbare brandstoffen
- Waterstof door elektrolyse
Hulp bij het aanvragen van de SDE++ subsidie?
Wil jij hulp bij het aanvragen van de SDE++ of wil je weten of je in aanmerking komt voor deze subsidieregeling? Onze subsidieadviseurs helpen je graag verder en kunnen je alles vertellen over de subsidieregeling en het aanvraagproces. Neem contact op met onze subsidieadviseurs om de mogelijkheden te bespreken.
Ons 4-stappenplan voor het aanvragen van subsidie
Ben jij benieuwd naar (andere) subsidiekansen voor jouw bedrijf, maar heb je geen idee hoe je hier zicht op krijgt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij brengen subsidiekansen voor je in kaart en doen desgewenst de subsidieaanvraag.